lubią żadnych zdrowych dodatków, to już my Rodzice, postaramy się, aby jakoś ten problem smacznie rozwiązać. Ziemniaki , kartofle to rośliny bardzo korzystne dla zdrowia. Prawie nie zawierają tłuszczu, są niskokaloryczne, bardzo lekkostrawne i bardzo łatwo przyswajalne, bogate w potas i magnez. Mają białko w najlepszym gatunku. Wszystkie cenne składniki zachowują ziemniaki gotowane na parze lub pieczone w mundurkach. Najbardziej ciężkostrawne
Naturalna Kuchniatrawienne wspomagające przemianę materii . Mango jest również dobrym źródłem składników mineralnych takich jak miedź, potas i magnez. Wysoka zwartość potasu pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Mango jest również niskokaloryczne , gdyż 100 g tego owocu to jedynie 60 kcal
Fit&Fast Kitchenszczypiorek myjemy i kroimy na małą kosteczkę. Twarożek wykładamy na talerz i posypujemy papryką oraz szczypiorkiem. Podajemy z szklanką ulubionego soku owocowego. Wiem co jem Twaróg jest produktem niskokalorycznym ponieważ zawiera niewielką ilość węglowodanów w postaci złożonego cukru mlecznego - laktozy. Zawiera również niewiele kwasów tłuszczowych. Jest za to bogatym źródłem pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Jego zawartość w suchej masie
Fit&Fast Kitchenwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski mój. Jak wiadomo, indyk jest chudym i niskokalorycznym mięsem, więc roladki doskonale sprawdzą się jako propozycja na zdrowy obiad. Natomiast po wystygnięciu - będą idealnie smakowały ze świeżym pieczywem. (Marchewka nie wypadnie.) Mięso wychodzi miękkie, soczyste niezwykle aromatyczne. Przepis jest tak łatwy, że bez problemu każdy sobie z nim poradzi. Zapewniam
Di gotujepytał Staś pod koniec lutego. Nie, jeszcze jest zbyt chłodno na lody – odpowiadaliśmy. Czy według Was jest teraz dobra pora na lody ? Orzeźwiające, nie za słodkie i niskokaloryczne – coś jak wodne lody. Mamy to szczęście lub może to kwestia wyuczenia w dziecku, że słodycze nie są podstawą żywienia, że Staś lubi owoce. Owoce różne i nawet takie, których
Niebieski kubek z kawawarzywo a nie owoc. Zawiera on wiele cennych witamin takich jak A, C i E, jest źródłem potasu magnezu, sodu, fosforu. Zawiera cenny błonnik. No i najważniejsze jest niskokaloryczny, tylko 20 cal w 100 g. Jedynym przeciwwskazaniem do jego spożywania jest fakt, że zawiera szczawiany, więc kto choruje na nerki lub reumatyzm musi go znacznie ograniczyć. No już koniec
Delicious Titbitswww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Mięso z indyka jest chude i mało aromatyczne, ale odpowiednio przyrządzone - pyszne. Ponadto bywa zdrowe i niskokaloryczne. Wracając do mojej golonki... Mięso po upieczeniu jest delikatne, miękkie, soczyste i łatwo odchodzi od kości. Idealnie nadaje się na smaczny obiad oraz doskonale sprawdzi się na kanapkę do chleba. Polecam
Di gotujeTofu pierwszy raz spróbowałam parę lat temu. Byłam wtedy na diecie i szukałam jakieś niskokalorycznej alternatywy dla mięsa mielonego w spaghetti. Po jego spróbowaniu byłam zaskoczona tym, że tak dobrze smakuje. Od tego momentu tofu spożywałam regularnie. Czasami wręcz jadłam częściej tofu niż mięso. Zastępowałam nim mięso mielone w spaghetti, podsmażone dodawałam do gotowanych warzyw lub jadłam w postaci kotletów
wegujemyNajbardziej lubię wersję z cebulą i pieczarkami, ale owsianecznica też świetnie smakuje z innymi dodatkami. Przygotowuję ją na wodzie, dzięki czemu jest niskokaloryczna i świetna dla osób będących na wysokowęglowodanowej, niskotłuszczowej diecie. Owsianecznica z pieczarkami Składniki (2 porcje): 1 szkl błyskawicznych płatków owsianych 4 średnie pieczarki (ok. 150g
wegujemymogą zmylić największego mięsożerce. Ta wersja wędzonego łososia jest jednym z nich. Nie tylko przypomina go smakiem, ale i wyglądem. Dodatkowo koszt przygotowania tego zamiennika jest bajecznie tani i niskokaloryczny. Głównym składnikiem jest nic innego jak marchewka pokrojona na cienkie plastry. Oczywiście, aby przypominała łososia trzeba ją odpowiednio zamarynować. Kluczowym składnikiem są algi nori, które nadają
wegujemyPizza przez dużą zawartość białej mąki i wysokotłuszczowego sera nie należy do produktów niskokalorycznych i dietetycznych. Na szczęście nawet będąc na diecie można cieszyć się smakiem tego włoskiego specjału bez przybierania na wadze zbędnych kilogramów. Wystarczy zmienić kaloryczną mąkę na ziemniaki i pominąć ser, aby uzyskać lekkie i pełnowartościowe danie. Najlepszym dodatkiem do dietetycznej pizzy są warzywa i grzyby
wegujemykaloriami. Zbilansowana dieta to podstawa więc starajmy się wybierać zdrowe i wartościowe produkty. Wiemy, że nie zawsze się to udaje. Same jesteśmy łasuchami i mamy swoje ulubione nie zawsze niskokaloryczne i wartościowe przekąski. Jednak dieta nie musi być nudna, wręcz przeciwnie - może być kolorowa i efektowna dla naszego wzroku i podniebienia. Polecamy połączenie warzyw z owocami i serem :) Sałatka
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJeśli lubicie lody, a do tego chcielibyście aby były one lekkie i niskokaloryczne zachęcam Was do przygotowania w domy pysznych lodów jabłkowych z cynamonem i pomarańczową skórką. Tak, tak dobrze przeczytaliście! Przygotowałam lody o smaku jabłkowym. Lody te są nie tylko bardzo smaczne, ale też i proste w wykonaniu. Do ich przygotowania nie potrzeba specjalnej maszynki do lodów. Dodatkowym atutem
Słodkie okruszkijest negatywnie nastawiony do szparagów, troszeczkę się przekona i zrobi chociaż jedną potrawę. Dlaczego szparagi są fajne? Niekwestionowanym królem argumentów, dlaczego szparagi są cudowne, jest to, że są niskokaloryczne – 100 g to tylko 18 kalorii. Szkoda, że czekolada i lody tak nie mają. Oprócz tego szparagi najzwyczajniej w świecie są zdrowe. Zawierają dużo kwasu foliowego, który jest niezbędny w rozwoju
ladykitchenDoskonałe, jarskie danie z cukinią w roli głównej, cieszy fakt, że warzywo to jest praktycznie dostępne przez cały rok, a jest bardzo wartościowym warzywem, gdyż należy do warzyw lekkostrawnych, niskokalorycznych, nieprzyswajającego metali ciężkich, ma właściwości odkwaszające organizm, korzystajmy zatem z jej bogactwa i przyrządzajmy z niej potrawy, naprawdę warto! est ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera potas, żelazo i magnez
kgwjanczewo