Przepis na risotto z kurczakiem i warzywami przekazała nam Siostra, która gotuje sporadycznie. Była nim tak zachwycona i zadowolona z potrawy, że i my postanowiliśmy go
niecodziennikparyNasze żeberka w pikantno-słodkiej marynacie to odpowiedź na rozpoczęty sezon grillowania, który wyraźnie już czuć w unoszącym się zapachu smażonego mięsa. Niestety my na grillowanie
niecodziennikparySos bolognese jest przykładem tego, że prowadząc bloga kulinarnego, oprócz podnoszenia umiejętności gotowania i fotografowania, można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy. Bo czy wiedzieliście, że od
niecodziennikparyW jednej z gazetek reklamowych widzieliśmy gotowe danie o nazwie cordon bleu , które przypomniało nam, że dawno tego rodzaju kotleta nie robiliśmy. Kupiliśmy więc na bazarku
niecodziennikparyWszyscy znają pizzę z fetą i suszonymi pomidorami, my zaś proponujemy przepis na domową pizzę z serem feta i boczkiem . Dodatkiem do niej jest kukurydza oraz
niecodziennikparyMuszle conchiglioni faszerowane brokułem z boczkiem i zapieczone w sosie z sera pleśniowego , to jeden z tych pomysłów, które powstały podczas przeglądu zawartości szafek kuchennych. Tym
niecodziennikparySerowe knedle z truskawkami są bogatsze w smaku niż tradycyjne knedle ziemniaczane, w miękkim i delikatnym cieście z dodatkiem twarogu zamknięta jest słodka i soczysta truskawka
niecodziennikparyZupa jagodowa to z pewnością wspomnienie z dzieciństwa nie jednego z nas. U mnie zawsze podawało się ją na gorąco z makaronem, u Bartka zaś na
niecodziennikparyNasza kuchnia jest bardzo różnorodna, tworzymy dania z różnych rejonów świata. Tym razem przyszła pora na daleki wschód i potrawę z Japonii – kurczaka teriyaki . Marynata
niecodziennikparyDo lasu na jagody zawsze jedziemy w dwóch kulinarnych celach – użycia ich do zrobienia pierogów oraz pampuchów z sosem jagodowym. W tym roku było oczywiście
niecodziennikparyPrzepis na pikantne burrito z czerwoną fasolą znaleźliśmy w starych notatkach, wpisaliśmy więc brakujące składniki na naszą zakupową listę, aby już następnego dnia cieszyć się posiłkiem
niecodziennikparyJeśli coś z jedzenia mnie uzależniło, to z pewnością są to ogórki z chili . Przepis jest od lat przechowywany w zeszycie i teraz ma okazję dotrzeć
niecodziennikparyW naszym ogródku powoli widać koniec cukiniowego wysypu, a my nadal mamy głowy pełne pomysłów na potrawy z tego warzywa. Dzisiaj zrobiliśmy cukiniowo-ziemniaczane kotleciki i
niecodziennikparyPrzeglądając zeszyt z przepisami, naszą uwagę przykuł przepis na bogracz – rodzaj węgierskiego gulaszu gotowanego nad ogniskiem. W domowych warunkach można zrobić go na kuchence, używając
niecodziennikparyKaczka pieczona z jabłkami to klasyka polskiej kuchni i każdy z nas z pewnością choć raz w życiu ją jadł. Ponieważ kaczka jest coraz bardziej dostępna
niecodziennikpary