Rzodkiewka usprawnia pracę naszego mózgu, tym samym poprawiając naszą pamięć oraz koncentrację. Dzięki siarce zawartej w rzodkiewce działa ona pozytywnie na nasze włosy i paznokcie. Jest bardzo niskokaloryczna dlatego warto dołączyć ją do naszej codziennej diety
Mój pomysł nadobrze na surowo lub po zastosowaniu różnych obróbek, (gotowanie, pieczenie, smażenie, duszenie). Cukinia jest idealna dla osób które chciałby zrzucić parę kilogramów ponieważ jest niskokalorycznym warzywem - (14 kalorii na 100 gram) . Oprócz tego chroni nasz żołądek przed rakiem jak także odkwasza nasz organizm. Idealna dla ludzi cierpiących
Mój pomysł natylko walory smakowe. Zjadając bakłażana dostarczysz organizmowi sporo potasu, wapnia i magnezu. To takze dobre źródło błonnika, w 100 g ma go dwukrotnie więcej niż jabłko, czy brzoskwinia. Jest niskokaloryczny - 100 g to zaledwie 28 kcal. Przedstawiam danie szybkie, uniwersalne i tanie. Składniki: 1 duży bakłażan 4-6 pomidorów lub puszka krojonych pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku olej sól
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nadciśnieniem. Przyda się również osobą zestresowanym, gdyż zawiera magnez. Polecany jest także kobietą w ciąży ponieważ zawiera cenny kwas foliowy. Co ważne dla osób odchudzających się, szpinak jet niskokaloryczny, a zawarty w nim potas i witaminy z grupy B uczestniczą w spalaniu węglowodanów i tłuszczy oraz przyspieszają metabolizm. Spróbuj także: Koktaj rzodkiewkowy rzodkiewka kefir szczypiorek Bombowy fit koktajl bananowo-kakaowy
Fit&Fast Kitchenźródłem błonnika i białka. Wprowadź do diety naturalne płatki i otręby. Pamiętaj o warzywach - powinny się znaleźć w każdym posiłku - to one są teraz podstawą piramidy żywieniowej. Są niskokaloryczne, stanowią źródło witamin i składników mineralnych. A poza tym są doskonałym źródłem antyoksydantów. Nie zapominaj też o owocach - zjadaj najlepiej 1-2 razy dziennie - pij soki i koktajle owocowe
Moje Kuchenne Rewelacjetakże witaminy oraz makro- i mikroelementy. Czarujący aromatem koperek i ogórek wspomagają pracę układu pokarmowego i ułatwiają trawienie. To danie jest znakomitym pomysłem na zdrową i sycącą kolację . Ta niskokaloryczna – a jednocześnie sycąca – kolacja jest wręcz niezbędna dla tych, którzy się odchudzają – zapobiega nocnemu podjadaniu i poprawia jakość snu. Serowy elixir młodości : 150 g twarogu chudego
Pysznosci Babci BasiProste i szybkie placuszki z chia czyli szałwią hiszpańską bez dodatku mąki. Lekkie, niskokaloryczne i bardzo smaczne. Idealne z dodatkiem owoców. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 2 jajka - osobno białka i żółtka 2 łyżki serka twarogowego mielonego ( u mnie President) 2 łyżeczki nasion chia 2 łyżeczki otrębów gryczanych olej kokosowy Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj dokładnie z serkiem, otrębami
Kuchnia bezglutenowajest bardziej lekkostrawne oraz nie wymaga tłuszczu, który jest szkodliwy, gdy smażymy jedzenie. Oprócz tego taki sposób przygotowania dania jest bardzo prosty i szybki, a jedzenie kolorowe, wilgotne i niskokaloryczne
Fit&Fast KitchenWyjątkowo pyszny i wręcz banalny do zrobienia-potrzebujecie tylko soli i jogurty greckie-nie mogłam uwierzyć jak go spróbowałam-mniam....i do tego niskokaloryczny, Gotowy jest już po ok 24 godz,Według mnie w smaku przypomina fetę ale konsystencja inna mega kremowa. Idealny na kanapki lub do wymieszania z rzodkiewką i szczypiorkiem, a jak postoi
Swojskie jedzonkoPotrawka z dyni Dynia, to wspaniałe warzywo . Zdecydowanie moje ulubione , ze względu na różnorodność smaku , wyglądu i zastosowań . Chyba nie ma drugiego takiego , a do tego niskokaloryczna i bogata w beta karoten i inne cenne substancje No ale dość już pieśni pochwalnych . Potrawka z dyni to szybkie danie , jedno z tych , co ratują dni , kiedy zapomniało się o obiedzie . Lekkie
Ogrodnik w podróżytutaj wielbiciele selera naciowego? :) Na samym początku warto podkreślić, że seler naciowy to warzywo niskokaloryczne, pełne witamin i składników mineralnych. Idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek do zup/sałatek. W związku z powyższym zachęcam do przygotowania 3 składnikowej sałatki - z selerem naciowym, ciemnym winogronem i kukurydzą. Prosto, szybko i bardzo smacznie. Składniki na 3-4 porcje: 3 łodygi selera
Ugotowaćugotowaną fasolkę szparagową i delikatnie mieszamy z resztą składników. Smażymy jeszcze kilka minut. Kurczaka z zielonymi warzywami w sosie teriyaki podajemy na gorąco jako danie główne. Fasolka szparagowa jest niskokaloryczna - 100 g to niecałe 30 kalorii. Jest bogata w błonnik, który wspomaga pracę układu trawiennego. Fasolka szparagowa zawiera kwas foliowy, szczególnie ważny u kobiet w ciąży. Jest bogata w przeciwutleniacze
My Chcemy Jeśćznajdziemy w nich kwasy organiczne, składniki mineralne, takie jak miedź, cynk, żelazo, mangan czy potas oraz estry kwasu kawowego oraz p-kumarowego z glicerolem. Dodatkowo ananas jest owocem niskokalorycznym, zawiera 54 kcal w 100 g. Reguluje pracę jelit przez zawarty w nim błonnik pokarmowy (1,2 g/ 100 g owocu), a także posiada unikalne enzymy m.in. bromelinę, która
ClauditteMissCookingCukinię podaje się na surowo, smażoną, pieczoną, duszoną lub gotowaną. Główną jej zaletą jest wyborny smak. Należy do warzyw niskokalorycznych . Składa się w 90 procentach z wody a 100 gram cukinii dostarcza organizmowi zaledwie 15-16 kcal! Ponadto: odkwasza organizm sprzyja przemianie materii. bogata w witaminy
potrawyregionalne