Gęsina z warzywami gotowana wolno i w niskiej temperaturze to mój plan na święta. Zostałam szczęśliwą posiadaczką wolnowaru Crock-Pot®, więc przeprowadzę przedświąteczną próbę na
Tajemnice SmakuTarta z warzywami na francuskim cieście to pomysł na szybką kolację lub obiad. Najwięcej pracy, a raczej zabawy czeka nas przy ścinaniu i rolowaniu pasków z marchewki i cukinii. Do tej czynności warto zaangażować jakiegoś małego pomocnika. Coraz częściej w sprzedaży pojawiają się kalafiory w różnych barwach. Trudno im się oprzeć, kuszą swoją barwą i strukturą. Takie kolorowe kalafiory oprócz
Tajemnice SmakuMini kotleciki mięsno ryżowe zrobiłam z myślą o moich dzieciach, które nie zawsze chcą zjeść to co jest na obiad, lub nie są w stanie wysiedzieć w jednym miejscu przy stole przez cały posiłek. Wymyśliłam więc takie kuleczki w sam raz do małej rączki, które mogą stanowić danie główne lub przekąskę pomiędzy posiłkami. Są smaczne na gorąco i po przestygnięciu
Waniliowe Improwizacjerównież o odpowiednie spalanie tych kalorii (np. spacerem, jazdą na rowerze) i wspomaganie trawienia (np. dodawanie odpowiednich ziół czy wypijanie od czasu do czasu lampki wina do sytego obiadu). Gorzej jak lampka wina przekształci się w większe ilości :) - wtedy już potrzebne nam dodatkowe spalanie kalorii i alkomat - najlepiej od PROMIL-LAB - sprawdzone i polecane. Jak zawsze powtarzam, umiar jest potrzebny
MintTasterisotto, które możesz podać jako samodzielne danie oraz połączyć z mięsem i warzywami.. Do dzieła! - oryginalna receptura - uniwersalny przepis na risotto - super pomysł na pyszny i ciekawy obiad
AniaGotuje.ploraz cheddarem. Danie dość kaloryczne, ale przepyszne! Można przygotować je również w wersji bez szynki - tylko makaron i sos serowy. Idealna propozycja na szybki, pyszny i dość tani obiad... Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku ok. 250 g szynki w kawałku 100 g sera cheddar 1 kula mozzarelli (125 g) 1/2 szklanki mleka 1 łyżka kwaśnej śmietany
Kuchnia MagdaLenyMagda Uwielbiam carbonarę za jej prostotę, pyszny smak i ekspresowe wykonanie. Zawsze ratuje mnie w sytuacji gdy nie mam nic na obiad, a jeść się chce tu i teraz. Dla mnie podstawa to pyszny jajeczno-śmietankowy sos, a reszta to czasem co się nawinie. Może być wege z cukinią lub jak w tym przypadku podwójnie mięsa – z boczkiem i kurczakiem
Smaczna StronaZupa z czerwonej soczewicy i pomidorów to przepis, który na pewno zainteresuje fanów zupy pomidorowej. Można nawet powiedzieć, że ta zupa to wariacja na temat pomidorówki
Kuchnia BazyliiDziś na obiad proponuję paprykowe falafele. Pieczone, bez tłuszczu, chrupiące, idealnie współgrają z sałatką lub pieczonymi warzywami. Te wegeciki możemy nawet wsadzić z bułkę, dodać sałatę, paprykę, sos i... wege burger gotowy! Jeden przepis - wiele zastosowań. Polecam! Składniki na ok 25 wegecików: 2 szklanki namoczonej ciecierzycy (ok 1 szklanka suchej), 1 papryka, 1 cebula, Sól kamienna
Jeść, by żyć w zdrowiunazwą kryje się zupa jarzynowa z brukselką, kalafiorem i fasolką szparagową. Zupę ugotowałam bez mięsa, na maśle i delikatnie zabieliłam śmietaną. Taka zupa będzie idealna jako pierwsze danie na obiad. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2-3 większe ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka 10 brukselek 0,5 kalafiora (ok. 4 większe różyczki) garść mrożonej zielonej fasolki szparagowej 3 łyżki
Waniliowe Improwizacjerabat! E -book FLEXI JESIEŃ w wyjątkowej i cenie 35zł! Jeśli jeszcze nie miałeś okazji zakupić ebook to polecam! Znajdziesz tam wiele ciekawych i sprawdzonych przepisów na pyszne śniadania, obiady, sałatki i kolacje. SKLEP i więcej informacji
SMYKWKUCHNIFundacja WIP Warto im Pomóc już po raz dziewiąty organizuje akcję rekomendującą gastronomię „Polska od Kuchni”. Akcja przebiega pod hasłem „Wrócę tu!”. Konkurs szczyci się poparciem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tego nie zauważyliśmy, gdyby nie jeden fakt. Otóż mój mąż po tym półtora roku schudł jeszcze bardziej, dlatego teraz wraca do jedzenia mięsa. I od stycznia gotuje mu często obiady właśnie z mięchem w roli głównej. Nadal oczywiście nie jemy wędlin i to się nie zmieni- ale o tym serio innym razem, bo już zaczynam się rozpisywać, o losie! Staram
SMYKWKUCHNINiebo w gębie! Śniadanie, obiad,deser czy kolacja te naleśniki smakują o każdej porze dnia. Zwykle składniki które zazwyczaj mamy w domu i pyszny posiłek gotowy. Naleśniki 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jajka ok. 80 ml oleju 1 łyżeczka cynamonu pół łyżeczki cukru szczypta soli Prażone jabłka
Andzia Pichcismaczne danie, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Całość dopełniona smakiem śmietany, przypraw oraz mozzarelli. Połączenie dwóch rodzajów sosów powoduje, że zapiekanka jest wyjątkowa. Jest to świetna propozycja na obiad, kolację lub na spotkanie w większym gronie. Z podanych składników otrzymałam 2 zapiekanki w naczyniu ze zdjęć. Conchiglioni (muszle) nadziewane szpinakiem i fetą 300 g makaronu muszle 600 g mrożonego
Przepisy na widelcu