się już młoda kapusta. Te smaki tak uwodzą, natomiast aromat przywodzi na myśl beztroskie dzieciństwo. Lato, ukrop nie tylko na dworze, także w kuchni, gdzie na piecu przygotowywało się obiady. Ta magia babcinych potraw często przemycana jest w naszej kuchni. Składniki: Kopytka: 500 g ziemniaków 4 łyżki oleju 4 szalotki 1 jajko 200 g mąki sól Kapusta
R'n'G Kitchenwolnego czasu, może więc zamiast kupować gotowe barwniki warto spróbować pobawić się z naturalnymi barwnikami? Wystarczy wykorzystać produkty, która mamy w kuchni (np. curry) lub np. przygotowujemy akurat na obiad (np. czerwona kapusta), żeby móc naturalnie zabarwić jajka. Warto spróbować, zwłaszcza jeśli macie dzieci - dla nich to z pewnością będzie coś nowego i ciekawego 😉 Poza tym takie naturalne pisanki świetnie
Z notatnika dietetykazamrożenie mięsa - w ten sposób możesz przechowywać je nawet kilka miesięcy. Dania gotowane, smażone i pieczone Przygotowane posiłki nie powinny pozostawać dłuższy czas w temperaturze pokojowej. Jeśli więc przygotowałaś obiad na 2-3 dni pamiętaj, aby schować go do lodówki lub zamrozić: potrawy mięsne i rybne - w lodówce możesz je trzymać do 4 dni. Mrożone w zależności od rodzaju mięsa
Z notatnika dietetykaDziś mam dla Was kolejne bardzo proste i smaczne danie z serii "czyszczenie lodówki". Smażony brokuł z pieczarkami to idealny pomysł na piątkowy obiad. Danie z brokuła robi się niezwykle szybko, a co więcej jest lekkie i dietetyczne - idealne dla osób dbających o linię. Takie stir-fry z brokuła to także świetna propozycja na danie do pudełka do pracy. Jeżeli
Codzienne GotowanieKluski śląskie to tradycyjne polskie kluski z charakterystyczną dziurką w środku. Podaje się zamiast ziemniaków, najczęściej do sosów i różnych dań mięsnych. Czas przygotowania:
karolgotujeszybko się przygotowuje, szczególnie jeśli buraka możemy zetrzeć przy pomocy robota kuchennego. To potrawa, która przygotujemy dosłownie z kilku prostych składników, które zawsze mamy pod ręką. Świetny dodatek do obiadu, ale idealnie sprawdza się jako zdrowy, samodzielny posiłek np na lunch czy kolację. Uwaga jest uzależniająca! PRZEPIS BURACZKI W SOSIE TYSIĄCA WYSP Składniki : 3 buraki 1 matchewka 2 łyżki majonezu
Dorota SmakujeSkładniki: 3/4 szklanki kaszy pęczak 200 g świeżego szpinaku baby 1 puszka ciecierzycy ok. 200 g sera feta 1/2 szklanki pestek dyni 3 ząbki czosnku 2
Qchnia po prostuBardzo prosty przepis na nietradycyjnego kotleta mielonego! Serowy środek, chrupiący wierzch! Z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej smakuje wyśmienicie! Polecam na domowy obiad! 500 mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 jajka 3 łyżki świeżej natki pietruszki ½ pęczka świeżego szcypiorku 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g boczku wędzonego w plastrach 10 mini kulek mozzarelli Sól Pieprz
VioletoweKucharzeniesyci i rozgrzewa. Jej przygotowanie zabiera trochę czasu, ale na drugi i trzeci dzień smakuje jeszcze lepiej, więc można zrobić dużą porcję i mieć przez kilka dni spokój z obiadem. Zamiast mięsa indyka można dodać też wieprzowinę, albo to i to naraz. Składniki na zupę gulaszową z indykiem: 0,5 kg mięsa z udźca indyka 0,5 kg dobrej
e-PrzepisyKulinarne"A gdyby tak zostawić wszystko, dokładnie takim jakie jest." Nie. W tej całej obsesji, w tym kompulsywnym obłędzie nie dziwny wydaje mi się ten przepis. Phi
Mango PapajaMakaron w sosie serowym z kurczakiem i brokułem to bardzo pyszny pomysł na obiad. Przygotowuję go dość często, ponieważ moi domowi smakosze go uwielbiają. Fakt, trzeba osobno ugotować brokuł, osobno przygotować sos i osobno ugotować makaron. Warte jest jednak to jedzenie tych kilku czynności. Ostatecznie przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Wszystko można robić w trzech … Czytaj dalej Makaron
Pieprzyć z FantazjąCatering na Święta Wielkanocne to bardzo dobre rozwiązanie, które pozwoli nam zaoszczędzić czas, a także zapewni rozmaity wybór potraw podczas Wielkanocnego śniadania , obiadu, deseru i kolacji. Sprawdź z nami, jakie są zalety korzystania z cateringu i jakie propozycje znajdziesz na cateringowy.com https://cateringowy.com/catering-na-wielkanoc/ Dlaczego warto skorzystać z cateringu? Korzystając z cateringu , skrócimy czas przebywania w kuchni. Co ważne
Jak u mamyTutaj znajdziesz najlepszy przepis na barszcz ukraiński, jaki kiedykolwiek jadłaś/eś. Barszcz po ukraińsku pamiętam z dzieciństwa, kiedy to pojawiał się w domu rodzinnym na obiad. Razem z siostrą wyjadałyśmy pokrojone w plasterki buraki, dlatego też w barszczu musiało być dużo buraków, więc nie przeraźcie się ich ilością w przepisie. Musicie mi uwierzyć na słowo, że warto, bo warto
CookYourselfWiem, pewnie sama jakiś czas temu uznałabym to za swego rodzaju profanację, kwitując, że nie można nazwać wegetariańskiego dania tak samo, jak to mięsne i że
Mango PapajaDzieci w domu, więc codziennie trzeba wymyślać im coś nowego do jedzenia zarówno na śniadanie, obiad czy kolację. Szczególnie nie jest łatwo wtedy, kiedy dzieci są niejadkami. Na dzisiejsze śniadanie upiekłam dla córki placki biszkoptowe, ona je uwielbia. Bardzo puszyste, nie za słodkie, idealne na śniadanie czy podwieczorek. Posypać je można cukrem pudrem, polać miodem, dowolnym syropem albo podać
Zrób to smacznie