ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:270/434)

Surówka z pora 101

cytryny, przełamać delikatnym cukrem pudrem, jednak nie trzeba, jak komu smakuje, wystarczy sól i pieprz. Zobacz także mój inny przepis na pyszną surówkę z pora, z dodatkiem ogórków kiszonych, zobacz do obiadu pyszną i wyrazistą w smaku surówkę z pora . Zapraszam dziś na surówkę z pora, taką domową, prostą i smaczną. Składniki: 1 por 2 jabłka 3 spore łyżki

Zasmakuj Kuchni
SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 10 (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 149

Kolejna propozycja do szkolnego pudełka śniadaniowego: keto bułka z pasztetem ogórki kiszone orzechy migdały piernik mandarynka Artykuł SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 10 (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Siekane kotlety z brokułem i serem 125

doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy po łyżce masy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażymy z obydwu stron na rumiano. Nam bardzo smakowały z kaszą jęczmienną z quinoą i ogórkiem kiszonym. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Pulpety bardzo pomidorowe 138

lubię bardzo i często je przygotowuję. Zwłaszcza jeśli mam ochotę na mięso, ale niekoniecznie to smażone. Do tego aromatyczny sos lub kasza, ryż, jakiś makaron, surówka lub na przykład ogórek kiszony i niczego więcej nie potrzeba, pyszny obiad skompletowany. Wersji tego dania jest bez liku. Ja dzisiaj proponuję mięsko doprawione podduszonymi suszonymi pomidorami i cebulką, otulone pysznym pomidorowym sosem. Czytaj

Pichceniomania
Śląski szałot jarzynowy z jajkiem. 130

najdrobniej. Wszystko, poza jednym składnikiem, czyli tym mięsnym. On miał być wyraźny i wyczuwalny, co świadczyło, o bogatości potrawy i hojności gospodarzy. 😊 3 ziemniaki 3 jajka 3 kiszone ogórki  po jednej sztuce warzyw puszka zielonego groszku cebula 200 g wędliny majonez sól i pieprz do smaku Ugotowane warzywa ( marchew, pietruszka, seler) kroimy w kostkę. Tak jak wcześniej wspomniałam

Dieta moja pasja
Kotleciki z kurczaka i szpinaku. Dieta szybka przemiana. Faza III 175

przyprawami. Uformować w lekko wilgotnych dłoniach 8 owalnych kotlecików smażyć po kilka minut z obu stron do zrumieniania  Propozycja obiadu w fazie III: 2 kotleciki+kilka kiszonych ogórków+grejpfrut Propozycja kolacji: 1,5 koltecika+ kromka razowego chleba orkiszowego (30g)+sałata rzymska Kotleciki przygotowane bez tłuszczu (piekarniki lub na parze ) nadają się w fazie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
FALAFEL kuleczki z ciecierzycy 142

masy formujemy kuleczki 3 centymetrowe. Kuleczki smażymy na głębokim oleju z obu stron po 3 minuty. Możemy je podawać np. z sałatą i frytkami, hummusem, sosem czosnkowym, pitą, ogórkami kiszonymi. Smacznego

Dominacja smaku
Sałatka z tortelini 159

słów, więc postanowiłam się skusić, wyszła naprawdę bardzo smaczna. Szynka i tortellini z serem, świetnie sie komponowały w tej sałatce. Składniki: 1 opakowanie tortellini, wybrałam z serem 2 ogórki kiszone pokrojone w kostkę 1 jajko ugotowane na twardo 200 gram szynki, ja wybrałam swojską wędzoną 20 dag żółtego sera 1 czerwona papryka, majonez sól, pieprz Przygotowanie: Tortellini gotujemy zgodnie

Życie zaczyna się w kuchni
Zielony koktajl z grejpfrutem ( dieta dr. Dąbrowskiej) 193

możecie go przygotować także z dodatkiem miodu, żeby był słodszy. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr. Dąbrowskiej: leczo wegańskie według dr. Dąbrowskiej sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora Zielony koktajl z grejpfrutem Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 jabłko 1/2 grejpfruta 2 spore garści świeżego szpianku

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety mielone mojej mamy czyli retro obiad 150

rozgrzany na patelni tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy prosto z patelni. Najczęściej mielone jemy z puree ziemniaczanym i buraczkami, ale równie pysznie smakują z kiszonym ogórkiem. Smacznego!   Artykuł Kotlety mielone mojej mamy czyli retro obiad pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wegańskie burgery z kalafiora (dieta dr. Dąbrowskiej) 140

jakiś czas uchylić dziwaczki piekarnika, żeby wypuścić nadmiar pary. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr. Dąbrowskiej: leczo wegańskie według dr. Dąbrowskiej sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegański bigos Wegańskie burgery z kalafiora (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 1,5 godziny Składniki: 1 kalafior 2 duże marchewki 1 pietruszka 1 duża cebula

Kulinarne przygody Gatity
Kalafior w pikantnym sosie pomidorowym (dieta dr. Dąbrowskiej) 143

jeść trzy razy dziennie! Zapraszam po przepis 😊. A na blogu znajdziecie również inne przepisy przygotowane zgodnie z dietą: leczo wegańskie według dr. Dąbrowskiej sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem Kalafior w pikantnym sosie pomidorowym (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 kalafior 500 ml gęstego przecieru pomidorowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku sól morska lub himalajska

Kulinarne przygody Gatity
Filet z dorsza na puree z brokuła i ziemniaka 172

zielonym puree. U mnie cytryna pełni funkcję dekoracyjną, pozwoliłam sobie zostawić kilka listków rozmarynu, których też się nie je (ale łatwo je zdjąć razem z cytryną). Jako dodatek proponuję kiszonego ogórka, który świetnie się komponuje z aromatem cytryny. 1 porcja to ok. 250 kcal , węglowodany: 17g, białko: 26g, tłuszcz: 8g Informacja dla diabetyków: w porcji znajduje się

Dietolog
Środa: Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera 137

jednym z ulubionych Eugeniusza – stawia go na równi z hamburgerami z wołowiny. Można go podać dokładnie w tak sam sposób jak wersję mięsną, czyli z wysmażonym boczkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i keczupem. Lepiej jednak smakuje w wersji wege:) Trzeba przyznać, że ten oryginalny kotlet jest niezwykle aromatyczny, konkretny w smaku i bardzo sycący. Polecamy wszystkim, którzy z dystansem patrzą

Niedzielny kucharz
PASTA Z MAKRELI 110

pieczywie !  SKŁADNIKI: 140 g wędzonej makreli 140 g naturalnego sera tofu 2 rzodkiewki ½ łyżeczki musztardy 1 łyżeczka keczupu ½ łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki kozieradki ½ łyżeczki soli 2 ogórki kiszone lub konserwowe Sól, pieprz do smaku Natka pietruszki/koperek/szczypiorek PRZYGOTOWANIE: 1.Makrelę obieramy. 2. Tofu odsączamy, rozdrabniamy i mieszamy z sokiem z cytryny. Odstawiamy na chwilę. 3. Makrelę, ser tofu

Marcepanowa kuchnia