obiad z mięsa mielonego - 1000 przepisów (strona:36/67)

Kopytka a/la gnocchi z pulpecikami w sosie porowo-paprykowym 144

Smakowita propozycja na sobotni obiad :) . Gnocchi to dla ułatwienia 'nasze kopytka" smakują bardzo podobnie. Samo wykończenie ich wygląda trochę inaczej. Ja ułatwiłam sobie ich przygotowanie. Tradycyjne ślady widelca zaznaczone ;) Składniki: ok. 700 g ziemniaków mącznych 2-3 łyzki mąki ziemniaczanej 6-7 łyżek mąki pszennej Ziemniaki ugotowac ( najlepiej ugotowane dzień wcześniej) , obrac i przepuścic przez praskę. Składniki połączyc i uformowac(...)Ciąc na małe części 2,5 cm i widelcem od góry odgniatac jego pazurki :) Całosc gotowac w wodzie osolonej od wypłynięcia 2-3 minuty. Pulpety: ok. 40 dag mięsa mielonego wieprzowego cebula 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko Cebulkę drobno pokroic i wszystkie składniki ze soba połączyc , aby powstała jednolita masa. Doprawic do smaku pieprzem i solą

Słodkości i nie tylko
Rolada z indyka w sosie pomarańczowym 205

improwizacji w kuchni. Efekty naszej twórczej wariacji wokół fileta z indyka, bakalii i pomarańczy w postaci rolady z indyka na słodko w sosie pomarańczowym mogą być ciekawą propozycją niedzielnego obiadu. Składniki: filet z indyka (ok. 700 gram), świeżo wyciśnięty sok z 4 pomarańczy (do wykorzystania na marynatę, do nadzienia oraz do pieczenia), bulion (pół szklanki, zobacz uwagę poniżej). sól, świeżo(...)takich proporcjach, jak na zdjęciu): 2 garście suszonych moreli, solidna garść rodzynek, spora garść orzechów włoskich (łuskanych), pół laski cynamonu (albo 1 łyżeczka mielonego), łyżka miodu, łyżka masła, 1 jajko.      Mięso rozbić, posolić i popieprzyć z obu stron, nasmarować marynatą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Morele, rodzynki, orzechy posiekać i oprószyć

Delicious Titbits
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym 196

himalajska - świeżo mielony czarny pieprz - 1 łyżka oleju Dodatkowo: - 125g mozarelli (kulka) - 200g małych słodkich papryczek (różne kolory) - olej lub oliwa do smażenia - 200g prosciutto do owinięcia poledwiczek Polędwiczki płuczemy, osuszamy i oczyszczamy z błon i tłuszczu. Każdą nacinamy wzdłuż do połowy głębokości. Każdy nacięty kawałek ponownie nacinamy do połowy głębokości (nacięca ułatwią nam rozbicie mięsa). Polędwiczki rozbijamy pomiędzy(...)minut. Co 15 minut obracamy je. Po wyjęciu, zanim polędwiczki pokroimy, odstawiamy je na ok. 10 minut, aby soki się wchłonęły. Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym podajemy do obiadu, z ulubioną surówką i dodatkami (kasza, ziemniaki, ryż, kluski śląskie). Pokrojone w cienkie plastry będą wspaniałą wędliną do kanapek. Miękkie, soczyste i bardzo aromatyczne. Na niedzielny obiad, kolację… i nie tylko

mojewypiekiinietylko
Zapiekanka ziemniaczano-selerowa 197

Zapiekanka z selera i ziemniaków to świetna alternatywa do zwykłego puree. Podałam ją w towarzystwie Dorsza z sosem Velouté z trawy cytrynowej , z którym stworzyła świetne

Moja Delicja
Mielone inaczej ;) 174

Kolejny tydzień czas zacząć, kolejny poniedziałek już prawie za nam, ufff! to dobrze, bo jak zwykle z rana miałam ochotę pozabijać ludzi stających mi na drodze

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Duszona golonka 164

SKŁADNIKI: 1 golonka (nie wiem ile ważyła moja bo dostałam od rodziców :)) 500 g kapusty kiszonej 2 łyżki oleju 250 ml wody 8 ząbków czosnku 1/2

