ogórki konserwowe z musztardą - 526 przepisów (strona:26/36)

Burger à la Big Mac z McDonald's. 234

ogórek kiszony   1 korniszon   2 łyżeczki musztardy sarepskiej   1/2 łyżeczki octu winnego   1 łyżeczka cukru   1/2 łyżeczki suszonego czosnku dodatki: 800 g mielonego mięsa wołowego   1 opakowanie (8 sztuk) serków topionych typu cheddar    1/2 sałaty lodowej   1 cebula   2 ogórki konserwowe   sól, pieprz Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy sos - cebulę

Symfonia smakowa
Sałatka z marynowanych buraczków 200

jest równie smaczna.  Składniki: buraczki konserwowe 1 średni słoik, ziemniak 2 duze, cebula biała pół szt, groszek mrożony 1 szklanka, kukurydza w puszce pół puszki, ogórki kiszone 1 średni słoik, jabłko 1 szt, majonez 6 łyżek, jogurt naturalny 4 łyżki, musztarda delikatesowa 1 łyżka, pieprz, sol do smaku Sposób

kulinarne odsłony pati
Sałatka z tuńczykiem 345

szpinakiem 200 g tuńczyka w oleju 2 średnie  konserwowe buraczki 4 jajka 2 kiszone ogórki 5-6 marynowanych  pieczarek 1 czerwona cebula 1/2 główki dowolnej sałaty kila gałązek pietruszki Sos: 3 łyżki oleju odcedzonego z tuńczyka 4 łyżki majonezu Winiary dekoracyjny 1  łyżeczka musztardy francuskiej sok z 1/2 cytryny sól, pieprz  do smaku Przygotowanie: Makaron

Gosia gotuje
Sałatka jarzynowa z wędzoną makrelą / Vegetable and smoked mackerel salad 261

ziemniaki, pokrojone w kostkę 2 ugotowane marchewki, pokrojone w kostkę 4 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę 2 jabłka, obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w kosteczkę 4 jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w kostkę, plus 2 do podania 1 wędzona makrela, mięso bez ości majonez musztarda, sól, pieprz Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składnik sałatki w większej misce. Dodaj kilka

karmelowy
Wege-burgery 206

pomidor, ogórek, cebula, można dorzucić plastry żółtego sera, prażoną cebulkę, ogórki konserwowe czy ostre papryczki, również marynowane. SOSY:  możemy dodać każdy ulubiony sos, kotlety z ciecierzycy, chociaż z dodatkiem aromatycznych przypraw mają to do siebie, że nie charakteryzują się wyrazistym smakiem. Dobrze w tym burgerze komponuje się musztarda, sam ketchup może być za mdły. Lepiej zastąpić go sosem

Kuchnia od dwojga
Boeuf strogonow przepis z 1963 roku 167

cienkie plasterki i podsmażonych na oleju 1 łyżeczka  musztardy (w naszym wypadku Colmans ) 1 niepełna łyżeczka Vegamite , która doskonale podkreśla smak wszelkich dań mięsnych (Vegamite możecie zastąpić Marmite). Paweł dodatkowo do swojej porcji dodał 1 małą (200 g) puszkę konserwowego zielonego groszku Uwaga: jeśli macie problem z kupieniem musztardy Colmans, ekstraktu drożdżowego Vegamite lub Marmite albo oleju ryżowego(...)podaje cytowany powyżej oryginalny przepis, jednak kiedy mięso i cebula zostały już przełożone z patelni do garnka, dodaliśmy do nich 2 szklanki bulionu wołowego, pokrojone w paseczki ogórki, pokrojone w cienkie plasterki i podsmażone na odrobinie oleju pieczarki i dusiliśmy jeszcze około 30-40 minut. Na sam koniec doprawiliśmy Vegamite i musztardą, a Paweł dodał jeszcze swój ulubiony zielony

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta z ogórkami kiszonymi 147

zwracaj uwagę czy są to konserwowe, kwaszone czy kiszone. Dwie pierwsze opcje możesz wywalić do kosza. Pod względem zdrowotnym dno. Smakowo nie ma co dyskutować, bo każdy ma inne gusta. Polecam sięgać po te prawdziwe KISZONE górki. Składniki: Ciecierzyca – 300g ugotowanej (może być z puszki) Ogórki kiszone – 150g Musztarda – 1-2 łyżeczki Czosnek

Blendman
Kolorowa sałatka z groszkiem 323

korniszony 1/2 pora 1/2 słoiczka papryki konserwowej (3 szt) 3 jajka 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz   PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na kawałki, dużą kostkę. Kukurydzę, groszek i ciecierzycę odcedzamy z zalewy i dodajemy do jajek. Ogórki kroimy w kostkę, a paprykę i pora drobno

