ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:161/434)

Roladki schabowe. 238

Składniki: (na 8 roladek) 8 plastrów schabu, 400 g pieczarek, 1 świeża papryka (może być również konserwowa), 1 cebula, 3-4 ogórki kiszone, sól, pieprz, musztarda, mąka. Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć lekko posolone i popieprzone.   Cebulę, paprykę i ogórki pokroić.   Schab rozbić na dość cienkie plastry. Posolić, popieprzyć i posmarować musztardą

W kuchni u Moniki
Szybka sałatka z parą - na kolację i nie tylko 223

ziemniaki do zupy za dużo. Jak chcecie zjeść coś do mięska lub zamiast kanapek to polecam. Składniki: 2 ziemniaki gotowane na parze 2 łyżki siekanego szczypioru 2 spore ogórki kiszone 2 łyżki tartego sera Cheddar 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu pieprz grubo mielony Przygotowanie: Ziemniaki i ogórka kroimy w kostkę. Szczypior siekamy, a ser Cheddar trzemy

Kuchnia po mojemu
171. Sałatka ziemniaczana 227

się nie marnuję. A wiecie, że statystyczny Polak miesięcznie marnuje żywność wartości 50 zł. To straszne dane w obliczu głodujących. Na dwie porcje 5 ugotowanych ziemniaków 3 ogórki kiszone 1 cebula koperek 1 kopiasta łyżka majonezu  1 kopiasta łyżka gęstego jogurtu 3 ząbki czosnku sól, pieprz Ziemniaki i ogórki kroimy w większe kawałki. Cebulę w kostkę. Majonez

Jadło i czytadło
Zupa ogórkowa z ryżem 196

indyka lub 3 skrzydełka z kurczaka 1/2 selera 1 mała pietruszka 1 duża marchew 3 ząbki czosnku mała cebula 2/3 szklanki suchego ryżu (długoziarnisty lub arborio) 4 ogórki kiszone 1 łyżka mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) 4 łyżki posiekanego koperku łyżeczka oregano Ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce, zalać

Czerwień i błękit
Szybka sałatka pieczarkowa 700

przygotowuje i równie szybko znika :-)) Składniki: 4 jajka pieczarki marynowane 400g groszek konserwowy 1\2 puszki  cebula ogórek kiszony majonez sól, pieprz  musztarda zielona pietruszka, bądź kiełki Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki, ogórki i cebulę również pokroić, dodać groszek, sól, pieprz. Na końcu dodać majonez zmieszany z musztardą i połączyć wszystkie

Anioły w kuchni
Sałatka ziemniaczana 288

końcu przygotować:) Ps. przypominam o trwającej do dziś (09 sierpnia) do g. 22 akcji gotowanie za głosowanie . Składniki: 12 średnich, ugotowanych i ostudzonych ziemniaków 6-7 ogórków kiszonych 1 cebula Pół pęczka koperku 1 łyżka musztardy 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki majonezu Sól Pieprz Przygotowanie: Ziemniaki, ogórki i cebulę pokroić w kostkę, a koperek drobno posiekać

Fabryka pomysłów
Surówka z czerwonej kapusty - azjatycki Colesław do obiadu lub grilla 69

obiadu>>> Surówka z młodej kapusty i marchwi w majonezie>>> Sałata zielona z pomidorami i śmietaną do obiadu>>> Surówka z kiszonych ogórków i cebuli do obiadu>>> Surówka z sałaty i jajek do obiadu>>> Surówka colesław z chrzanem>>> Surówka z marchewki i jabłka

Moja Książka Kucharska
Sałatka z ogórka z imbirem 83

Sałatka z ogórka z imbirem. Prosta surówka z ogórka w stylu azjatyckim.  Sałatka z ogórka z imbirem i sezamem nosi nazwę kyuri sunomono. Ta japońska surówka z ogórków doprawionych octem składa się tylko z trzech głównych składników: cienko pokrojonych ogórków, imbiru i słodko-kwaśnego dressingu. Sekretnym dodatkiem do najlepszej sałatki ogórkowej w stylu azjatyckim jest ocet ryżowy(...)niesamowity smak. W Japonii prosta sałatka z ogórków podawana jest jako dodatek do obiadu albo przekąska między posiłkami. Sałatka ogórkowa z imbirem i sezamem, podobnie jak sałatka z kiszonych ogórków z majonezem , świetnie komponuje się z pieczonym mięsem i wszelkiego typu daniami z grilla. Do tej sałatki możesz dodać także inne warzywa. Azjatycka sałatka z ogórka jest jedną

Cztery Fajery
Sałatka z cykorii z kiszonym burakiem 144

jednym, pyszny zakwas na barszcz lub do picia i zdrowe buraki do jedzenia. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem 137

inne bardziej kaloryczne owoce, a także przygotować na bazie jogurtu czy mleka. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z selerem naciowym i tuńczykiem 162

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 puszki tuńczyka (w oleju i w sosie własnym) puszka kukurydzy seler naciowy 4 ogórki kiszone cebula 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Selera naciowego umyć, pokroić na niewielkie paseczki, przełożyć do sitka, przelać wrzątkiem, wystudzić. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę

kulinarnyswiatdomi
Przepisy na zdrowe pasty kanapkowe 153

wydrąż miąższ. Wszystkie składniki zblenduj lub rozdrobnij widelcem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką.   2. Pasta jajeczna z tuńczykiem SKŁADNIKI 3 ugotowane na twardo jajka 1 ogórek kiszony 1/2  czerwonej cebuli pół puszki tuńczyka w sosie własnym 1-2 łyżki jogurtu greckiego sól i pieprz do smaku Jajka, ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj

Powiedz dietom nie
POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MIĘSA Z ZUPY 160

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: Mięso pozostałe z zupy (u mnie dwa małe udka kurczaka), 20 dag pieczarek, średnia cebula, większy ogórek kiszony, curry, pieprz cayenne, sól, papryka słodka odrobina bazylii. Przygotowanie: Mięso obieram ze skóry, dzielę na kawałki. Pieczarki kroję w plasterki, ogórka w półplastry, cebulę drobno siekam. Całość podsmażam

JejKuchnia
Sałatka z tuńczykiem 89

smakuje naprawdę prawie wszystkim! Spróbujcie sami! Składniki: * 2 puszki tuńczyka * 1 mała puszka kukurydzy * 4-5 łyżek majonezu * 6-8 jajek * 1 lub pół papryki czerwonej * 3-4 ogórki kiszone * sól i pieprz Tuńczyka wyjmujemy z puszki i rozdrabniamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i siekamy w kostkę. Paprykę oraz ogórki kroimy na taką samą kostkę. Przesypujemy wszystko

Klasyka Gotowania