ClauditteMissCooking
Z dalekich wypraw #5 Dzień hot doga pod biegunem 198

Niechlujny Rudolf jest analogią do amerykańskiej kanapki znanej jako Sloppy Joe. W składzie zawiera ona wołowinę, cebulę, sos pomidorowy, przyprawy. Podawana w formie hamburgera, z tą

bastalena
GOŁĄBKI Z MŁODEJ / WŁOSKIEJ KAPUSTY 167

Pierwsze w tym roku gołąbki były z młodej kapusty, następne już z włoskiej- i zawsze tak samo pyszne!:) Przepis na gołąbki w wersji z ryżem. Kiedyś

Smaczne Zdrowe
Zapiekanka mięsna z zielonym puree 167

Bardzo popularnym daniem w Anglii jest zapiekanka mięsna. Jest przygotowywana z mieloną wołowiną czy baraniną w sosie, a na wierzchu z puree ziemiaczanym. Proste i

UgotujmyTo.pl
Zdrowe i dietetyczne kotlety rybne z natką pietruszki :) 210

Kotlety rybne są świetną alternatywną dla zwykłych rybnych filetów, które to zazwyczaj goszczą, jak w ogóle goszczą na naszych stołach. Ryby jada się rzadko, zazwyczaj powszechny obiad składa się z ziemniaków, mięsa i może odrobiny surówki. A szkoda :( Rybka powinna znaleźć się w naszym menu przynajmniej raz w tygodniu- i nie mówię tu o pandze czy rybnych paluszkach - chociaż(...)rozwiązaniem zarówno dla osób dorosłych jak i dzieci. Nie zawierają ości, a dobrze przyprawione przyćmią dominujący zapach i smak ryby, który nie wszyscy lubią. Składniki (9 kotletów): - 500 g mielonych filetów rybnych (u mnie płotki) - 1 jajko - 1 białko - 1 łyżka siekanej natki pietruszki - przyprawy: sól himalajska , pieprz ziołowy, prawdziwy, cayenne, curry , zioła prowansalskie , kminek, estragon . Przygotowanie: Wszystkie składniki

Zdrowie na języku :P
Kacze udka, aromatyczne z majerankiem i czosnkiem. Soczyste z patelni. 179

Kaczkę, czy kacze udka zawsze piekłam w piekarniku. Ale ostatnio zakupiłam tylko cztery sztuki udek, więc uznałam, że przygotuję je na patelni. I był to bardzo

Kuchnia z widokiem na ogród
Chrupiące długo marynowane polędwiczki 289

 Brak pomysłu na obiad? Czasami dopada mnie taka pustka i niby pomysłów wiele ale w rezultacie konkretnego brak. Dlatego dzisiaj prosty pomysł i bardzo klasyczny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
BŁYSKAWICZNY SOS POMIDOROWY 209

    Bardzo szybki, łatwy i smaczny sos pomidorowy. Idealny zarówno do pizzy jak i np.do makaronu, ryb i mięsa. Przepis pochodzi z książki Jamie Oliwer

Smaczne Zdrowe
Bogracz gulasz 226

jednym! Są sycące i  zazwyczaj proste w przygotowaniu. Dlatego dzisiaj proponuję Wam przepyszny bogracz - z duża ilością mięsa, ziemniaków, czerwonej fasoli, pomidorów, papryki i czosnku - w sam raz na jesienną aurę. Po prostu - zdrowy, pożywny i smakowity obiad! Przekonajcie się ;) Bogracz gulasz  Nie wiem czy to danie jest typowym bograczem gulaszem, ale takie nazewnictwo przyjęło się w moim(...)pojedyncze piersi z kurczaka 6 pomidorów 3 papryki 5-6 ząbków czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 250 ml śmietanki do zup  przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, kminek mielony, natka pietruszki, papryka słodka, lubczyk Zacznijmy od przygotowania pomidorów i papryki. Warzywa obieramy - wskazówki jak to zrobić znajdziecie tutaj , a następnie blendujemy je z 5-6 ząbkami czosnku. Teraz nasz

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!

Proponowane wyszukiwania