Pewnego razu zdarzylo nam się odwiedzić za niedaleką wodą dobrych znajomych wegan. Przez kilka dni delektowaliśmy się wegańskimi specjałami… 😋😋😋 To były same pyszności 😁, jednak nasze
Fit WyspaOstatnio miałam przyjemność uczestniczyć w kursie Zdrowego Żywienia u Tatiany i Michała, którzy prowadzą bloga Więcej Niż Zdrowe Odżywianie… Przy okazji serdecznie dziękuję za tę
Fit WyspaJakiś czas temu, przeglądając YT, obejrzeliśmy teledysk do “najlepszej śląskiej zupy”, jaką podobno jest wodzianka . Ponieważ Mój Bartek nigdy o niej nie słyszał, przepisu
niecodziennikparyPrzepis na taką wersję mięsa mielonego – klopsy w sosie miętowo-cytrynowym – znaleźliśmy na kartce wyciętej z gazety. Początkowo wahaliśmy się, czy to dobre połączenie
niecodziennikparyPlanując zakupy na nadchodzące dni i przeglądając gazetki, natrafiliśmy na przepis na zapiekankę z puree kukurydzianym . Autorem jest Pascal Brodnicki, którego pomysły zawsze nam się podobają
niecodziennikparyProste jest także smaczne. Przekonaliśmy się o tym, przygotowując udka kurczaka w pomidorach . Wystarczy tylko kilka składników, które prawie zawsze są w lodówce, aby powstało sycące
niecodziennikparySezon owocowy w pełni. Tym razem nasze dłonie dorwały się do wiśni. Poprzednio zrobiliśmy z nich zupę owocową , czas więc na drugie danie – pierogi z
niecodziennikparyMięso mielone np. z indyka usmażone na patelni zna każdy i zazwyczaj sięga się po nie, gdy nie ma się czasu lub pomysłu na coś innego
niecodziennikparyNaszą domeną jest domowe jedzenie, stąd bardzo rzadko jemy coś na mieście. Jednak i my czasami mamy ochotę na fastfoodowe jedzenie – oczywiście przygotowane w naszej
niecodziennikparyNie zawsze możemy sobie pozwolić na dłuższe wspólne gotowanie, dlatego wtedy sięgamy po coś równie szybkiego, jak i prostego. Najważniejsze jest to, że razem spędzamy czas
niecodziennikparyZaciekawiła nas ta ryba podczas zakupów wypatrzona w sklepowej chłodziarce. Porcja była w sam raz na dwie osoby, więc tilapia znalazła się w naszym koszyku. Po
niecodziennikparyZupa krem z dyni to moja ulubiona jesienna zupa. Jej smak poznałam kilka lat temu i od tamtej pory co roku gości na naszym stole. Dwa
niecodziennikparyPaprykę już kilka razy przekładaliśmy z miejsca na miejsce, nie mając na nią apetytu. Dzisiaj kupiliśmy mięso mielone z indyka i od razu je wykorzystaliśmy do
niecodziennikparyOd bardzo dawna nie robiliśmy żadnego leczo , prawie już zapomnieliśmy, że takie danie w ogóle istnieje. Lato już się skończyło, zanim się obejrzymy, nastanie już późna
niecodziennikparyCo zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pewnie niejedna osoba się nad tym zastanawia. Naszym pierwszym pomysłem były pierogi z mięsem, ale po chwili rozmowy
niecodziennikpary