urzekający dodatek do wielu deserów i można go przygotować z każdego soku. Wyobraźcie sobie np. tatara z kawiorem z soku z ogórków kiszonych…ekstra co nie? Wypróbuj mój przepis na Deser z lodami, biszkoptem i kawiorem owocowym. Dzięki temu daniu poznasz 3 fajne elementy: lody
kuron.com.ploraz sałatki z pieczarkami. Następnie zimne nóżki – nie zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy
CookYourselfwięc bardziej zajadać się rybami świeżymi niż tymi wędzonymi. Wędzona ryba doskonale sprawdza się jako dodatek do kolacji - ja na przykład uwielbiam wędzonego pstrąga z żytnim pieczywem i ogórkami kiszonymi. Tak jak widać na poniższym zdjęciu. Pamiętajmy przede wszystkim o tym, co dotyczy wszystkiego - co za dużo to niezdrowo! Unikajmy zatem zajadania się wędzonymi rybami non stop
MintTastestron. Do kotletów drobiowych polecam: * Surówkę z marchewki * Pomidory z cebulką i oliwą * Kalafiora duszonego w śmietanie * Cukinię smażoną w cieście * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie Na obiad polecam też… – Fasolkę po bretońsku – Makaron z boczkiem i twarogiem – Pizzę
Kulinarne S.O.S.Nasz polski super food w wersji dla mięsożerców 😊 W wykonaniu łatwe i doskonale smakuje z kiszonym ogórkiem. Składniki: 3 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej 200 g sera feta 250 g boczku wędzonego lub kiełbasy śląskiej 2 duże cebule 3-4 cm parmezanu 100 ml śmietany 30% sól, pieprz, odrobina czosnku granulowanego olej lub smalec Boczek lub kiełbasę pokroić
Ze smakiem bez glutenuPasta z boczku, coś jak wojskowa metka to przepyszny dodatek do pieczywa. Smakuje wyśmienicie ze świeżym chlebem i ogórkiem kiszonym. Pasta jest bardzo szybka i prosta do zrobienia, ale na pewno nie dla osób, które przeliczają kalorie, gdyż jakby nie patrzeć, boczek jest tłustym mięsem. Składniki na pastę z boczku: 400 g boczku wędzonego po kilka ziaren ziela angielskiego
e-PrzepisyKulinarneformy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180° na 40-45 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawić do całkowitego wystygnięcia. Pasztet podawać w towarzystwie żurawiny, chrzanu, musztardy czy też z ogórkiem kiszonym
Kulinarne przemysleniaDanie znane i lubiane! W sam raz na zimowe dni, które mamy za oknem :) Rozgrzeje nawet największych zmarzluchów. Pyszna i pożywna zupka. Uwielbiam! Można również dodać dla zaostrzenia smaku ogórka kiszonego. Składniki: 600 g polędwicy wołowej 3 cebule 1 papryka 50 g grzybów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki kwaśnej śmietany mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej rzepakowy do smażenia
Krokusowy DomZapraszam na pyszne danie obiadowe. Mięciutki schabik w sosie własnym z dodatkiem puree ziemniaczanego i ogórka kiszonego super smakuje. Jest to pyszne danie na różne uroczystości.Polecam Składniki: 3 plastry schabu bez kości 1 łyżeczka curry sól, pieprz 1 marchewka 1 cebulka 1 łyżka oleju sos:1,5 szkl wody 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, papryki słodkiej
słodkie i nie tylko historie kulinarnedoner kebab na bazie cielęciny, kurczaka lub mieszanki kilku rodzajów mięsa. W skład marynaty wchodzi kolendra, kmin rzymski, kardamon. Całość uzupełniają warzywa - pomidor, sałata, doprawiona sumakiem cebula, świeży lub kiszony ogórek, chili i różnego rodzaju sosy. Arabska shawarma to bogactwo przypraw i najbardziej aromatyczna wersja mięsa pieczonego na pionowym rożnie. W skład marynaty wchodzą gałka muszkatołowa, cynamon, suszone czarne limonki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakwaśnego składnika, żeby przełamać smak smarowidła do chleba. W razie, gdybyście mieli w domu śledzie w oleju i właśnie z nich chcielibyście przyrządzić taką pastę śledziową, dodajcie do niej ogórka kiszonego pokrojonego w kosteczkę i 1/2 cebuli posiekanej w drobną kostkę. Wioleta Gargula
MamaOskarkapatelni), smaruję sosem, posypuję sałatą, kładę kurczaka, pomidory, cebulę i polewam sosem. Zwijam, a końcówkę okręcam folią aluminiową by łatwiej było trzymać. Zamiast pomidorów można użyć kukurydzy, ogórka kiszonego /kor niszonego/zielonego, pap ryki pokrojonej w kostkę , to co mamy w lodówce. Smacznego
Na moim talerzuokoło 20 minut). Placek ziemniaczany napełniamy gulaszem i składamy na pół, ja polałam również po placku. Danie podałam z sałatą z kukurydzą, szczypiorkiem i śmietaną. Idealnie pasują też ogórki kiszone. Mmm pycha
Na moim talerzumałym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając (ok. 1 godziny aby mięso było bardzo miękkie). Placki podajemy zaraz po usmażeniu, polane sosem z dodatkiem ogórków kiszonych lub surówki
Qchnia po prostumaśle klarowanym poddusić cebulkę, marchew oraz ziemniaki. Do rosołu dodać podduszoną cebulkę, marchew i ziemniaki. Zupę gotować jeszcze około 10-15 minut na średnim ogniu. Dodać starte ogórki kiszone, podgotować. Zupę ogórkową doprawić do smaku solą oraz pieprzem, po kilku minutach zdjąć z ognia. Do gorącej zupy wlać zahartowaną i spienioną śmietanę, rozmieszać, wsypać posiekany koperek. Przy wydawaniu
Moja Książka Kucharska