kakao 2 łyżki mąki aromat np. cytrynowy Wykonanie: Jajka z cukrami ubić mikserem na gęstą, puszystą masę - ubijam około 10 minut. Miksując, na niższych obrotach, dolewać napój gazowany i olej, a następnie dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę podzielić na dwie równe części. Jedną wymieszać z kakao, a drugą z 2 łyżkami mąki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniapomarańczowy jako jeden ze składników?! I to cała szklanka? Musiałam wypróbować.Wszystkie składniki były pod ręką, tak więc nic tylko piec:) Zrobiłam jednak mały zamiennik: sok pomarańczowy zamieniłam na napój pomarańczowy (też z kartonika) i to ... nie był dobry pomysł. Babka wyszła bardzo(...)smaczna, pulchna, nie sucha a kolorowa aromatyczna żurawina wzbogaciła jej smak. Mogłaby być jednak odrobinę bardziej słodka i pewnie byłaby taka, gdybym użyła soku pomarańczowego a nie napoju. Na pewno skuszę się na jej przygotowanie jeszcze nie raz. Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 2 jajka łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 1 szklanka soku
Walijskie Pichceniemigdałów cynamon imbir PRZYGOTOWANIE: Komosę ryżową ugotować według instrukcji na opakowaniu, do całkowitego wchłonięcia wody i wystudzić Do wystudzonej komosy dodać rozgniecionego widelcem banana, otręby i napój sojowy oraz przyprawy i dokładnie wymieszać do połączenia składników Do foremek wykładać łyżkę masy, łyżeczkę masła orzechowego i przekładać drugą łyżką masy Posiekać drobno migdały i orzeszki i posypać wierzch muffinek
peanutbuttermonsternamoczyć w wodzie. Kaszę jaglaną, uprzednio ugotowaną wsypać do naczynia. ( RADA - pamiętajcie, żeby kaszę przed ugotowanie obficie wypłukać w wodzie ). Do kaszy dodać namoczone daktyle, wsypać kakao oraz dolać napój czekoladowy, ewentualnie mleko. Całość zmiksować blenderem, aż krem stanie się jednolity i w miarę gładki. Czekoladowy krem jaglany przełożyć do pucharków, miseczek lub szklanek. Deser ten dodatkowo możecie udekorować
kolorowotorcikoworesztą. Wlewamy do kubeczka. Smacznego i na zdrowie :) Żeby podnieść walory zdrowotne napoju najlepiej przestudzić lekko mleko z masłem i dopiero dodać miód . Pyszny napój ale też najsmaczniejsze lekarstwo gdy coś nas bierze
Od kuchni czyli o wszystkim po trochę20cm wyłożyć papierem lub nasmarować Namoczone daktyle zmiksować dokładnie dodając około szklanki wody do uzyskania rzadkiego syropu Mąkę migdałową, marchewkę, otręby i syrop daktylowy dokładnie wymieszać Dodać jajka, napój sojowy/mleko, proszek do pieczenia oraz przyprawy i całość ponownie wymieszać W razie konieczności dolać do ciasta wody, aby nie było zbyt gęste Gotowe ciasto przełożyć do foremki i piec
peanutbuttermonsteroknami będzie coraz zimniej. Składniki: * 1 szklanka napoju owsianego Alpro ( lub zamiennie chudego mleka ) * 1/3 szklanki płatków owsianych górskich * 1 łyżeczka miodu * szczypta cynamonu * 3-4 śliwki Wykonanie: Napój owsiany zagotować, na wrzący wsypać płatki owsiane i gotować 7-8 minut. Pod koniec gotowania dodać cynamon - dokładnie wymieszać. Śliwki umyć, osuszyć i wypestkować. Pokroić w pół plastry. Na małej
kolorowotorcikowosojowego napoju waniliowego, 2 łyżki cukru, 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej, 50 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki kakao, 1 łyżka kremu orzechowo-kakaowego. Przygotowanie: Sojowy napój waniliowy przelewamy do rondelka. Gotujemy na małym ogniu, dodajemy cukier, połamaną gorzką czekoladę oraz kakao. Cały czas mieszamy, aż do połączenia się składników. Na końcu dodajemy krem orzechowo- czekoladowy oraz
