Tradycyjny mięsny smalec na bazie słoniny, kiełbasy wzbogacony smakiem smażonej cebulki, czosnku, aromatycznych przypraw i słodkich jabłek. W połączeniu z pajdą chleba i kiszonym ogórkiem zyskuje miano prawdziwej narodowej przystawki Polaków. Składniki: 1kg słoniny bez skóry 3 cebule 1 cebula czerwona 350g kiełbasy 2 jabłka 4 łyżeczki majeranku 3 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: 1. Cebule drobno posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę, obrać jabłko i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 2. Słoninę p... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.