Aromatyczny, dobrze doprawiony schab z dodatkiem kiełbasy z cielęciny i ogórków kiszonych. Bardzo ciekawy i oryginalny smak! 500 g schabu Przyprawy: Sól. Pieprz, Chili pieprz cayenne, zioła prowansalskie Oliwa z oliwek 2 cebule 200 g pieczarek 1 pętko kiełbasy z cielęciną 1 czerwona papryka 1 szklanka wody 3 ogórki kiszone Schab myjemy i kroimy w paseczki grubości(...)chili oraz ziołami prowansalskimi. Skrapiamy oliwą z oliwek. Odstawiamy do lodówki (u mnie na całą noc). Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki w plasterki, natomiast paprykę w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę. Następnie dodajemy schab. Dusimy około 10 minut. Dokładamy pieczarki z papryką i podlewamy szklanką wody. Na końcu dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę i pokrojone w kostkę ogórki
VioletoweKucharzenieSzybka przekąska , która nie wymaga szczególnego wkładu. SKŁADNIKI ogórki - 2 szt. jeden serek almette naturalny . sucha papryka 0,5 łyżeczki; świeży koper, posiekany 2 łyżeczki; chili w proszku 0,5 łyżeczki czosnek - posiekany 1 ząbek. WYKONANIE Przygotowujemy farsz mieszając wszystkie składniki(...)umieszczamy w lodówce na ok 50 min Ogórki pokroić w krążki, wysokość około 1,5 cm. łyżeczką wyciąć niektóre części wnętrza ogórka. W ten sposób, aby uzyskać wolną przestrzeń do farszu. Każdy kawałek ogórka wypełniać masą . Na szczycie dekoracji można posypać papryką i chili. Gotowe! SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewy200g), 1/2 szklanki pikantnego ketchupu, sól, pieprz, ostra i słodka papryka w proszku Dodatkowo: 1/2 słodkiej papryki czerwonej, 1/2 słodkiej papryki żółtej, 1 mała papryczka chili, 250 g pieczarek, 2 ogórki konserwowe, 2 duże cebule, 3 duże ząbki czosnku, Sposób przygotowania: Skrzydełka opłukać, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem, paprykami, majerankiem, skropić maggi, dodać liść laurowy, ziele angielskie
Nie tylko w kuchniOgórki meksykańskie 2,5 kg małych ogórków 4 łyżki soli Zalewa : · 1 główka czosnku · 1 łyżeczka chili · 40 dkg cukru · 8 łyżek oleju
Aromatyczne Podróżeżołądków drobiowych 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 szkl pęczaku 3 szkl wywaru z gotowania żołądków sól pieprz szczypta chili 1 łyzka suszonych kiszonych ogórków bazylia majeranek natka pietruszki Żołądki umyć, dodać cebulę, zalać 4 szklankami wody i ugotować do miękkości. Wyłowić i pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wrzucić żołądki, posiekaną cebulę i pokrojoną drobno marchewkę
Gotowanie jest łatweSkładniki : około 5 kg nie dużych świeżych ogórków gruntowych kilka strąków papryki chili małe cebulki kilka ząbków czosnku gorczyca biała pieprz ziołowy mielony pieprz kolorowy cały Zalewa : 6 szklanek wody 2,5 szklanki cukru 2 łyżki soli 2 szklanki octu 10% Sposób wykonania : O górki dokładnie umyj, przekrój na ćwiartki, ułóż ciasno w słoikach. Do każdego słoika dodaj
Przepisy i porady kulinarnegarść mięty sól, pieprz cytrynowy z młynka 1 łyżeczka syropu z agawy 2-3 cm kawałek imbiru sok z 1 cytryny płatki chili-opcjonalnie oliwa-opcjonalnie Wykonanie: ogórek obrać, pokroić w grube plastry. Jeśli używasz krótkich ogórków, należy pozbawić je gniazd nasiennych. Melona obrać ze skóry, pokroić na mniejsze cząstki. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, a miąższ skropić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!średnie cebule obrane i pokrojone w piórka 300 g pieczarek pokrojonych w talarki 1 czerwona papryka i 1 żółta papryka pokrojona w kostkę połowa papryczki chili pokrojonej w drobniutką kosteczkę 6 kiszonych ogórków pokrojonych w plasterki pół puszki czerwonej fasoli bez zalewy 5 plastrów ananasa z puszki pokrojonego w kostkę 500 ml passaty 2 ząbki czosnku obrane z łupinki(...)bulionu warzywnego / ewentualnie wody masło klarowane do smażenia Przygotowanie: na maśle przesmaż pieczarki pokrojone w talarki, połowę chili, paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę oraz kurczaka, przypraw solidnie, wymieszaj; w garnku z bulionem umieść przesmażone na maśle mięso wraz z warzywami, dodaj ogórki, fasolę i ananasy, następnie dodaj passatę, przypraw do smaku, gotuj kilka minut na średnim ogniu do połączenia
Zasmakuj Kuchnizupy)ok 500 g zielonych ogórków400 g kefiru200 g jogurtu greckiegopęczek koperku10 rzodkiewek2 małosolne ogórki1 - 2 starte ząbki czosnkusól, pieprz ew chili w płatkach do smakusok z cytrynyoliwa do polaniaprzygotowaniezielone ogórki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, przetrzeć przy pomocy blendera. Dodać kefir i jogurt, starty czosnek, wymieszać. Rzodkiewki i ogórki małosolne pokroić w paski lub kostkę, koperek posiekać
Stare Garyoszczędność kasy będzie. 2,5 kg ogórków ( po obraniu )2 duże cebule1 pęczek koperku1 łyżka żółtej gorczycy1 łyżeczka czarnego ziarnistego pieprzu1/2 szk cukru1 łyżka chili jalapeno kruszonegook. 1/2 szk octu Ogórki najlepiej większe umyć, obrać i pokroić na plasterki. Cebule obrać, umyć i pokroić w pióra. Koper umyć, osuszyć i dość grubo posiekać. Pokrojone warzywa wrzucić
Ewa w kuchnipulpecików na parze. To ciekawe urozmaicenie zwykłego "mielonego", a robi się prawie tak samo. Składniki: 500 g mięsa mielonego 1/2 czerwonej papryki 2-3 ogórki kiszone 1 cebula sól, pieprz ziołowy chili jajko sucha bułka Wykonanie: Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki oraz
Pasja SmakuPieprz czarny mielony - szczypta - Sól - szczypta - Olej rzepakowy - 0,5 łyżki - Sezam - 1 łyżka - Filet z piersi kurczaka (bez skóry) - 150 g OSTRE OGÓRKI - Cebula czerwona - 1/4 sztuki - Ogórek długi - 1 szt - Mielona papryka chili - duża szczypta - Syrop klonowy - 1 łyżka - Sól - szczypta - Ocet jabłkowy z dojrzałych jabłek - 1 łyżeczka Dodatkowo 70 g komosy ryżowej i garść roszponki Pierś(...)solą, pieprzem i słodką papryką w proszku a następnie obtocz w sezamie. Rozgrzej olej na patelni i usmaż kurczaka na złoty kolor, tj około 2 minuty z każdej strony Ogórki Ogórki pokrój w grube plastry. Polej sosem przygotowanym z syropu, octu, ostrej papryki i soli. Dodaj drobno posiekaną cebulkę. Komosa Komosę przepłucz na gęstym sitku. Następnie zalej dwukrotnie
Powiedz dietom niemiałabym problem, gdyby nie to, że zaopatrzyłam się w sklepie. Rozumiem, że w małych sklepikach może go nie być, ale w Kauflandzie??? A nie było. Papryczkę chili zostawiłam sobie specjalnie ze słoika ogórków konserwowych, bo ta w sklepach nie zachęca. Czy tutaj ludzie nie kupują takich rzeczy? Papryczka, którą widziałam na półkach była tak zwiędnięta, że nie miałam ochoty(...)osób Potrzebujemy: 2 puszki krojonych pomidorów 2 bardzo (baaaaardzo) duże cebule 3 czerwone papryki 1 puszka (400 g) mleczka kokosowego kawałek świeżego imbiru (ok. 8-10 cm) 1 papryczka chili 6 ząbków czosnku (pół główki) 3 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 1,5 opakowania przyprawy curry (4 czubate łyżki) przyprawy: 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, 2 czubate łyżki
Ratunku obiaddelektować. Składniki: pasta z tuńczyka: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju słonecznikowym - 185 g, 1 puszka cieciorki konserwowej 400 g, 3 duże ogórki kiszone, 100 g ricotty, 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu, suszone papryczki chili świeżo mielone do smaku, pszenne podpłomyki z cieciorką: 15 g świeżych drożdży, 150 ml letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki cukru, pieprz(...)koniec dodajemy ricottę, pieprz marynowany, mieszamy i doprawiamy chili do smaku. Należy pamiętać, że pieprz jest bardzo ostry i chili dodajemy w niewielkiej ilości, żeby nie zdominował smaku całej pasty. W razie potrzeby można dodać soli, ale jej używamy na sam koniec, wszystko zależy od tego jak bardzo słone są ogórki. Pastę odstawiamy na ok. 1 godz
Moniki SmakołykiGuacamole - Składniki: (ok. 6 tortilli ) 6 placków tortilli (gotowych lub z tego przepisu ) 2 piersi z kurczaka przyprawy: czosnek w proszku, papryka słodka, chili, pieprz, sól (ewentualnie gotowa mieszanka przypraw do kurczaka) olej duży ogórek 2 pomidory (lub garść pomidorków cherry) papryka czerwona sałata lodowa guacamole ( tu przepis) sos czosnkowy ( tu przepis) Tortilla Meksykańska - Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w pasy(...)dodajemy ok 2 łyżki oleju, łyżkę przyprawy do kurczaka, odrobinę chili i po szczypcie reszty przypraw. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. W tym samym czasie kroimy w kostkę paprykę, ogórka, pomidory, szatkujemy sałatę lodową. Każdą tortillę smarujemy sosem czosnkowym (np. z tego przepisu ), guacamole (z tego przepisu ), wykładamy warzywa, kawałki kurczaka i zwijamy w rożek
Słodka Strona