pamięć i zapobiegają chorobom serca. Mają tez pozytywne działanie na pracę nerek oraz wątroby. Co równie ważne, szczególnie dla osób, które dbają o linię, mięso z dorsza jest mięsem niskokalorycznym. W 100 g znajduje się bowiem jedynie ok. 80 kalorii. Ryba na wiele sposobów Chcąc wprowadzić dorsza do diety swojej i swojej rodziny zastanawiamy się często w jaki sposób możemy
CodogaraDynia w kuchni znajduje szerokie zastosowanie. Tym bardziej, że jest niskokaloryczna- 100 g zawiera niecałe 30 kcal! Dynię uwielbiam i często wykorzystuję w swojej kuchni, dlatego zebrało się już na blogu sporo ciekawych propozycji. 1. Racuchy dyniowe na zsiadłym mleku 2. Krem z dyni słodko- kwaśny z fasolą 3. Pączki dyniowe- faworki 4. Chipsy dyniowe do zup 5. Dyniowa
Tradycyjna Kuchniapropozycja dla Ciebie! Tym razem pyszna jesienna sałatka z brokułami, pieczonym batatem, serem feta, brązowym ryżem, mixem sałat i słodką suszoną żurawiną, a to wszystko polane prostym sosem winegret. Niskokaloryczna i bogata w smaku sałatka z brokułami, która jest doskonałym pomysłem zarówno na obiad jak i kolację. Składniki Ilość porcji: 4 Brązowy ryż – 100 g Brokuł
ale Pysznieczłowieka. W związku z tym, że woda klonowa jest stosunkowo nowym odkryciem, nie dysponujemy jeszcze dogłębnymi badaniami jej składu i działania. Naukowcy są zgodni co do tego, że jest niskokaloryczna, nawilża i zawiera około 50 składników odżywczych, obniża ciśnienie i poziom cukru we krwi. Nie mamy natomiast potwierdzenia czy rzeczywiście jest bogata w przeciwutleniacze oraz mangan, który wspomaga zdrowie tarczycy
Zdrowie na języku :PPieczone kotlety drobiowe z warzywami to danie, które mogłoby u mnie gościć na okrągło. Dlaczego? Przede wszystkim można przemycić do nich dużo warzyw, są niskokaloryczne (szarpane kotlety są na ogół w wersji smażonej – tutaj je pieczemy), łatwo się je przygotowuje i wychodzi ich po prostu sporo. W smaku są delikatne, lekkie, bardzo wilgotne i na pewno posmakują także dzieciom
Poezja smakuSezon dyniowy w pełni dlatego warto z tego skorzystać i przygotować pyszną, lekkostrawną zupę z dyni z czerwoną papryką i soczewicą na ostro. Zupa krem z dyni to potrawa niskokaloryczna dlatego polecam ją osobom odchudzającym się. Jeśli chodzi o samą dynie warto również wykorzystać pestki jako dodatek do zupy lub przekąskę, gdyż są źródłem cynku cennego dla skóry i włosów
ale Pyszniewszystkie dania obiadowe muszą być u mnie niskokaloryczne i super fit ;) Szczególnie jesienią i zimą, gdy organizm domaga się czegoś sycącego i rozgrzewającego. Wtedy zapiekanka ziemniaczana zawsze przychodzi z pomocą. Z wędzonym łososiem, beszamelem, musztardą i oscypkiem, które komponują się ze sobą wyśmienicie. Danie jest łatwe do zrobienia, dlatego polecam wypróbować :) 3-4 porcje: ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków
Mienta blogDziś kilka słów o kolejnej nowince, jaką miałam przyjemność testować - VitaFiber! Zalety VitaFiber: - bogaty w błonnik - jest naturalnyn prebiotykiem - poprawia pracę układu pokarmowego - jest niskokalorycznym słodzikiem - pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i cukru we krwi - ma niski indeks glikemiczny - poprawia przyswajalność minerałów - bezglutenowy - wolny od alergenów, sztucznych barwników i konserwantów - nie powoduje powstania nadmiernej ilości gazu w jelitach
Poranek na słodkoUwielbiam takie kotlety, ponieważ są miękkie i delikatne w smaku. Może nie są niskokaloryczne, ale na pewno o wiele lżejsze od tych tradycyjnych. Zresztą sami spróbujcie! Polecam! (około 18 sztuk) 700g mięsa mielone 300g ryżu (waga ugotowanego) 2 jajka 1 cebula (duża) 1 łyżka majeranku papryka słodka sol, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Ryż
Di gotujeChipsy z jarmużu, to pomysł na zdrową i niskokaloryczną przekąskę. W przeciwieństwie do innych chipsów warzywnych nie wymagają starannego krojenia i długiego suszenia - przygotowuje się je w kilka minut. Czy to nie zachęca do przygotowania tych chipsów? Wystarczy włączyć piekarnik i w trakcie gdy się nagrzewa, umyć i pociąć nożyczkami liście jarmużu, skropić olejem, posolić i posypać ulubioną przyprawą
Codziennik Kuchennyprostych, warzywnych zup kremów. Przygotowuje się w kilka chwil, wystarczy obrać cebulę i jakieś warzywko (jakie masz w lodówce). Szybko podsmażyć na odrobinie oleju, krótko pogotować i zmiksować. Pyszna, niskokaloryczna zupa gotowa! Najczęściej szybkie zupy krem przygotowuję z cukinii, dyni, marchewki, brokuła, pora, kukurydzy. Takie proste zupy przyprawiam świeżym imbirem, curry, chilli, kolendrą, czosnkiem, gałką muszkatołową, ziołami. Do ugotowania zupy
Codziennik Kuchennybulionie warzywnym nie zawiera tłuszczu, dlatego warto dodać do niej przed jedzeniem trochę oliwy, aby witaminy rozpuszczające się w tłuszczach były lepiej przyswajane przez organizm. Ta zupa jest niskokaloryczna, osoby odchudzające się mogą ją zajadać w dużej ilości. Składniki: 1,5 litra bulionu warzywnego (przepis tutaj ) 3 duże liście młodej kapusty (zewnętrzne ciemnozielone liście kapusty) 1/2 kalarepy + liście
Codziennik Kuchennyglukomman, w nas bardzo mało popularny, ale w Azji powszechnie używany. Można go kupić w sklepach internetowych, ekologicznych lub dużych sieciach handlowych. Makaron konjac nie ma smaku i jest niskokaloryczny (6,4 ka / 100 g). Zachęcam do wypróbowania tego produktu. O pozostałych składnikach zupy nie będę się rozpisywać, bo zapewne są doskonale znane wielbicielom kuchni azjatyckich. Ramen podaje się
Codziennik KuchennyRzodkiewka usprawnia pracę naszego mózgu, tym samym poprawiając naszą pamięć oraz koncentrację. Dzięki siarce zawartej w rzodkiewce działa ona pozytywnie na nasze włosy i paznokcie. Jest bardzo niskokaloryczna dlatego warto dołączyć ją do naszej codziennej diety
Mój pomysł na