dodatki do obiadu… – Surówka z marchewki – Sałatka obiadowa z cukinii – Kalafior duszony w śmietanie – Cukinia smażona w cieście – Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego
Kulinarne S.O.S.ziemniaki zaraz po ugotowaniu. To zapobiega powstaniu grudek. Do klusków z dziurką polecam… * Surówkę z marchewki * Gulasz wieprzowy * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie
Kulinarne S.O.S.Doprawić ponownie jeśli potrzeba solą, pieprzem, czy sosem sojowym. Schłodzić w lodówce. Smalec smakuje z ogórkiem kiszonym :) Jeśli zrobimy go z połowy składników to dla rodziny 2 osobowej będzie w sam raz. Trwałość smalcu ( w lodówce ) nie jest dłuższa niż tydzień. Przepis stąd
Proste Potrawyoliwek bez pestek ( u mnie czarne) pół papryki czerwonej pokrojonej na małe kawałki i oczyszczonej 7 śliwek z octu z wyjętą pestką, przekrojonych na pół 5 małych ogórków kiszonych pokrojonych na małe kawałki 15 wykałaczek Zobacz przepis na to danie. Kulki ryżowe z tatarem z łososia Kolejny prosty, ale bardzo efektowny patent, który wygląda na znacznie trudniejszy i bardziej
Ugotowane pozamiatanePaprykarz szczeciński to dla mnie klasyk mojego dzieciństwa. Świeży chrupiący chleb, paprykarz i ogórek kiszony jest dla mnie kulinarnym wspomnieniem całego mojego okresu dziecięcego. Większości z nas kojarzy się on z paprykarzem z puszki, który czasem ma dość wątpliwy skład, mimo tego że ma w nim najprostsze składniki. Dlatego właśnie postanowiłam zrobić swój domowy paprykarz szczeciński. Wystarczy ryż, warzywa, przyprawy
Życie ze smakiemognia przyprawiłam jeszcze odrobiną soli, pieprzem czarnym i ziołowym. Podawałam z kaszą gryczaną. Można podawać z ziemniakami, różnego rodzaju kaszami a jak ktoś lubi z pajdą chleba. Obowiązkowo ogórek kiszony bądź ulubiona surówka :) Z moich obserwacji: * kiedy jest potrzeba podlewać serca wodą, jeśli szybko odparuje * sprawdzać miękkość serc po ok. 1 godzinie duszenia * jeśli ktoś nie lubi zagęszczanego
Pieprzyć z Fantazjąpodane parówki, to świetna imprezowa przekąska, którą przygotowuje się ekspresowo. U mnie wersja z dodatkiem czerwonej papryki, ale możecie dodać również inne dodatki (np. kiszone ogórki). W moim przepisie wykorzystałam parówki Sokoliki firmy Sokołów. Mam ich zawsze dużo w lodówce, bo jada je mój syn. Więc kiedy przesadzę z ilością, a data gwarancji się kończy, to służą mi zawsze
Passions hobbies lifeurzekający dodatek do wielu deserów i można go przygotować z każdego soku. Wyobraźcie sobie np. tatara z kawiorem z soku z ogórków kiszonych…ekstra co nie? Wypróbuj mój przepis na Deser z lodami, biszkoptem i kawiorem owocowym. Dzięki temu daniu poznasz 3 fajne elementy: lody
kuron.com.ploraz sałatki z pieczarkami. Następnie zimne nóżki – nie zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy
CookYourselfwięc bardziej zajadać się rybami świeżymi niż tymi wędzonymi. Wędzona ryba doskonale sprawdza się jako dodatek do kolacji - ja na przykład uwielbiam wędzonego pstrąga z żytnim pieczywem i ogórkami kiszonymi. Tak jak widać na poniższym zdjęciu. Pamiętajmy przede wszystkim o tym, co dotyczy wszystkiego - co za dużo to niezdrowo! Unikajmy zatem zajadania się wędzonymi rybami non stop
MintTastestron. Do kotletów drobiowych polecam: * Surówkę z marchewki * Pomidory z cebulką i oliwą * Kalafiora duszonego w śmietanie * Cukinię smażoną w cieście * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie Na obiad polecam też… – Fasolkę po bretońsku – Makaron z boczkiem i twarogiem – Pizzę
Kulinarne S.O.S.Nasz polski super food w wersji dla mięsożerców 😊 W wykonaniu łatwe i doskonale smakuje z kiszonym ogórkiem. Składniki: 3 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej 200 g sera feta 250 g boczku wędzonego lub kiełbasy śląskiej 2 duże cebule 3-4 cm parmezanu 100 ml śmietany 30% sól, pieprz, odrobina czosnku granulowanego olej lub smalec Boczek lub kiełbasę pokroić
Ze smakiem bez glutenuPasta z boczku, coś jak wojskowa metka to przepyszny dodatek do pieczywa. Smakuje wyśmienicie ze świeżym chlebem i ogórkiem kiszonym. Pasta jest bardzo szybka i prosta do zrobienia, ale na pewno nie dla osób, które przeliczają kalorie, gdyż jakby nie patrzeć, boczek jest tłustym mięsem. Składniki na pastę z boczku: 400 g boczku wędzonego po kilka ziaren ziela angielskiego
e-PrzepisyKulinarneformy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180° na 40-45 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawić do całkowitego wystygnięcia. Pasztet podawać w towarzystwie żurawiny, chrzanu, musztardy czy też z ogórkiem kiszonym
Kulinarne przemyslenia