Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne kotlety mielone z ryżem, tak przygotowane kotlety mogą być podane jako samodzielne danie z surówką, sałatką lub kiszonym ogórkiem. Ewentualnie możemy je podać również z ziemniakami. Tak przygotowane kotlety mielone, są odrobinę zdrowsze od tradycyjnych, bo nie są smażone. Do przygotowania kotletów mielonych z ryżem, będziemy potrzebowali: Naczynie żaroodporne
Uwaga Babcia Gotujeskładniki 30 dag pieczarek surowych, oczyścić i wrzucić na ok 8 min do wrzącej wody z łyżeczką cytryny i troszeczkę soli 1 słoik ogórków kiszonych lub konserwowych 1 pęczek koperku pokrojonego 1 puszka kukurydzy 2 pęczki rzodkiewek oczyścić i zetrzeć na tarce 4 jajka ugotowane na twardo pokroić 1 słoik selera wszystkie składniki przełożyć do miski i doprawić majonezem
Moje Wyrobygrzybami, należy zeszklić cebulę, dodać kawałki grzybów. Następnie wymieszać z wstępnie podgotowaną kaszą gryczaną niepaloną i całość zapiec w piekarniku. Kasza z grzybami najlepiej smakuje na świeżo, z ogórkiem kiszonym i maślanką. Niezjedzoną kaszę z grzybami w kolejnych dniach odgrzewałam na dwa sposoby: w kremie pieczarkowym (krem jako sosik) oraz w zupie pieczarkowej (zamiast makaronu). Zarówno kaszę z grzybami
Moja Delicjapikantna zupa meksykańska. Składniki: 0,5 mięsa mielonego 2 L soku pomidorowego 3 średnie cebule 2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 0,5 kg pieczarek 4 kiszone ogórki / 1 papryka (opcjonalnie) 3 ząbki czosnku olej przyprawa do potraw meksykańskich Wykonanie: Cebulę wraz z przeciśniętym czosnkiem smażymy na oleju, dodajemy mięso i wszystko razem podsmażamy dodając przyprawę
W Moim Magicznym Domumiód (którym słodzono potrawy), a także miód pitny i beczułki lekkiego piwa. Były również warzywa, chociaż ich wybór był znacznie skromniejszy niż dzisiaj. Jadało się głównie świeże lub kiszone ogórki, taką samą kapustę, marchew, czosnek i cebulę. Nie zapominajmy również o owocach. Na staropolskich stołach, podczas sezonu, królowały jabłka, wiśnie, czereśnie i śliwki. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder ManufactureInna wersja soljanki, rybna. Składniki pół kg sandacza 1 l bulionu warzywnego 200 g poszatkowanej białej kapusty 4 łyżki masła 1 duża cebula 1 łyżka kaparów 2 kiszone ogórki zielone oliwki sól pieprz olej Przygotowanie Rybę sprawiłem, pokroiłem na spore kawałki. Rozgrzałem olej na którym podsmażyłem lekko kawałki ryby, bez zrumienienia. Poszatkowana kapustę i posiekaną cebulę przesmażyłem na patelni
R'n'G KitchenDanie kuchni podkarpackiej czyli kotlety z kaszy gryczanej i mięsa mielonego. Najlepiej podawać je z sosem z grzybów prawdziwych i z kiszonymi ogórkami. Składniki: 1 opakowanie kaszy gryczanej w saszetkach (400 gram) 400 gram mięsa mielonego 1 cebula 5 ząbki czosnku 3 jajka sól pieprz olej do smażenia Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy
Kuchnia u Bietkioraz ulubioną surówką, będzie wspaniałym daniem. Do polędwiczki wieprzowej pasuje praktycznie wszystko – kasza, ziemniaki czy makaron. Jeżeli chodzi o dodatki do obiadu, możemy podać ją zarówno z mizerią, ogórkiem kiszonym czy w końcu z surówką z sałaty rzymskiej z rzodkiewką . Przed pieczeniem należy polędwiczkę wieprzową obsmażyć na patelni. Musimy pamiętać, że polędwica jest mięsem, które łatwo się przesusza, dlatego
Kuchnia Bazyliiswobodnie można je podgrzać na drugi dzień lub wykorzystać na kanapki. Z czym lubicie sznycle z kurczaka? Pewnie, że można je podać z puszystym ziemniaczanym puree, buraczkami czy kiszonym ogórkiem. Lubię sznycle z zielonym groszkiem i surówką . Im bardziej kolorowo na talerzu tym lepiej! Sznycel z kurczaka Składniki: 4 porcje 2 duże filety z piersi kurczaka, około 500 g czarny
codojedzeniawodą tak aby przykryła nasze grzyby doprawić solą i pieprzem i gotować przez około 20 minut na delikatnym ogniu pod koniec gotowania dodać śmietanę Podawać najlepiej z kaszą i ogórkiem kiszonym 😍 lub stosować jako bazę do kaszotto bo też pycha. Smacznego
Gotowanie z pasjąwodą tak aby przykryła nasze grzyby doprawić solą i pieprzem i gotować przez około 20 minut na delikatnym ogniu pod koniec gotowania dodać śmietanę Podawać najlepiej z kaszą i ogórkiem kiszonym 😍 lub stosować jako bazę do kaszotto bo też pycha. Smacznego
Gotowanie z pasjąwlewamy z powrotem do całości. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec gotowania dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Kotlety podajemy podane sosem z dodatkiem surówki lub ogórkami kiszonymi
Qchnia po prostulekkiej słodyczy, co bardzo pasuje do mięsa gęsi. Pasztet jest delikatny i miękki, można go rozsmarowywać na pieczywie. Dobrymi dodatkami do pasztetu z gęsi ze śliwką będzie chrzan, ogórki kiszone, korniszony. Składniki: 60 dkg gotowanej gęsiny (mięso z 2 udek) 12 suszonych śliwek lub wędzonych śliwek 2 ugotowane marchewki 2 ugotowane pietruszki 1 duża cebula 1/3 kostki masła
Codziennik Kuchennytłuczka. 8. Tak przygotowane ziemniaki wyłożyć na talerze, lekko je uklepać. 9. Ziemniaki polać tłuszczem z patelni i posypać usmażoną cebulką oraz skwarami z boczku. 10. Podawać z ogórkiem kiszonym lub surówką z kiszonej kapusty. Fusia może być też dodatkiem do chłodnika lub barszczu. Smacznego
W mojej kuchniBardzo uniwersalne kotleciki. Można je jeść solo lub w duecie np. z kiszonym ogórkiem i sosem grzybowym, albo w towarzystwie ulubionych surówek. Znakomicie będą się również komponować z gulaszem. Proste, szybkie i pyszne ! Składniki: -1 szklanka ryżu -2 jaja ugotowane na twardo -1 jajo surowe -1 cebula -1 łyżka oleju -1 łyżka masła -1 łyżka jarzynki -sól, pieprz -bułka
Kulinarne przemyslenia