letnie upały doskonały napój aby ugasić pragnienie. Mango lekko kwaskowate i orzeźwiający smak pomarańczy to doskonały duet na letnie upały. Kilka kostek lodu i lemoniada będzie jeszcze pyszniejsza. Lemoniada z mango i pomarańczy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniefanów czekolady, kawy i mlecznej pianki. Słodki napój na późny wieczór. Nie wiem co na zdjęciu robi śmietanka 30%... Proporcje na dużą szklankę (330 ml). 4/5 szklanki mleka 4 kostki czekolady 2 łyżeczki kawy Zagotować wodę i wlać ją do rondelka. Czekoladę włożyć do szklanki, z której będziemy pić kawę. Szklankę włożyć do rondelka z gorącą wodą
Czerwony GupikIdealna na gorące dni. Słodka, śmietankowa i pełna kalorii (bita śmietana...). Pomimo gorącej kawy doskonale chłodzi i orzeźwia. Szklanka to 250 ml, ale przygotowany napój podaję w większej - 300 ml. Lody raczej śmietankowe, ale można eksperymentować. 4 łyżeczki kawy 1/5 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki lodów 1/3 szklanki mleka Śmietankę ubić , można pod koniec dodać łyżeczkę cukru pudru
Czerwony GupikPodzielić na kawałki. Wszystkie składniki partiami przekładać do wysokiego naczynia i przecierać do uzyskania jednolitej konsystencji. W każdej partii powinna się znaleźć część jogurtu. W razie potrzeby dosłodzić gotowy napój i jeszcze raz przetrzeć z cukrem. marcelina
Czerwony Gupiknaturalnego Banana obrać i pokroić w plastry. Arbuza obkroić ze skórki, pokroić w kawałki i wyciągnąć pestki. Do wysokiego naczynia włożyć jogurt i owoce i przetrzeć na jednolity, różowy napój. Podawać schłodzony. marcelina
Czerwony Gupikpodlewać rośliny przez 2 tygodnie. Wydrążamy z nich żelowy miąższ - mnie najwygodniej jest przeciąć liść wzdłuż i wydłubać zawartość łyżką. Miąższ skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Miksujemy w blenderze. Napój przechowujemy w lodówce do 7dni. Aloes jest bezsmakowy, możemy pić go solo albo dodawać do koktajli. Potrzebne będą: ♥ łyżeczka miąższu aloesu ♥ łyżeczka dobrej jakości oliwy ♥ łyżeczka tłustego kremu
Kasia SarnaMrożona herbata . Ice tea. Szukacie ochłody i orzeźwienia? Nic nie sprawdzi się lepiej od domowej Iced mint tea (Pfefferminz Eistee) , czyli mrożonej herbaty miętowej z cytryną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięblogu i zastanawiałem się co zrobić z resztą jagód (nadal w ręce dzierżyłem tonik, którego z minuty na minutę ubywało). Nagle eureka! Koktajl jagodowy z tonikiem! Akurat fajny napój na gorący dzień. Gdyby nie to, że było wcześnie, zapewne dolałbym ginu… świetnie by się komponował. To łączenie już pozostawiam w Waszych rękach. A Wy lubicie tonik czy raczej
Blendmanosoba nie lubiąca ziół do picia. A do herbaty miętowej, ale właśnie ze świeżej mięty przekonałam się niedawno. Pachnie ona inaczej, bardziej świeżo. Taka herbata, pita jako zimny napój wspaniale chłodzi w gorące dni. Można do niej dodać cytrynę lub lód. Mięta pomaga w regulacji pracy wątroby, rozluźnieniu organizmu oraz poprawie nastrój, pomaga przy drażliwości żołądka
Kuchnia na wzgórzuNapój na bazie maślanki z dodatkiem buraka. Doprawiony na ostro to propozycja dla wielbicieli wytrawnych smaków. Składniki 400 ml maślanki 1 mały burak ćwikłowy 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz cayenne sok z cytryny 1. Maślankę miksujemy z solą, pieprzem cayenne … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySłodki , zimny i czekoladowy napój bardzo posmakował mojemu synowi. Był pod wrażeniem jego smaku jak i czasu, w którym go przygotowałam. Składniki 500 ml mleka 3,2 % 200 ml śmietanki 30 % 200- 300 ml lodów czekoladowych dodatkowo 2 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyskładniki: 200 g buraka 150 g marchewki 200 g jabłka 2 łyżeczki soku z cytryny natka pietruszki wykonanie: Buraka, marchew i jabłko myjemy, obieramy. Przepuszczamy przez
Domowy Smak JedzeniaWprost idealny napój na letnie upały. Doskonale orzeźwia. Składniki 1 świeży ananas 3 gruszki 1/4 małego arbuza (najlepiej bez pestek) 2 łyżki nasion chia Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ananasa, arbuza i gruszki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do stojącego blendera i miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy szałwię, mieszamy łyżką i wstawiamy
R'n'G KitchenPyszny, zdrowy i orzeźwiający napój na upalne dni. A jego przygotowanie zajmie tylko kilka minut. Pycha :)))) 1,5 szkl czerwonej porzeczki 400 ml jogurtu naturalnego łyżka miodu do smaku Porzeczki obrać, opłukać i wrzucić do blendera, wlać jogurt i dodać miód. Całość zmiksować. Można udekorować kleksem bitej śmietany i listkami melisy
Smakołyki Asiwodą. Mogą występować w postaci jednoskładnikowej lub wieloskładnikowej, tzw. mieszanki ziołowe. Zioła służą głównie do sporządzania w warunkach domowych wyciągów wodnych, najczęściej przez zaparzanie gorącą wodą, do użytku wewnętrznego (napój) lub zewnętrznego (płukanka, kąpiel, okład). Picie ziół” znajduje coraz więcej zwolenników ze względu na ich liczne zalety. Dzięki właściwemu przygotowaniu naparu do wyciągu wodnego przechodzi zwykle znaczna część substancji
Z Kuchni Do Kuchni