obiad z mięsa mielonego - 1000 przepisów (strona:41/67)

Aromatyczne pulpety z tymiankiem i zielonym pieprzem w sosie pomidorowym 144

Schab lub mięso z szynki nie musi być suche. I nie trzeba podawać go tylko w postaci naszych tradycyjnych polskich schabowych. Chcę Was namówić 

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sznycle w panierce kukurydziano-orzechowej 205

Zapowiedział się na obiad  najstarszy wnuk. Już nawet nie pytam co mam zrobić na obiad. Wiadomo- sznycle. Jakoś to moje towarzystwo i starsze i młodsze jest monotonne .Albo pomidorówka albo sznycle. Trzeba zatem coś kombinować by się to nie znudziło. Wypróbowałam nową panierkę z płatków kukurydzianych z orzechami. Czas :30 minut Składniki : 2 piersi z kurczaka 2 jajka(...)włoskich kilka orzechów włoskich do dekoracji sól pieprz mielony 2 łyżki masła olej z pestek winogron 1/3 szklanki wody 1 /2 łyżeczki maggi w płynie Zmielić w malakserze oba rodzaje orzechów. Dodać płatki kukurydziane i zmielić razem. Piersi  podzielić na 4 części każdą i  rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć.  Panierować w jajku - panierce kukurydziano-orzechowej

Buniabaje w kuchni
Tagliatelle z krewetkami duszonymi w białym winie z papryką. 187

Witajcie Kochani! Dzisiaj przedstawimy Wam kolejny pomysł na kolację we dwoje. Ostatnio w Naszym jadłospisie coraz częściej pojawiają się ryby i owoce morza, więc tak też

Wspólne smaki
DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 439

zostaje kawałek, dwa, trzy lub więcej różnych mięs, a w planach mamy już następny obiad, te kawałki po prostu zapakować w woreczek, plastikowy pojemniczek, opisać i zamrozić. A gdy uzbieramy odpowiednią ilość, różnych gatunków, po prostu odmrażamy je i przygotowujemy pyszny pasztet. Mięsa mogą być gotowane, smażone, pieczone, grillowane. Przyprawiane w najróżniejszy sposób. Czym bardziej urozmaicone tym lepiej.Składniki:- ok.1200-1300g(...)ząbki czosnku (duże)- 600-700g pieczarek- ok.3/4 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej- ok.1/3-1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej- 2-3 ziarna ziela angielskiego- sporo świeżo mielonego kolorowego pieprzu- conajmniej 2-10 łyżek tłuszczu*** - W pierwszej wersji miałam mięsa pieczone: indyk (cała pierś), pałki od kurczaka, kawałek wołowiny i wieprzowiny; gotowane mięso od: perliczki i kurczaka ; Drób jeżeli

Smaczne Zdrowe
Wyśmienite spaghetti bolognese. 216

Znowu skorzystałam z przepisu Okrasy znajdującego się na stronie Kuchni Lidla, a więc w całości przeklejam przepis. Jedyne co mogę powiedzieć to, to że dobrze wysmażone

Brzuszki Łakomczuszki
Lasagne z cukinii 209

Sezon na cukinię właśnie się rozpoczął, nie może więc jej zabraknąć w naszym letnim menu. Świetnie się komponuje z różnymi dodatkami, co umożliwia różnorodne wariacje kulinarne

Smakowity Blog Kulinarny
Zrazy wołowe po myśliwsku 197

W domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej

ClauditteMissCooking
Chińszczyzna 209

prostu nic nie robić. Czerpię całą sobą takie chwile. Mimo, że uwielbiam gotować, czasami lubię, gdy ktoś ugotuje za mnie. Są takie dni, że oboje nie mamy czasu przyrządzać obiadu dla siebie, bo dla dzieci zawsze staramy się gotować i wtedy wykorzystujemy możliwość zamówienia jedzenia. Ostatnio zainteresowała mnie strona w ww.foodpanda.pl nie tylko możliwością jedzenia, ale również nazwą. Pandy kojarzą(...)mrożonej mieszanki chińskiej; - sos sojowy (ja uwielbiam grzybowy); - przyprawa 5 smaków; - sól, pieprz, papryka mielona ostra - 0,5 l bulionu; Wykonanie: Pierś kurczaka pokroić w paski, przyprawić przyprawą 5 smaków, sosem sojowym, papryką i pieprzem. Najlepiej zostawić na noc w lodówce, wtedy smaki przejdą mięso. Rozgrzać wok, wlać olej i wrzucić mięso, smażyć do zrumienienia. Cebulę obrać, przekroić

dom-agi.pl
Mięso wieprzowe w słoiku 285

                                 Jeśli nabyliśmy akurat większą porcje świeżego mięsa wieprzowego i

Proste Potrawy
Polędwiczka wieprzowa 133

SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa sól himalajska mielony pieprz kolorowy 1 ząbek czosnku łyżka suszonego lubczyku 1 łyżka sałatkowego rarytasu ETERNO 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę

ClauditteMissCooking
Papryczki faszerowane komosą ryżową i mięsem mielonym 181

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne papryczki faszerowane mięsem z dodatkiem komosy ryżowej, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . SKŁADNIKI: 6 papryk czerwonych, 50 dag łopatki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Faszerowana papryka i cieplo z piekarnika 151

Kolejny mrozny dzien. Choc slonce zagladajace do okien pozwala sadzic, ze wiosna stoi tuz za rogiem. Nie , nie! Nadal jest zima. Choc ja chyba zaczynam o

Przysmaki Karolki
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 151

bloger, który po raz pierwszy od tygodnia zjadł porządny obiad i to za darmochę, będzie Was chwalił pod niebiosa :-D A teraz wisienka na torcie - najważniejszą zaletą delikatesów kuchni fusion (głównie dla Waszych portfeli) jest ich ilość w potrawie - przykładowo 3 oliwki, 5 wiórków kokosa i mikroskopijnej wielkości kawałek mięsa możecie sprzedać za nie mniej niż 100 - 150 pln Jeśli(...)oryginalne słowa, których nikt poza krajowcami nie jest w stanie prawidłowo wymówić. To bardzo istotne - nikt nie będzie w stanie krytykować Waszych potraw, używając ich nazwy (chyba że będziecie mieli pecha i trafi Wam się hisper rodem z Islandii lub Kerali).  PS. Podziwiajcie mój geniusz i filantropię, przecież dzielę się z Wami sekretami udanego biznesu :D Deser o nazwie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczona szynka z marynaty 224

łyżka majeranku łyżka słodkiej czerwonej papryki łyżka suszonego czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu Składniki marynaty (oprócz soli peklowej) zagotować z 2,5 l wody. Po 15 minutach wyłączyć i przestudzić. W ciepłej marynacie rozpuścić sól peklową. Schłodzić do temperatury pokojowej. Mięso umyć, włożyć do ostudzonej marynaty i szczelnie zamknąć. Przechowywać 5-6 dni w niskiej temperaturze(...)czasie wyjąć mięso, delikatnie przepłukać, odsączyć, natrzeć przyprawami, dodając liście laurowe, ziele, kminek, grzyby, pieprz i czosnek razem z mięsem do rękawa piekarniczego i szczelnie zamknąć. Ułożyć w brytfannie lub głębokiej blasze i piec 1,5-2 godziny aż szynka będzie miękka i krucha. Szynkę można podawać jako wędlinę lub podgrzane w sosie jako mięso do obiadu

Czerwień i błękit
Knedle ze śliwkami 308

W tej prostej potrawie kryje się tak wiele wspomnień z dzieciństwa.... Charakterystyczna goryczka węgierek zamknięta w miękkich, ziemniaczanych kluseczkach. Śliwki obsypuję cynamonem i cukrem, dodaję trochę

Smakowity Blog Kulinarny