obiad z mięsa mielonego - 1000 przepisów (strona:28/67)

Kotlety mielone z pieczarkami 138

                      Kotlety mielone są powszechnie znane, ale można je robić

Praktyczna pl
Bakłażany faszerowane mięsem 237

Bakłażan jest podstawowym składnikiem wielu tradycyjnych dań - prowansalskiego ratatouille  - greckiej musaki, arabskiej baba ghanoush, czy rosyjskiego kawioru z bakłażana nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć

mojewypiekiinietylko
Dziś po polsku i dość tradycyjnie 257

Kotlety mielone, pulpeciki czy może klopsiki? Mogą być koszmarem, jak te, które pamiętam ze stołówki w podstawówce, ale mogą być naprawdę pyszne. Wystarczy szczypta fantazji

Ratunku obiad
Pieczeń z nadzieniem 143

Przepis ten znalazłam w jednym z czasopism i bardzo zaciekawiło mnie połączenie makaronu w pieczeni i powiem Wam smak wart wypróbowania zarówno na ciepło jak i

Zainspirowana w kuchni
UFO na moim talerzu czyli dischi volanti z klopsikami na ostro :) 182

Dischi volanti po włosku a u nas... muszla nr 40. Nie znam włoskiego, ale coś mi nie pasowało z tą muszlą. Z ciekawości sprawdziłam i rzeczywiście

Miksturownik
Wołowina w sosie teriyaki z makaronem razowym 197

  SKŁADNIKI:  800 g łopatki wołowej 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyzeczka oregano 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego świeżo mielony pieprz 10 pieczarek 1

ClauditteMissCooking
Medaliony wieprzowe z jabłkiem i cydrem 185

Pyszne i szybkie - tak w dwóch słowach można opisać to danie. Pół godziny i obiad gotowy! Polecam wam polędwiczki wieprzowe w tym wydaniu :) Świetnie komponują się jabłkiem. Mięso jest mięciutkie, soczyste i aromatyczne! SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 210 kcal) 500 g polędwiczki wieprzowej 1 łyżka oliwy 1 biała cebula 1 łyżka mąki (u mnie razowa) 50 ml cydru(...)jabłko 100 ml bulionu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki jogurtu naturalnego sól świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Cebulę siekamy i szklimy na dużej patelni na oliwie. Mięso kroimy na 2,5 cm medaliony. Oprószamy mąką i dokładamy do cebuli. Zalewamy bulionem, dodajemy cydr i starte na grubych oczkach jabłko i przysmażamy. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy jogurt

Moje Kuchenne Rewelacje
Propozycja podania obiadu. 142

wykonania : Gdy  w ten sposób podamy obiad będzie on wyglądał estetycznie i efektownie.Nie wymaga to wielkiego wysiłku ani nie zajmuje dużo czasu,a wygląda atrakcyjnie . Ziemniaki nabieramy łyżką i formujemy dwa listki naprzeciw siebie.Następnie moczymy łyżkę w oleju lub smalcu i robimy czubkiem łyżki fale na ziemniakach .Ziemniaki posypujemy mieloną słodką papryką oraz pokrojonymi nowalijkami ( np.koperek,natka(...)pietruszki ) . Z jednej strony dajemy sałatkę,  a z drugiej mięso   polane sosem. Teraz pozostaje nic innego jak tylko życzyć SMACZNEGO

Przepisy i porady kulinarne
Mizeria ze świeżych ogórków do obiadu. 155

ogórki puściły sok. Następnie odcedzamy sok,dodajemy śmietanę, pokrojoną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Możemy też pokroić do naszej sałatki dojrzałego pomidora. Podajemy do obiadu z mięsem i ziemniakami lub na podwieczorek z kromką chleba

