omacku wybierać składniki, zawsze wpadnie wtedy w ręce coś ciekawego :) Sięgam więc na ślepo do szafki z produktami i macam za mąką. Otwieram oczy - złapałam mąkę żytnią najwyraźniej - może być! Pomieszam ze zwykłą mąką pszenną i będzie dobrze. Macam po szafkach dalej - coś mi w rękach zachrzęściło. Ooo! Zupełnie zapomniałam o tych suszonych płatkach pomidorowych . Sprawdzą się w chlebie
Grunt to przepis!godzinę "mogę odłożyć na godzinę" . Boszzze, jak ona to powiedziała. Jakby mi co najmniej przysługę roku tym robiła, ale ja już nie wytrzymałam, patrząc jej prosto w oczy, bardzo zdecydowanym tonem odpaliłam "wiem, że może Pani na godzinę odłożyć tą sukienkę" , na koniec uśmiechając się triumfalnie. Kurcze jak ja potem szukałam w innych sklepach kiecki takiej dla mnie, żeby
Blondynka Gotujesię ją świetnie. 530 stron machnęłam w niecałe 3 dni, praktycznie na bezdechu. Zanurzając się w treści czas przestawał istnieć. Znak, że na dziś koniec dawały mi moje oczy, które zaczynały się zamykać. Pół tysiąca stron o człowieku sukcesu, o jego życiu, kasie, transakcjach i stopniu moralności. Trudne dzieciństwo, nieszczęśliwa miłość i potem tylko kalkulacja i planowanie. Świetny psycholog, strateg
Blondynka Gotujewiosny. Tyle jest przepisów na pyszne ciasta z rabarbarem, że nie wiadomo od czego zacząć. Czy będzie to ciasto drożdżowe z rabarbarem, tarta, a może biszkopt? Ciężko się zdecydować. Oczy by chciały skosztować po kawałku każdego rodzaju, a tu trzeba zdecydować się na jedno. Padło u nas na klasykę, czyli placek drożdżowy z kruszonką. Lubię bardzo rabarbar za jego kwaskowość
Mieszam w Garnkunadzieję, że dokładnie posprzątałam i mi się mrówki nie zanęcą ;) To właśnie mojej kochanej Córeczce Zuzi dedykuję ten wypiek, bo to dla niej piekłam i patrzyłam jak się oczy świecą ze zdziwienia jak skleiłam pierwszego grzybka! :) Z wiekiem będzie mogła mi przy nich pomagać jeszcze więcej (a już teraz robi dużo) i będzie to robić jeszcze dokładniej. Postanowiłam, że wprowadzę
Kolorowy Przepisownikproblem, na pewno zapamiętam! Jednak, gdy weszłam do sklepu okazało się, że zaczęły się schody, bo w przecież w sklepie była także maślanka, miód, makaron, migdały! O, nie! Oczy w iście wróciłam do domu z niepotrzebnym makaronem i musiałam iść jeszcze raz dokupić brakujące produkty. Czyli może jednak warto zapisywać nawet krótkie listy? :) A oto mój alfabet produktów
Mania Wypiekaniawyjściu za pomocą wiernego pomocnika w otwieraniu, tzw. klucza, rozdarłem taśmę, która była jedyną barierą pomiędzy mną a moim suwenirkiem. Jak już dostałem się do środka, zrobiłem wielkie oczy. a na mojej twarzy zawitał uśmiech. Tyle pyszności. Warto było wybrać się na nogach po odbiór. Tak więc wpis nie jest sponsorowany ani nie ma służyć wychwalaniu firmy
Blendmanpistacjowe chociażby dla zdrowszego serca. Chronią one nasze serce poprzez obniżanie poziomu złego cholesterolu, który jest bezpośrednią przyczyna zawału serca i udaru mózgu. Mają także dobroczynny wpływ na nasze oczy. Zawierają luteinę, której zawdzięczają swój zielony kolor. Luteina istotnie wpływa na kondycję oczu i widzenia. Pistacje w kuchni Orzeszki pistacjowe doskonale pasują zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Można
Ciasna Kuchniakurczaczków potrzebujemy farsz o żółtej barwie, taki Wasz najbardziej ulubiony ;) U mnie był to farsz z grillowanym kurczakiem, Będziemy potrzebować kawałek marchewki albo papryki na dzióbek, pieprz czarny na oczy no i odrobinę cierpliwości i fantazji na wycinanie jajek. Jajko należy przeciąć na pół, wyjąć żółtko i ponacinać tak aby powstały ząbki. Z farszu należy ulepić kuleczkę i położyć
Czerwona Porzeczkakąsek , zielonego groszkowego , szaleństwa . Najważniejsze jednak , żeby po ponurych dniach zimowych , które w tym roku były wyjątkowo bure , szare , dać odpocząć zmysłom .Czas nasycić nie tylko apetyt , ale także oczy , poczuć wiosnę i jej radosny zielony jak groszek, powiew optymizmu . W końcu zieleń to kolor nadziei Składniki na 4 porcje : 4 połówki filetów drobiowych z piersi 1 opakowanie mrożonego , zielonego
Ogrodnik w podróżynaturalnych. I taki też niech będzie Wasz wybór. Moim zdaniem najlepszym wyjściem dla nas, w obecnych "przetworzonych" czasach jest samodzielne przygotowywanie żywności ze świeżych naturalnych produktów. Wystarczy tylko otworzyć oczy i zacząć szukać. Lokalne bazary, rodzinne małe sklepy, a także zdrowe sklepy internetowe oferują nam mnóstwo zdrowego, naturalnego nieprzetworzonego produktu. Takie produkty kupujmy, a będzie to bardzo korzystne dla naszego
Naturalna Kuchniazostał tylko na jednej stronie. Odciętą część (bez kremu) kroimy na pół. Z drażetek wybieramy pożądane kolory. Następnie szpatułką smarujemy babeczki, układamy dwa ciasteczka z jasnym kremem jako oczy. Naklejamy na środek przy pomocy odrobiny czekolady ciemne pastylki jako źrenice. Przekrojone ciemne ciastka układamy jako brwi. Żółte lub pomarańczowe pastylki wciskamy w czekoladę jako dzióbki. Odstawiamy do zastygnięcia
Kolizje Smakówręką”. Intuicja to podstawa przy gotowaniu. Pewnym popołudniem poczułam się strasznie głodna. Wiedziałam, że muszę coś zjeść przed wysiłkiem Pilates, które miałam o godzinie 17. Otworzyłam lodówkę. W oczy od razu rzuciła mi się torba ze szpinakiem oraz trzy, nieco już przywiędnięte grzyby Portabella. Następnie przerzuciłam uwagę na zamrażalnik. Przejrzałam zawartość wszystkich torebek i pojemników. Znalazłam w jednej torebce
Jem więc Jestempominęłam jedynie wodę i kakao), jak przygotować ciasto muffinkowe: to tutaj . Ozdobę na górę tortu ze świnką zrobiłam z domowej masy cukrowej z dodatkiem minimalnej ilości czerwonego barwnika, czarne oczy są zrobione z rozpuszczonej czekolady. Dobrze jest mieć tutaj szablon – ja skorzystałam z puzzli ze Świnką Peppą, które znalazłam w szafce z zabawkami ;) Gotową świnkę zostawiamy do zastygnięcia
Ciastkozercymisce następnym razem, a ja zabieram się za pisanie przepisu, nie jest łatwo, bo piszę i płaczę, jakiś paskudny wirus mnie dopadł, a katar mam taki, że masakra, oczy non stop łzawią, ale nie ma co się użalać, trzeba działać :) A te udka przygotowywałam całkiem niedawno, właśnie w chwilach mojej niemocy, więc nie są czasochłonne, ani trudne, a jakie smaczne
Blondynka Gotuje