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z marynowanymi pieczarkami i porem 2342

kcal Ogórki kiszone 300 g 3 g 0,3 g 5,7 g 1,5 g 33 kcal Jajo gotowane 250 g 31,5 g 26,5 g 2,8 g 0 g 388 kcal Kukurydza konserwowa 285 g 8,3 g 3,4 g 67,3 g 11,1 g 291 kcal(...)kcal Majonez 100 g 1 g 71,8 g 3,1 g 0 g 663 kcal Musztarda 20 g 0,7 g 0,6 g 2,4 g 0 g 18 kcal Podsumowanie: 1495 g 56,3 g 103 g 120 g 15,8 g 1603 kcal   Sałatkę tą można odchudzić poprzez zastąpienie majonezu np. jogurtem naturalnym lub greckim

Kulinarne Przeboje
Hamburgery z karmelizowaną cebulą i bazyliowym aioli 272

samodzielnie trudno domowe burgery nazwać fast foodem . Hamburgery: 500 g mielonej wołowiny (ok. 15-20% tłuszczu) 50 g tartego parmezanu 2 łyżki sosu Worcestershire 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy dijon 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu) 1,5 łyżeczki ziaren kolendry sól morska, świeżo mielony pieprz Bazyliowe aioli: 3/4 szklanki liści świeżej bazylii 3/4 szklanki oliwy z oliwek(...)sól morska, świeżo mielony pieprz Karmelizowana cebula i dodatki: 2 czerwone cebule 2 łyżki masła 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżeczki cukru trzcinowego pół paczki świeżej rukoli 4 ogórki konserwowe Bazyliowe aioli: Zaczynamy od aioli, ponieważ gotowy sos musi postać co najmniej godzinę w lodówce, aby się przegryzł. Umieszczamy żółtko i czosnek w malakserze (jeśli nie mamy, żółtko możemy

Poezja smaku
HOT DOG – BIOSHOCK INFINITE – hot dog z pikantną karmelizowaną cebulą w whisky, grillowaną papryką oraz korniszonami 241

oraz faktem, iż w grze bardzo często pojawia się alkohol. Z tego połączenia wyszedł nam przepyszny hot dog z pikantną karmelizowaną cebulą z dodatkiem whiskey, grillowaną papryką, korniszonami oraz musztardą. Jest to danie, które smakuje o wiele lepiej niż wygląda – cebula z whiskey rządzi – Booker zdecydowanie byłby za! Zobacz, jak hot dog wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW(...)OGÓRKI KONSERWOWE (1 min) Z nimi jest mało roboty – wystarczy pokroić je w kostkę i gotowe. 5. MONTAŻ I PODANIE (2 min) Bułki podgrzać, a kiełbaski/parówki najlepiej szybko obsmażyć lub zgrillować dla uzyskania lepszego smaku. Na bułce położyć cebulę, paprykę oraz ogórki, następnie parówkę, a wszystko polać solidną porcję ulubionej musztardy. Porcja odnawia małą dawkę życia

Nerds Kitchen
Parówki w cieście 261

bułce z prażoną cebulką i konserwowymi ogórkami? Corn Dogs, czyli Hot dogi na patyku robię od dawna, parówki są maczane w cieście kukurydzianym, a następnie smażone, to idealny zamiennik ulicznego jedzenia, to domowy Fast food. Można go wziąć go ręki i szybko zjeść. Parówki nie tylko grzejemy i jemy z musztardą, ale wykorzystujemy do przygotowania równych dań

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Hot - dog XXL na miarę Bic Maca, czyli fast-food najbardziej pospolity w pysznej odsłonie imprezowej 176

sałaty (np. Lollo lub Rzymskiej) 1-2 ogórki konserwowe 1/3 ogórka zielonego kilka plastrów pomidora 2 plasterki sera żółtego kilka plastrów cienko-krojonej cebuli łyżka prażonej cebulki Składniki na magiczny sos (mała miseczka): 2 łyżki majonezu 2-3 bardzo drobno posiekane korniszony 1 mała łyżeczka bardzo drobno posiekanej cebuli 1 łyżeczka musztardy stołowej szczypta czosnku suszonego kilka kropli octu

Kuchnia po mojemu
Sos tatarski do jajek na twardo. 172

Składniki : 1 szklanka dobrego majonezu 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę 2 łyżki posiekanej cebuli czerwonej 5 łyżek pokrojonych grzybów marynowanych 1 łyżka pokrojonej

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania