odcedzamy. Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy jogurt, ale można też sałatkę zostawić w postaci ,, na sypko,, też jest pyszna :). Sezonowo można dodać świeżego lub kiszonego ogórka. Smaczna jako sałatka lub jako pasta do kanapek lub macy. Smacznego
Apetyczna babeczkamiałam łopatkę. Choć wolę kurczaka, wieprzowina to jednak twarde mięso i nie bardzo przypadło mi do gustu w formie gyrosa. Przygotowujemy dowolne warzywa. Tu mam różne rodzaje sałat, pomidora, ogórka kiszonego i paprykę. Mięso kroimy w kawałeczki obficie przyprawiamy albo samodzielnie sporządzoną mieszanką przypraw, albo gotową mieszanką do gyrosa (najlepiej bez glutaminianu sodu) i obsmażamy. Gotowe placki układamy na talerzu
chwile dla mniewarzywnej... Gdy mam dylemat jaką sałatkę zrobić każdy mi mówi... to może z gyrosem? Niby każdy ją robi, ale każdy inaczej... jedni dodają cebulę inni por, jedni ogórki kiszone, a inni konserwowe- ja np. wcale ich nie dodaję... jedni dodają czerwoną fasolkę, a inni świeżą paprykę... jedno jest pewne: u każdego w tej sałatce jest gyros
Aga w kuchnichodzil...i por jest ;-) duży por ( biała i jasnozielona część) pol kapusty pekinskiej 3 jajka na twardo 3 ogórki kiszone 2 jabłka puszka groszku majonez pół na pół z jogurtem i łyżeczka musztardy sól, pieprz Pora myjemy, przekrawamy wzdłuż i kroimy w półplasterki. Solimy, by zmiękł i odstawiamy na 10 minut. Kapuste pekinska kroimy na paseczki rozmiarem pasujace
Z Kuchni Do Kuchnisałatka na zimę, o której pisałam tutaj TUTAJ KLIK! A prosto z lodówki ,taka sałatka,jest super ..i do tego właśnie dania! Oraz kawałek wołowego mięska gotowanego na parze. Ogórek kiszony. Mnie do kaszy zawsze ciągnie na octowo, kiszono. Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wsyp do naczynia, dodaj ziarna prażone Ziarenkowo EUFORIA-jak sie cieszyć
Z Kuchni Do Kuchnijest street food, slow food i czym jest zwykła, kulinarna uczciwość. A na koniec – w knajpce obok żarcia na kółkach podawali obłędne śniadanie – z wędzonym pstrągiem ojcowskim, serem białym, ogórkiem kiszonym, pachnącym chlebem prądnickim, miodem drahimskim, pomidorami i masłem. Za jedyne zł 20. I takich smaków wam życzę
ladykitchendodatki – na dolną część bułki daję odrobinę dobrego ketchupu, liść sałaty rzymskiej, mięso z plastrem sera, zrobiony przez siebie sos, plaster pomidora, dwa krążki grillowanej cebuli, dwa plastry ogórka kiszonego. Bułkę, którą będę przykrywać, smaruję od wewnątrz sosem. Składam, jem, brudzę siebie i wszystko dookoła, świat jest piękny, a i diadem wydaje się trzymać na głowie bardziej prosto
ladykitchenwedług klasycznego przepisu na chłodnik litewski , ale zostało mi w lodówce trochę zakwasu na barszcz, więc postanowiłam go wykorzystać zamiast soku z kiszonych ogórków. Eksperyment się udał zarówno smakowo, jak i wizualnie ! Widzicie ten piękny kolor ? :-) Na blogu znajdziecie też inne przepisy na chłodniki: Chłodnik pomidorowy
