niskokaloryczne - 2605 przepisów (strona:67/174)

Kalarepa- jak ją przyrządzić, jak przechowywać, co warto o niej wiedzieć? Sprawdzone przepisy na dania z kalarepy 214

prawda, że ​​wygląd kalarepy jest nieco odstraszający. Guzowata i kolczasta, a pędy wystające z jego środka nie zachęcają do jej spróbowania- a to wielki błąd! Kalarepa jest warzywem niskokalorycznym, nie zawierającym cholesterolu i dobrze wpływającym na układ trawienny. I co najważniejsze można z niej przygotować wiele pysznych dań! Uwielbiam łagodny, maślany i lekko słodki smak kalarepy. Możemy ją jeść

Tradycyjna Kuchnia
Placuszki ze szpinakiem 145

nadciśnieniem. Przyda się również osobą zestresowanym, gdyż zawiera magnez. Polecany jest także kobietą w ciąży ponieważ zawiera cenny kwas foliowy. Co ważne dla osób odchudzających się, szpinak jet niskokaloryczny, a zawarty w nim potas i witaminy z grupy B uczestniczą w spalaniu węglowodanów i tłuszczy oraz przyspieszają metabolizm

Fit&Fast Kitchen
CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWY PUDDING CHIA 110

pomarańczą - moje ulubione oraz 2. na jego nieprzecenione właściwości odżywcze. Jak wiadomo nasiona chia bogate są m.in. w błonnik, białko, kwasy Omega-3 oraz wapń. Dodatkowo są niskokaloryczne i obniżają poziom złego cholesterolu. Taki pudding to fajna opcja dla osób dbających o zdrowe odżywianie oraz dla dzieci, bo przypomina budyń, ale w zdrowszej wersji, a co najważniejsze nie znajdziesz

Calzonella.com
Chłodnikowy zawrót głowy – czyli najlepsze zupy na lato 118

Lato to najlepszy czas na kupowanie rodzimych warzyw i owoców, dlatego szczególnie wtedy warto przyrządzać tę wyśmienitą zupę. A zamiast trudno dostępnego zsiadłego mleka z powodzeniem wykorzystać można również niskokaloryczny jogurt, kefir, śmietanę lub maślankę Chłodniki można przyrządzać w wersjach podstawowych, ściśle trzymając się przepisu lub eksperymentować z niecodziennymi dodatkami czyniąc, z zimnej zupy wykwintne i bardzo wyszukane danie

Moja smaczna kuchnia
Makaron z cukinii w sosie pomidorowym 222

niecałe 5 zł) i po miesiącu w końcu odważyłam się przerobić cukinię na „makaron”. Do tego prosty sos pomidorowy z dodatkiem suszonych pomidorów i uzyskałam pyszny, niskokaloryczny, zdrowy obiad. Idealny na niemal 30 stopniowy upał, gdy nie ma się ochoty na tradycyjne obiady. Ja swoją porcję pozostawiłam w wersji wegańskiej – dla męża cukiniowe spaghetti posypałam dodatkowo parmezanem

Poezja smaku
Pesto z rukoli 176

dodatku ziaren to sprawa indywidualnych upodobań. W tym tygodniu spodziewajcie się przepisów w wykorzystaniem tego cuda! Polecam rukolę, że wzlędów na włąściwości odżycze. Jak każda „trawa” jest niskokaloryczna, 100 g dostarczy 25 kcal, 2,5 g białka, niecałe 4 g węglowodanów, 1,5 g błonnika i znikomą ilość tłuszczu. Obfituje w witaminy A, B, C, K, wapń, żelazo

greenscarf
Twarożek na sposób śródziemnomorski 115

drobną kostkę. Oliwki i listki bazylii również drobno posiekaj. Twarożek wyłóż na talerz i posyp kawałkami pomidora, pokrojonymi oliwkami i liśćmi bazylii. Wiem co jem Twaróg jest produktem  niskokalorycznym  ponieważ zawiera niewielką ilość węglowodanów w postaci złożonego cukru mlecznego - laktozy. Zawiera również niewiele kwasów tłuszczowych. Jest za to  bogatym źródłem pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka.  Jego

