Pyszne połączenie kapusty i ogórków na majonezie. Smak dopełnia cebulka ze szczypiorkiem i sok z cytryny. Mniam Składniki: 40 dag czerwonej kapusty 2 kiszone ogórki 1 cebula 1 łyżka posiekanego szczypioru sok z cytryny sól do smaku cukier do smaku majonez Wykonanie: Kapustę oczyścić, poszatkować, wrzucić do garnka z małą ilością osolonej wody i gotować około 10 minut
Tradycyjna Kuchnianadzieję, że Wam zasmakuje . SKŁADNIKI: 5 matijasów z zalewy octowej 1 średnie jabłko mały słoiczek pieczarek marynowanych 1 mała cebula biała jedna czerwona 5 jajek 4 średnie ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu pieprz kolorowy grubo mielony albo z moździerza sól WYKONANIE: śledzie kroimy w paski, jabłko, ogórki, jajka kroimy w drobną kostkę, cebulę drobno siekamy, pieczarki dzielimy
Kuchnia Beatypustą mi seczką ... Ciekawe połączeni e smakowe, chętnych zapraszam do testów;) Sałatka z fetą i ananasem Składniki: puszka ananasa puszka kukurydzy słoik papryki marynowanej 4 ogórki kiszone 4 jajka ser feta majonez pieprz sól kilka kropel octu Przygotowanie: Ananasa kroimy na drobne kawałeczki, paprykę również. Ogórki obieramy i drobno kroimy, ugotowane na twardo jajka
Lawendowe NieboSkładniki: 5 ogórków kiszonych, kilka kawałków papryki czerwonej konserwowej ( u mnie to było 155g ), 1 czerwona cebula, pieprz, 2 łyżki oleju. Przygotowanie: Ogórki pokroić w plasterki, paprykę na mniejsze kawałki, a cebulę w kostkę. Popieprzyć, dodać olej i wymieszać. Smacznego
W kuchni u Monikiryżu (2 woreczki) 1 czerwona papryka 2 puszki tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym lub oleju) 4 jaja ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 3-4 ogórki kiszone lub korniszony majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Przestudzić. 2. Jajka, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. 3. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy
Kuchnia domowa Aniczekać nas nie może. Tymczasem sałatka, choć prosta, jest pełna smaku. Składniki 4 ugotowane na twardo jajka 2 szt białej części pora 1 puszka kukurydzy konserwowej 2-3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka obieramy i razem z ogórkami kroimy w kostkę. Pory drobno siekamy, oprószamy solą
R'n'G Kitchensłowa znaczeniem. To zdecydowanie idealne określenie tej surówki. Idealna do mięs, szybka w wykonaniu, nie wymaga wielu składników, bardzo smaczna. Nic więcej nie trzeba dodawać :) Składniki: 6 ogórków kiszonych duża cebula sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Delikatnie ją solimy i przesypujemy do salaterki. Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Dodajemy
ChilliJemyskład, jakoś kojarzą mi się ze wsią :) Składniki: 3/4 dużego słoika marynowanych pieczarek 3 jajka ugotowane na twardo 2 czerwone papryki 30 dag kiełbasy 4 średnie ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy szczypiorek sól, pieprz Pieczarki kroimy na ćwiartki lub połówki. Jajka, ogórki i paprykę kroimy w kostkę a kiełbasę na pół-plasterki
My simple kitchenwodę i dalej miksować. Na końcu dodać olej, krótko zmiksować i odstawić na 30 minut. Farsz: 2 laski kaszanki 10 pieczarek 1 cebula ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 2 ogórki kiszone sól, pieprz, chili w proszku olej do smażenia Cebulę pokroić w piórka. Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulkę zeszklić
Trzeci talerzjedna z moich ulubionych zup :) Składniki: (ok. 8 porcji) -2,5 l bulionu mięsno-warzywnego -1 słoik (litrowy) ogórków kiszonych -3 łyżki śmietany 18% -100 g ryżu -1 łyżka masła -garść natki pietruszki lub kopru -sól, pieprz Wykonanie: Ogórki cienko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie podsmażamy je chwilę na maśle
KasiekGotujewieprzowiny lub drobiu.Jeśli chodzi o farsz to może być najróżniejszy zależnie od gustu, najczęściej to ogórek kiszony, boczek kawałek czerstwego chleba. Moje dzisiejsze rolady są zupełnie inne. SKŁADNIKI: plastry schabu wieprzowego (u mnie 7) 6 ogórków konserwowych 15 dag. mocno wędzonej szynki 1/2 papryki czerwonej 1/2 małej cebuli opcjonalnie musztarda, ketchup sól, pieprz trochę vegety
Kuchnia Beatytylko smaczne, ale też niskokaloryczne no i zdrowe. To prawdziwa kopalnia witamin i soli mineralnych. Tak, więc "pora na pora". SKŁADNIKI: 2 pory sałatkowe 7 średnich ogórków kiszonych 5 ugotowanych jajek 4 ugotowane marchewki majonez, sól, pieprz WYKONANIE: białą część pora rozcinamy wzdłuż i kroimy półkrążki, ogórki, jajka i marchewkę kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą
Kuchnia BeatySkładniki: 500 g filetów śledzi 4 łyżki majonezu ( kielecki ) 2 łyżki śmietany szczypior 3 cebule ogórek kiszony 3 jajka 3 łyżki groszku zielonego Przygotowanie: Śledzie pokroić w plasterki, przełożyć do miski. Cebulę posiekać w piórka, ogórka w plasterki, dodać do śledzia. Jajka ugotować na twardo, pokro ić w ćwiartki . Wszystko wymieszać z majonezem i śmietaną, posypać posiekanym szczypiorkiem
Gaździnka warzycytryny chili w proszku ( lub gotowy sos do burgerów ) Dodatki: sałata lodowa 1-2 pomidory 4 plastry sera 2 duże korniszony lub ogórki kiszone mała czerwona cebula prażona cebulka PRZYGOTOWANIE Przygotowujemy dodatki - rwiemy i myjemy sałatę. Cebulę i pomidory kroimy w plastry. Ogórki przekrawamy wzdłuż na cienkie plasterki. Łączymy składniki sosu. Dodajemy niewielką
Moje Kuchenne RewelacjeSalatka :1 por6-8 ogorkow kiszonych2-3 lyzki majonezu lub jogurtusolSkroic drobno por, posolic odstawic na 30 min by zmiekl.Zetrzec ogorki kiszone na grubych oczka, dodac do por, polaczyc z majonezem lub jogurtem.Rewelacyjna salatka obiadowa. Smacznego
Smaki Edyty