orzechy włoskie drobno posiekane - kiełki słonecznika - dressing: łyżka oliwy z oliwek + pół łyżeczki musztardy + szczypta cukru trzcinowego Przygotowanie: 1. Na początku przygotowujemy sobie wszystkie składniki: parówki kroimy na około 2 centymetrowe kawałki, ser kroimy w niewielkie plastry (ok. 2,5x2,5 cm), ogórki konserwowe kroimy wzdłuż na ćwiartki a następnie jeszcze na pół, suszone pomidory kroimy w cienkie plastry
Bananowe PoleIlość porcji: 2 Składniki: 100 g ryżu 200 g fileta z kurczaka 1 świeża papryka 3 ogórki konserwowe 200 g fasoli szparagowej przyprawa do kurczaka 1 łyżka oliwy Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy ½ łyżeczki sosu sojowego szczypta soli szczypta pieprzu zioła prowansalskie Dodatkowo: papier do pieczenia Przygotowanie: Ryż ugotować. Fileta z kurczaka(...)skropić oliwą i obsypać przyprawą do kurczaka. Usmażyć w całości w papierze do pieczenia. Fasolkę szparagową ugotować. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę – wszystkie składniki wymieszać z ryżem. Sos: Wszystkie składniki na sos połączyć ze sobą. Krok po kroku: 1. Usmażyć kurczaka 2. Ugotować szparagi i pokroić
KuchniaWeDwoje.plpochodzące z Borów Tucholskich. Składniki: 5 łyżek drobno pokrojonych podgrzybków marynowanych Nasza Chata 6 łyżek drobno pokrojonych ogórków konserwowych bez skórki 1 łyżka drobno pokrojonej cebuli 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżeczka chrzanu z słoika 1 łyżka płaska musztarda kremska 5-6 łyżek majonezu * 1-2 łyżki gęstej słodkiej śmietany * sól, biały pieprz do smaku Przygotowanie: Podgrzybki
Ala piecze i gotujeDzięki temu zielonemu akcentowi ślicznie prezentuje się na stole. Składniki: 5 jajek 250 g szynki konserwowej 5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy garść rukoli 125 g sera żółtego sos – 4 łyżki jogurtu greckiego (lub majonezu), 2 łyżki ketchupu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę kroimy
e-PrzepisyKulinarnepapryki konserwowe, sól, pieprz, papryka ostra, olej, woda, kostka bulionowa, łyżka mąki pszennej, łyżka śmietany 18%, musztarda stołowa. Wykonanie: Schab dokładnie umyć i osuszyć za pomocą papierowych ręczniczków. Schab podzielić ma porcje (5-6 kotletów) i rozbić. Kotlety delikatnie posypujemy z obu stron solą, pieprzem i papryką ostrą. Jedną ze stron kotleta smarujemy cienką warstwą musztardy stołowej. Na musztardę kładziemy(...)pokrojone w cienkie plasterki ogórki oraz paprykę i zawijamy roladki. Roladki podsmażamy z obu stron i przekładamy do garnka z gorącym wywarem z kostki bulionowej (wywaru powinno być tyle, aby przykrył roladki). Gotujemy około 40 minut (do miękkości). Po tym czasie wyciągamy roladki a do wywaru dodajemy mąkę ze śmietaną i mieszamy do uzyskania sosu. Smacznego
paapilotkaahansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: ½ opakowania makaronu penne 1 czerwona papryka 2-3 ogórki małosolne 1-2 ogórki konserwowe 1 duża cebula kawałek kiełbasy lub szynki ½ pęczka koperku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka śmietany 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia(...)patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę lub szynkę oraz cebulkę. Jeszcze ciepłe dodajemy do ostudzonego makaronu. Mieszamy. Do tego dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz paprykę. Doprawiamy majonezem, śmietaną, musztardą, drobno posiekanym koperek oraz solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki aby sałatka dobrze się schłodziła
Smaki NataliiŚledź w sosie czosnkowym Tatar ze śledzia Czas przygotowania: 20 minut + czas oczekiwania Składniki: 200 g filetów ze śledzia 2 konserwowe ogórki 1 mała cebula olej rzepakowy 1 łyżka siekanego koperku świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka miodu sok z cytryny Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w drobn kostkę i przelewamy wrzątkiem, studzimy. Ogórki
Kulinarne przygody Gatityserem, Na serze układamy ogórka i skąłdamy całość. Wbijamy patyczki do szaszłyków i gotowe. Można dołożyć ostrych papryczek - świezych lub marynowanych, ogórka świeżego można wymienić na konserwowego. W przypadku warzyw marynowanych, zamiast majonezu doskonale sprawdza się musztarda. FRYTKI: 4 bataty lub ziemniaki sól olej Ziemniaki obieramy, kroimy, skrapiamy olejem, solimy i dokładnie mieszamy Bataty - myjemy dokładnie i kroimy ze skórką
