Kiszona kapusta z soczewicą 176Kiszona kapusta z czerwoną soczewicą. Można zjeść od razu. Można wykorzystać do pierogów jako farsz po zmieleniu. 750 gram kapusty kiszonej szklanka czerwone soczewicy cebula marchewka
AZgotuj!
Sałatka z roszponką, groszkiem, jajem i rzeżuchą 201Rzeżuchę wyhodowałam na parapecie i wykorzystałam do pysznej i prostej sałatki. 2 garście roszponki 1 jajo 1/2 szklaki zielonego groszku rzeżucha ogórek nasiona łuskane konopi dressing
AZgotuj!
Zupa fasolowa po węgiersku 183Zupa fasolowa po węgiersku to pyszny pomysł na sycący i rozgrzewający posiłek szczególnie w chłodne pory roku: jesień, zimę, wiosnę. Kuchnia węgierska jest bardzo smaczna i
Dorota Smakuje
Purée z ziemniaków. Ziemniaczane purée 130Purée z ziemniaków. Ziemniaczane purée. Ziemniaki puree. Przyrządzenie pysznego puree ziemniaczanego nie jest trudne, ale aby było lekkie i puszyste trzeba postępować według pewnych zasad. Jak
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Skrzydeła w chrupiącej panierce z paluszków słonych 149Można w ten sposób przygotować pałki, piersi lub jak ja skrzydełka kurze. Ja bardzo lubię mięsko ze skrzydełek, jest soczyste i pyszne. Przygotować je dzień wcześniej
Kuchnia Pokoleń
Wielkanocna szynka ,lub niedzielny obiad 218Składniki 1 kg - szynki wieprzowej bez kości 1 łyżka - oliwy sól pieprz 1 łyżeczka - majeranku 3 ząbki - czosnku Marynata 3 - cebule ½ szklanki - soku jabłkowego 1 łyżka
mojej kuchni
Wielkanocna szynka ,lub niedzielny obiad 177Składniki 1 kg - szynki wieprzowej bez kości 1 łyżka - oliwy sól pieprz 1 łyżeczka - majeranku 3 ząbki - czosnku Marynata 3 - cebule ½ szklanki - soku jabłkowego 1 łyżka
w mojej kuchni