Przepisy i porady kulinarne
Pasztet z gęsi 156

obiedzie mięsa pieczonej gęsi. Można go wzbogacić o różne dodatki: suszone grzyby, orzechy, śliwki lub żurawinę.  Składniki:1/2 kg gęsiego mięsa150 g wątróbek z gęsi lub innego drobiu50 g gęsiego smalcu1 cebula1 jajko200 ml bulionu z gęsisól, pieprzPrzygotowanie:Na gęsim smalcu smażymy pokrojoną cebulę, pod koniec smażenia dodajemy oczyszczoną wątróbkę i krótko smażymy, żeby pozostała miękka. Gęsie mięso(...)ugotowane lub upieczone) mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa razem z wątróbką i cebulą. Do zmielonej masy dodajemy jajko, sól, pieprz, bulion i dokładnie mieszamy. Możemy to zrobić mikserem. Masę przekładamy do jednego dużego lub kilku mniejszych naczyń żaroodpornych. Pasztet najlepiej zapiekać w kąpieli wodnej, dzięki temu będziemy mieli pewność, że nie przypali się. Naczynie lub naczynia z pasztetem wkładamy

Smakowity Blog Kulinarny
Sposób podania obiadu 2 159

Sposób wykonania : Ugotowane ziemniaki dokładnie tłuczemy na jednolitą masę.Dużą łyżką nakładamy dwie kupki obok siebie i formujemy w kształt listka.( Tak jak na zdjęciu ) Teraz

Przepisy i porady kulinarne
Żeberka smażone w własnym sosie 160

Składniki : około 50 dag żeberek wieprzowych mąka do obsmażania żeberek sól, pieprz, liść laurowy cebula, zioła prowansalskie, tymianek, majeranek Przygotowanie ; Umyte żeberka pokroić na małe kawałki

Proste Potrawy
Pierś z indyka w migdałach z pikantnym sosem owocowym 228

Danie, które bardzo fajnie prezentuje się kolorystycznie, ale przede wszystkim uwodzi smakiem- koniecznie daj się skusić :) A wszystko za sprawą delikatnego mięsa z indyka oraz wspaniałego

Czerwona Porzeczka
Placki dyniowe z nutą imbiru 196

Pyszne placuszki dyniowe z nutą imbiru. Szybko się je robi i szybko znikają. Dobre na śniadanie, obiad i kolację. Najlepiej smakują ze śmietaną. składniki: 600 g

Monia miesza i gotuje
Cannelloni z sosem bolognese 158

obiad dla całej rodziny. Robi się bardzo szybko i chociaż wygląda na trudny w rzeczywistości i z pomocą Męża jest bardzo prosty do wykonania. Cannelloni to włoski makaron w kształcie dużej rury - jakieś 3 cm średnicy. Najczęściej bywa podawany nadziewany, a można go nadziać wszystkim :) Dzisiaj najprostsza wersja z sosem bolognese ;)Cannelloni z sosem bologneseSkładniki:opakowanie makaronu cannelloniporcja mięsa(...)przygotować podwójną ilość beszamelu. Sos bolognese robimy na dużej patelni. Na oleju z pestek winogron podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy do nich mięso mielone i całość podsmażamy. Sos z torebki rozprowadzamy w wodzie. Kiedy mięso będzie miękkie wlewamy sos i całość dusimy 15 minut. Przestudzonym nadzieniem mięsnym nadziewamy nieugotowane rury makaronowe

Lawendowe Niebo
Stek wołowy 304

  Duży kawał wołowiny to jest to. Każdego mięsożercę od czasu do czasu nachodzi na niego nieodparta ochota. Dobry stek to dobre mięso. Dodatki spokojnie można

OstryKęs
Pulpeciki z brukselką 162

Zainspirował mnie przepis, który znalazłem tutaj, ale oczywiście pulpeciki zrobiłem po swojemu. Były pyszne! Nawet moja żona, która brukselki nie lubi, w takim połączeniu chętnie ją

Gotuj z Misiem
Zapiekanka kapuściana w cieście francuskim 198

Tego typu zapiekankę często robię, gdy potrzebny jest obiad nieskomplikowany, jednogarnkowy i o niewielkim zróżnicowaniu składników, które najczęściej mam w domu, bo jakieś mięso jest zazwyczaj

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Shepherd’s Pie-zapiekanka pasterza 198

 Zapiekanka pasterza-jest daniem pochodzącym z kuchni angielskiej- z jagnięciny lub mięsa baraniego. Amerykanie robia zapiekankę z wolowiny.Zapiekanka pasterza jest też nazywana wiejską zapiekanką.Co

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania