obiad - 94612 przepisów (strona:3960/6308)

Bigos 125

Bez bigosu nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia oraz Wielkanocnych, wesel czy też jarmarków, biesiad i festynów. Ta nasza polska, bardzo smaczna tradycyjna potrawa, ma wiele

niecodziennikpary
Barszcz ukraiński z boczkiem i kiełbasą 129

Mimo że barszcz ukraiński faktycznie pochodzi z Ukrainy, jest zupą cieszącą się wielką popularnością również w Polsce. Często robimy go w różnych wersjach np. z mięsem

niecodziennikpary
Duszona karkówka 95

Karkówka to mięso, z którego można przygotować potrawy na wiele sposobów. Doskonale sprawdza się podczas duszenia, smażenia, pieczenia czy też na grillu. W tym przepisie przygotowaliśmy

niecodziennikpary
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem 94

Są takie potrawy, których nie znamy z domów rodzinnych, gdzieś o nich usłyszeliśmy i koniecznie chcemy je spróbować i poznać ich smak. U mnie do takich

niecodziennikpary
Wieprzowina po chińsku 97

Dawniej często jadłam chińskie dania kupowane w budce obok bazarku, ale też sama gotowałam potrawy orientalne. Doprawione aromatycznymi przyprawami są smacznym połączeniem warzyw i mięsa. W

niecodziennikpary
Pierś z kaczki z warzywami 80

Przepisy na przygotowanie drobiu, a zwłaszcza kaczki, cieszą się dużym powodzeniem, co wcale nas nie dziwi, ponieważ drób można przygotować na wiele sposobów. Ostatnio sięgnęliśmy po

niecodziennikpary
Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką 98

Inspiracją do zrobienia pieczonych pierogów z kaszą gryczaną i wątróbką była wizyta w restauracji żydowskiej. Na podstawie informacji z karty dań nietrudno było stworzyć dobry przepis

niecodziennikpary
Tołpyga w sosie kokosowym 88

Poprzednim razem tołpyga w kukurydziano-sezamowej panierce była bardzo smaczna, mięso było wilgotne i delikatne, dlatego przy następnej wizycie na bazarku ponownie kupiliśmy tę rybę. Teraz

niecodziennikpary
Risotto z czerwonymi burakami 82

Ze względu na to, że buraki czerwone długo się gotują, zazwyczaj staramy się zaplanować kilka dań, w których można je wykorzystać. W tym tygodniu powstały z

niecodziennikpary
Bliny pszenno-gryczane 96

Bliny pszenno-gryczane to bardzo prosta potrawa, która jest podobna do racuchów. Jakiś czas temu zamieściliśmy przepis na bliny gryczane, a dzisiaj dzielimy się z Wami

niecodziennikpary
Racuchy z mąki kukurydzianej 86

Chociaż nie musimy martwić się o zły wpływ glutenu na nasze organizmy, to od czasu do czasu lubimy ugotować sobie coś bez mąki pszennej, którą zastępujemy

niecodziennikpary
Musaka z bakłażanem 95

Podczas robienia zakupów włożyliśmy do koszyka kilka bakłażanów, jeszcze bez konkretnego pomysłu na ich wykorzystanie. Musaka z bakłażanem to danie, który wybraliśmy spośród zgromadzonych przepisów. Moussaka

niecodziennikpary
Lasagne ze szparagami 94

Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo i trzeba go dobrze wykorzystać, dlatego też kupiliśmy białe i zielone szparagi, aby przygotować z nich pyszną lasagne. Była

niecodziennikpary
Frytki z piekarnika 106

Frytki z piekarnika to propozycja dla tych, którzy nie mają w domu frytkownicy oraz dla tych, którzy nie chcą kupować mrożonych frytek. Zaletą w ich przygotowaniu

niecodziennikpary
Zapiekanka makaronowa ze szparagami 92

Tegoroczny sezon szparagowy zamykamy zapiekanką makaronową ze szparagami . Jej przygotowanie przebiega bardzo sprawnie, tym bardziej, że część składników można przygotować wcześniej. Do naszego dania użyliśmy białych

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania