Konfitura z czerwonej cebuli – do mięs, wędlin i pasztetów

Konfitura z czerwonej cebuli – do mięs, wędlin i pasztetów

Przepis na : obiad

Słodko-kwaśna konfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek do pieczonych mięs, wędlin i pasztetów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki czerwona cebula, 0,5 kg żurawina (konfitura, najlepiej z kawałkami owoców), 1 łyżeczka miód, 2 łyżki ocet balsamiczny, 2 łyżki olej rzepakowy, 2 łyżki sól i pieprz, do smaku Wykonanie Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę, na niedużym ogniu często mieszając. Dodajemy miód i dusimy na małym ogniu, p...

Czytaj dalej na blogu iMadzik.pl

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.