Kulinarne przygody GatitySpirytus 96% 1 litr Cukier 1kg Woda 1 litr Wykonanie: Śliwki umyć, osuszyć, a następnie pozbawić je pestek. Wrzucić do dużego naczynia lub słoja (np. takiego dużego do kiszenia ogórków). Zalać śliwki spirytusem wymieszanym z przegotowaną i ostudzoną wodą. Odstawić na miesiąc. Po tym czasie zlać […] The post Nalewka śliwkowa. Nalewka ze śliwek węgierek. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki : 3 ogórki kwaszone szklanka soku z kwaszonych ogórków bulion drobiowy: skrzydło z indyka wywar z warzyw: marchewka, pietruszka, cebula, por pokrojone w drobną kostkę 4 ziemniaki lub więcej natka pietruszki, koperek sól, pieprz, majeranek Przygotowuję bulion drobiowy według przepisu . Następnie do bulionu dokładam warzywa, gotuję jeszcze pół godziny i odlewam przez sitko samą zupę. Można też
w kuchni i w ogrodzieSkładniki : 3 ogórki kwaszone szklanka soku z kwaszonych ogórków bulion drobiowy: skrzydło z indyka wywar z warzyw: marchewka, pietruszka, cebula, por pokrojone w drobną kostkę 4 ziemniaki lub więcej natka pietruszki, koperek sól, pieprz, majeranek Przygotowuję bulion drobiowy według przepisu . Następnie do bulionu dokładam warzywa, gotuję jeszcze pół godziny i odlewam przez sitko samą zupę. Można też
prawdziwe jedzenieSpaghetti to niegdyś moja ulubiona potrawa. Zwłaszcza z żółtym, ciągnącym serem i dodatkiem w postaci kiszonego ogórka. No i jak z tego zrezygnować? Na pewien czas można, ale z czasem chęć jest bardzo silna. Dlatego postanowiłem nieco odchudzić, a przede wszystkim "uzdrowić" klasyczne spaghetti. Na początek wymieniłem makaron - użyłem pełnoziarnistego, a konkretniej "świderek" gdyż tak jest wygodniej (moim zdaniem). Poza(...)się roztopiła. W tym celu przesypuję z patelni mięso do garnka i chwilę jeszcze odgrzewam. 5. Na talerz wysypuję makaron, zalewam gorącym sosem i posypuje mozzarellą. Jako dodatek serwuję ogórka kiszonego. I Gotowe! Pyszne i zdrowe danie, dla osób za równo na diecie, jak i chcących się zdrowo odżywiać. Polecam i życzę smacznego
All My Fit Lifepieprzem i papryką. Gotujemy dalsze 10 min. Na koniec zaciągamy śmietaną i w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Gotowe :) Gulasz podałam z kaszą i z sałatką z pora i ogórków kiszonych- przepis na sałatkę znajdziesz tutaj . Smacznego
Smaki Edytygrudnia . Gdyby ktoś jeszcze był chętny podzielić się swoim przepisem na jarzynową sałatkę to zapraszam ! Składniki : * 6 średnich ziemniaków * 3 marchewki * 2 cebule * 4 kiszone ogórki * 4 jajka * puszka groszku konserwowego * pół słoiczka majonezu * 2 łyżeczki musztardy sarepskiej * sól , pieprz Przygotowanie : Ziemniaki , marchewkę oraz jajka gotuję. Odstawiam do wystygnięcia. Kroję w kostkę cebulę i ogórki kiszone. Zimne ziemniaki , marchewkę oraz ugotowane na twardo jajka kroje w kostkę. Łączę wszystkie składniki z odsączonym groszkiem konserwowym, dodaję musztardę, przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Mieszam wszystko z majonezem. Odstawiam na 2-3 godziny do lodówki
Magiczne Życie Martywarstw (no nic, uczymy się na błędach:) Najprzyjemniejszy moment to przekładanie poszczególnych warstw i późniejsza dekoracja. Wykorzystałam ulubione składniki tj. suszone pomidory, roszponkę, wędzonego łososia, jajka, szczypior, kiszone ogórki, mozzarellę, pomidorki koktajlowe, bazylię, oliwki. Każdą warstwę przed wyłożeniem jej składnikami wysmarowałam grubą warstwą serków typu fromage - z obu stron chlebowych krążków. Oczywiście sprawdziłyby się też serki śmietankowe
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała