Skrzydeła w chrupiącej panierce z paluszków słonych

Skrzydeła w chrupiącej panierce z paluszków słonych

Skrzydeła w chrupiącej panierce z paluszków słonych

Przepis na : obiad

Można w ten sposób przygotować pałki, piersi lub jak ja skrzydełka kurze. Ja bardzo lubię mięsko ze skrzydełek, jest soczyste i pyszne. Przygotować je dzień wcześniej. Przygotowanie mięsa – skrzydełka oczyścić, przeciąć na pół. Ja zawsze obcinam i wyrzucam tą najmniejszą część. Dla mnie tam nic nie ma tylko skóra, ale to już zależy od Was. Zostawiam tylko te dwie większe części od skrzydełek. Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Włożyć do miski, wlać jogurt i dokładnie wymieszać żeby w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kurczak, grill, dieta, obiad, dania mięsne, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak pieczony

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.