Fit&Fast Kitchen
Kefirowy deser bananowo-truskawkowy 120

Kolejny pomysł na banalnie prosty deserek. Zdrowy, niskokaloryczny i dobry na upały :) Tym razem do jego zrobienia wystarczą jedynie 3 składniki: kefir, dwie truskawkowe galaretki i banany. Można nadać mu ładny i atrakcyjny kształt jeśli płynną masę przelejemy do silikonowych foremek do deserów i pieczenia muffinek. Wykonanie: Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody. Odstawiamy do ostudzenia. Kefir wlewamy

MyCookBook.pl
Produkty dodające energii 155

produkt. Spożywanie tej rośliny strączkowej sprawia, ze czujemy się syci. Zawarte w niej wartości odżywcze wpływają na nasz układ trawienny. Dlatego czasem tradycyjna zupa fasolowa to lepsze rozwiązanie niż niskokaloryczna sałatka. Zielona herbata Tak samo, jak w przypadku czystej wody, tak samo zielona herbata to napój, który pobudza i nawadnia nas od środka. Działa w pewnych przypadkach lepiej niż kawa

Codogara
Brokuły 266

wielu witamin, między innymi: witaminy C, witaminy B1, witaminy A, witaminy K, witaminy PP. Zawierają także wapń, fosfor, magnez, potas, żelazo i chrom. Dobre na utratę wagi Brokuły są niskokaloryczne – w 100 g ugotowanych warzyw dostarcza tylko 35 kcal. Poza tym posiadają błonnik, który wypełnia żołądek, na długo dając uczucie sytości, a co za tym idzie – zapobiega podjadaniu

Ciasna Kuchnia
Kuskus z warzywami i wędzonym kurczakiem 127

rzadko i w tak małych ilościach, że nie wiążę z tym żadnych obaw. Reszta składników to samo zdrowie – marchew i cebula są bogate w witaminy, a pierś kurczaka jest niskokalorycznym źródłem białka

Proste-przepisy.pl
Zapiekanka cannelloni z mięsem i komosą 114

danie do niskokalorycznych nie należy ale jest smaczne i od czasu do czasu człowiek grzeszy. Makaron, nadzienie, sos i ser to uczta dla podniebienia. Wbrew pozorom danie nie jest trudne do przygotowania. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Zielone risotto 180

tygodniu na obiad. Kremowy ryż w połączeniu z chrupiącymi szparagami jest idealnym daniem w ciepłe dni, bo smakuje na ciepło jak i na zimno. Danie jest lekkie i niskokaloryczne. Składniki na 4 porcje: ugotować ryż ryż w ilości wedle uznania (u mnie na 4 porcje to około 200-300 g suchego ryżu) 500 g szparagów (pęczek) 2 cukinie puszka groszku

greenscarf
Dorada z pieca w 10 minut 206

cenach. Dorada to łatwa w przygotowaniu, bardzo smaczna ryba. Jej wartości odżywcze również nie ustępują większości ryb: pełnowartościowe białko, witamina D, jod, selen czy nienasycone kwasy tłuszczowe. Dorada jest niskokaloryczną rybą która należy do uważanych za jedne z najczystszych. Przy przygotowywaniu jej trzeba pamiętać o tym że nie dodajemy cytryny lub jej soku do pieczenia a także że posiada łuski

Kuchnia PROzdrowotna
Gulasz cielęcy z pieczarkami 166

Cielęcina to delikatne mięso, które jest niskokaloryczne i chude, ale przede wszystkim bardzo smaczne. Gulasz z cielęciny, który proponuję, duszony jest w pomidorach i czerwonym winie, a dodatkowo jego smak podkreślają pieczarki. Polecam do ziemniaków, ryżu, albo kaszy. Składniki na gulasz dla 4 głodnych osób: 700 g cielęciny 300 g pieczarek 1 puszka pomidorów 130 ml czerwonego wytrawnego wina

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania