Przepis na : obiad
Składniki: 12 podudzi z kurczaka 4 łyżki majonezu 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku 2 łyżki majeranku sól Sposób wykonania: Mięso myjemy, osuszamy i wkładamy do dużej miski. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie nacieramy nimi każdy kawałek kurczaka. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Udźce układamy na dużą blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy około 1 godziny. czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...