Surówka z kapusty, pora i jabłka 141Prosta surówka z 3 głównych składników: białej kapusty, pora oraz jabłek. Taka słodko-ostra. Fajna. 1/3 główki niedużej białej kapusty 1 duży por 2 jabłka 2
Smaki Na Talerzu
Panierowane bakłażany z mozzarellą 163Prawie jak schabowe, ale nie nazwę tego tak, bo mnie zjedzą. Usłyszałam jeszcze, że wyglądają jak cordon bleu. I dobrze, nabierajcie się :D. Pyszne. I pamiętajcie
Kardamonovy
Dewolaj (de volaille, devolay) 147Danie, którego chyba nikomu przedstawiać nie trzeba 😉 Kotlet z roztłuczonej piersi kurczaka z nadzieniem z masła i pietruszki (oryginalna wersja), panierowany w mące, jajku i bułce
iMadzik.pl
Ziemniaki piure zapiekane 194Bardzo polecam, pyszne są te ziemniaczki. Ja podałam je do pieczonego kurczaka. Natomiast na drugi dzień z sadzonym jajkiem i surówką. Boczek i cebulkę pokroić drobno
Kuchnia Pokoleń
Krupnik 195Krupnik tradycyjny – dla jednych zmora dzieciństwa, dla innych ulubiona zupa. Ja na szczęście należę do tych osób, które krupnik uwielbiają i mogłabym go jeść na
Kulinarne Przeboje
Zapiekanka z brokułem, fetą i ziemniakami 295Składniki: 1 brokuł 2/3 opakowania sera feta 4 jajka 100 g mąki razowej 300 g ziemniaków pieprz, jarzynka Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki i przez 10
czarrna od kuchni
Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów 299Pesto z awokado jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, aby cieszyć się tym wyjątkowym smakiem. Awokado powinno być miękkie i kremowe
Kuchnia Bazylii
Gołąbki Grażynki 128Gołąbki Grażynki Gołąbki to potrawa składająca się z farszu zawiniętego w liście kapusty. Wymieniane są, jako jedno z naszych dań narodowych. Do gołąbków można użyć liści
Tajemnice Smaku
Barszcz ukraiński na zakwasie z buraków 128Barszcz ukraiński na zakwasie z buraków Koniec lutego, porządki w lodówce a tam – “a kuku” – litr zakwasu z wigilii Odkręcamy słoik, wąchamy
Tajemnice Smaku
Labraks pieczony w soli z nasionami kopru włoskiego 123Labraks pieczony w soli z nasionami kopru włoskiego Ryba pieczona w soli – danie proste w wykonaniu, szybkie i efektowne. Z niewytłumaczalnego powodu długo
Tajemnice Smaku
Zupa krem seler i jabłko 141Zupa krem seler i jabłko Pogoda nas nie rozpieszcza, chwilami jest zimowo i prószy śnieg, niespodziewanie robi się ciepło i słonecznie, to znów, za chwilę pada
Tajemnice Smaku
Czarne burgery z serem halloumi 130Czarne bułki to pomysł na żart w prima aprilis lub “mroczne pieczywko” na wieczór z duchami, czyli hallowen. Bułki na hamburgery nadziewamy mięsnym kotletem
Tajemnice Smaku
Zupa krem z marchewki z imbirem i mleczkiem kokosowym 150Gotowanie warzyw nie zawsze niszczy zawartych w nich witamin. Ponoć w marchewce podczas gotowania miękną błony komórkowe, dzięki czemu obecny w warzywie beta karoten jest lepiej
Tajemnice Smaku