Kuchnia od dwojgaSkładniki: 2 opakowania kabanosów wieprzowych (240 g) 1/2 pora 3-4 kawałki papryki konserwowej 100 g sera żółtego 2 ogórki kiszone 100 makaronu 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól … Czytaj dalej Sałatka z kabanosami
czarrna od kuchniSkładniki: 600g wołowiny ( 12 małych plastrów ), 105g boczku ( wędzony lub surowy), 2 kawałki papryki czerwonej, konserwowej, 2 ogórki kiszone, 3 cebule, mąka pszenna, olej, sól, pieprz, papryka czerwona ( ostra i słodka ), musztarda. Przygotowanie: Mięso rozbić, posolić i popieprzyć z obu stron. Posmarować musztardą, ale tylko z jednej strony. Paprykę, boczek i ogórki kiszone pokroić w paski. Cebulę pokroić
W kuchni u MonikiSałatka idealna dla wielbicieli ostrych smaków. SKŁADNIKI 30 dag mortadeli, 2 pomidory, 1 cebula, 4 ogórki kartuskie w zalewie słodko-kwaśnej Dagoma , 5 płatów papryki konserwowej Dagoma , ½ cebuli lub 1 mała Sos: 1 łyżka soku z cytryny, 3 łyżki musztardy łagodnej, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, szczypta cukru, sól, pieprz, szczypiorek WYKONANIE Mortadelę kroimy
słodki bratekmakaronu, ananasa i szynki konserwowej. Składniki: - 1/2 szklanki makaronu włoskiego - 1 puszka ananasa - 300 g szynki konserwowej - 5 ogórków konserwowych - 2 pęczki szczypiorku - 3 łyżki przyprawy delikat czerwony - 1 łyżeczka soli czosnkowej sos - 2 łyżki śmietany 18 % - 1 łyżeczka musztardy stołowej - 1 łyżeczka przyprawy curry Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Filet z kurczaka kroimy w kostkę
Zainspirowana w kuchnikebab-gyros, czosnek granulowany, cebula granulowana 4 łyżki oleju Sałatka: 1 opakowanie mixu sałat 10 pomidorków koktajlowych 3 ogórki gruntowe 1 cebula 4 papryczki konserwowe Sos do sałatki: 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Filety kroimy na podłużne kawałki, które następnie kroimy na cieniutkie paski. Przekładamy do miski(...)olej, wsypujemy przyprawy w ilości według uznania. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Smażymy na patelni grillowej, bez oleju, z obu stron do zarumienienia. 2. Pomidorki przekrawamy na pół, ogórki, cebulę i papryczki kroimy w plastry. Łączymy z sałatą. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem, przelewamy do warzyw, dokładnie mieszamy. 3. Sałatkę wykładamy na talerz. Na sałatkę wykładamy szaszłyki
Szefowa kuchnirównież na co dzień na kolację, śniadanie. Składniki: 6 ziemniaków 4 marchewki 3 jajka 1 cebula 4 ogórki kiszone 1 jabłko obrane 1 puszka groszku konserwowego sól, świeżo zmielony czarny pieprz 200 ml gęstej śmietany 2 łyżki musztardy sarepskiej Przygotowanie: Ziemniaki, marchewkę myjemy bardzo dokładnie. Gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek. Kroimy(...)posiadam takie fajne urządzenie - sitko do krojenia warzyw, można zakupić w sklepach stacjonarnych lub pod tym linkiem na przykład Sitko . Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kosteczkę. Cebulę, ogórki i jabłko również kroimy w kosteczkę, Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy odsączony groszek. Doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Powinno być słone i ostre ;-) Musztardę
Życie zaczyna się w kuchnikapusta pekińska mała 1 szt, papryka konserwowa 1 duży słoik, ogórki konserwowe 1 mały słoik, kukurydza konserwowa 1 puszka, cebula czerwona 1 szt, pieczarki marynowane 1 mały słoik, podwójna pierś z kurczaka, przyprawa kebab-gyros pół opakowania, olej do smażenia, sos: majonez 6 łyżek, ketchup 6 łyżek, musztarda delikatesowa 1 łyżeczka, jogurt naturalny 2 łyżki, sol i pieprz(...)smaku, Sposób przygotowania: Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Paprykę konserwową i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Cebulkę obieramy, drobno kroimy i dodajemy do warzyw. Pieczarki kroimy na 4 części. Dodajemy odcedzoną kukurydze. Piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kostek. Następnie piersi kroimy w kostkę i łączymy z przyprawą kebab-gyros. Na patelni rozgrzewamy olej
kulinarne odsłony pati