Aga w kuchninasz żoładek po obfitym jedzeniu, pomaga w trawieniu, jednym słowem robi z nami porządek! Herbatka ma głęboki i wyrazny smak.Fantastycznie smakuje na ciepło. Ale zaskoczy Was również jako zimny napój. Ja przyrządzam ją w czajniczku, by aromaty się nie ulotniły. A propos aromatów. Wyobrazcie sobie, że herbatka pakowana jest jak wojsko, każda herbatka ma syngularne opakowanie dzięki czemu(...)smaku. Nie zawierają kofeiny, za to mnóstwo minerałów i wit.C. Po nich nikt nie będzie miał zgagi czy pieczenia w żołądku ,jak to się zdarza niejednokrotnie przy innego typu napojach herbacianych wątpliwego pochodzenia. Ja ją piję codziennie i często. Bo często chcę się przenieść na Czarny Kontynent, gdzie życie płynie wolniej, bez zbędnego technologicznego stresu. Kiedy chcę się odprężyć, parzę
Z Kuchni Do Kuchnikuchni indyjskiej a tam czekał na mnie przepis na lassi. Jest to rodzaj napoju, którzy hindusi spożywają w gorące dni. W sumie patrząc na prognozę pogody i nadchodzące upały napój na pewno się przyda. Zapomniałam dodać, że oryginalne lassi jest słone i dodaje się do niego chilli. Na szczęście istnieje owocowa wersja, która postanowiłam wykorzystać, na blogach kulinarnych istnieje
ciastkarnia na kruchym spodzieGrecy piją ją czystą, albo wymieszaną z wodą mineralną lub colą. W sumie odniosłam wrażenie, że Grecy traktują retsinę nie do końca jak wino, lecz bardziej jak orzeźwiający, lekki napój , który w sklepach dostępny jest w kapslowanych butelkach a na stół podaje się go w szklankach. Schłodzona świetnie gasi pragnienie w upalny dzień. Choć można ją kupić w Polsce
Chilli Czosnek i Oliwawcale. Autor nieznany Składniki: Pół szklanki suchej kaszy kuskus 3/4 szklanki napoju sojowego o smaku czekoladowym 1 banan Garść świeżych malin Płatki migdałowe Przyprawy: Cynamon Przygotowanie: Napój sojowy podgrzewamy w rondelku aż do wrzenia. Zalewamy nim kaszę i odstawiamy ją na 5 minut. W tym czasie kroimy banana na plasterki i opłukujemy maliny. Gdy kuskus jest
Weganizm infantylnypoczuć jego smak..Idealnie pasuje jako dodatek do herbaty..do różnego rodzaju deserów i napojów.. W upalne dni wystarczy woda, kilka kostek lodu, kilka kropel syropu i napój chłodzący gotowy.... Syrop z pigwy jako zamiennik cukru w owsiance..pycha.. Pigwa jest rośliną pochodzącą z dalekiego wchodu i dotarła aż do Europy południowej. Wywodzi się z rodziny
Moje domowe kucharzeniewięcej ! Składniki: * 1 szklanka napoju kokosowego Alpro ( lub zamiennie chudego mleka + 2 łyżki mleka kokosowego ) * 1/3 szklanki płatków owsianych górskich * 1 łyżeczka miodu * 2 łyżki wiórek kokosowych * maliny Wykonanie: Napój migdałowy zagotować, na wrzący wsypać płatki owsiane i gotować 5 minut. Dosypać wiórki i gotować jeszcze 2-3 minuty. Owsiankę dosłodzić miodem. Do porcji owsianki dodać kilka zgniecionych
kolorowotorcikowowstawiłam szklankę z Chia i mlekiem do lodówki, a rano maliny, miętę, pozostałe 3/4 szklanki mleka i syrop z agawy umieściłam w dzbanku blendera i zmiksowałam wszystko dokładnie, jeśli napój wyda nam się zbyt gęsty, rozcieńczamy go mlekiem. Zawartość dzbanka przelałam do miski, dodałam namoczone nasiona Chia, wymieszałam łyżką. Przelałam do szklanek. Na zdrowie! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotuje