Pyszny, gęsty i idealnie chłodzący koktajl z mango to mój hit na lato 2015. Wystarczy obrać owoce, dodać kostki lodu by po kilku minutach popijać przepyszny napój. Spróbujcie koniecznie! Składniki : * dojrzałe mango * 2 brzoskwinie * 5 kostek lodu * pół szklanki zimnej wody mineralnej lekko gazowanej * sok z ćwiartki cytryny Przygotowanie : Owoce obieramy, kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy
Magiczne Życie MartyPrawdziwa bomba witaminowa w jednej szklaneczce, możliwe? oczywiście że tak. Miksujemy wszystko to co lubimy i co nam smakuje i witaminy same wskakują do szklanki. Spróbujecie? będzie pysznie. Napój wielowitaminowy z jarmużem - smoothie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUpały mi nie straszne - mam lemoniadę. Walcz i Ty z upałem zimnym, domowym napojem ! Lemoniada cytrynowa z miętą i bazylią doskonale chłodzi i orzeźwia. Nie zawiera żadnych niepotrzebnych dodatków, a poziom słodkości i kwaśności możesz sam/sama regulować. Składniki: 2 cytryny 3-4 łyżki cukru pudru 1,5 litra zimnej wody ( dodałam schłodzoną wodę filtrowaną, ale może być też mineralna niegazowana
kolorowotorcikowoMojito! Klasyk wśród drinków, dlatego u nas też nie mogłoby go zabraknąć. Orzeźwiający, prosty napój na bazie rumu pochodzący z Havany. Biegnijcie do sklepu po limonki, miętę, rum i wodę gazowaną
Szybko Tanio Smacznieodkrawam skórę. Usuwam pestki. Arbuza kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do blendera i miksuję. Wlewam mleko kokosowe, dodaję miód oraz sok wyciśnięty z limonki. Dokładnie całość miksuję 2. Gotowy napój schładzam godzinę w lodówce i przelewam do szklaneczek przygotowanych z orzecha kokosowego. Dekoruję parasolkami
Tradycyjna kuchnia KasiTaki napój jak dzisiaj to samo zdrowie i pyszne orzeźwienie. Zawiera dużo witamin, karoten a także kwasy Omega-3 i błonnik. Jest idealny na upalny dzień kiedy wcale nie chce nam się jeść a przecież samym powietrzem nie żyjemy. Dostarcza energii, odżywia i schładza. Same korzyści. O nasionach Chia już Wam pisałam więc nie będę się powtarzać
Smaczna PyzaOżywczy i odżywczy napój Zawiera mnóstwo chlorofilu, czyli "krwi" roślin Składniki: Pół opakowania szpinaku baby 4 jabłka, 1 kiwi 1 karambola kilka liści mięty do smaku kruszony lód banan Przygotowanie: 1. Jabłka, karambolę i szpinak wyciśnij przez sokowirówkę. 2. Sok przelej do blendera, dodaj banana, kiwi i liście mięty - zmiksuj
AZgotuj!Bogaty warzywny napój, który daje energię na cały dzień. 1 szklanka świeżego szpinaku 2 średnie ogórki pęczek pietruszki 1 łodyga selera naciowego szczypta soli morskiej do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szczypta pieprzu cayenne sok z połowy cytryny woda Ogórki, seler
AZgotuj!razem zestawienie sałatek (w większości moich ulubionych), tart, letniej pizzy, letnich napojów i konfitur, w których się nie specjalizuję i nie wiem czy kiedykolwiek zacznę. Miejsce na strychu już mam, słoików uzbierałam całkiem sporo, tylko czasu brakuje... bo to jest tak: bardzo lubię piec - więc piekę, robię zdjęcia, piszę przepis i umieszczam na blogu. Z obiadami podobnie, może(...)trzeba coś zjeść i rodzinę nakarmić. Ale słoiki na zimę? No lenia mam wielkiego. Wolę książkę poczytać :) Choć w zimnie by się zjadło :) SAŁATKI... TARTY, PIZZE... NAPOJE I SŁOIKI
bistro mamadala od zakładów przemysłowych i dróg. Syrop jarzębinowy to kolejny pomysł na przerobienie owoców jarzębiny, na głowę bije wszelkie przemysłowe syropy smakowe. Można go dodawać do ciepłych i zimnych napoi. Nawet lekko wyczuwalna goryczka może być jego wielką zaletą, która znakomicie sprawdzi się w koktajlach i drinkach do których zazwyczaj dodajemy aperol. Syrop jarzębinowy możemy również wzbogacić dodatkiem ziół
SzczyptaSmaQkiwi. Jeśli chcecie mieć większą różnicę w kolorystyce, możecie najpierw dać kiwi, a potem banany. Pijemy przez rurkę, najlepiej dwie, bo jedną wkładamy w gałkę lodów, a drugą w napój. SMACZNEGO
Lili w kuchnimacie pojęcia jak można przygotować nasiona chia i jesteście nowicjuszami w tej materii , dodatkowo pijecie za mało wody w ciągu dnia, to polecam Wam szczególnie ten przepis. Pyszny, orzeźwiający napój składający się
Szybko Tanio Smacznietakże okazji wracać do dziecięcych smaków i wspomnień. Jednym z nich jest kompot, gotowany przez babcię, a dziś, w dobie gotowych, kolorowych, gazowanych, a przy okazji sztucznych sklepowych napojów, nieco zapomniany. Gotujmy więc kompoty dla naszych rodzin, zamiast poić je kupnymi napojami. Kompot porzeczkowy Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1,5 szklanki porzeczek ( u mnie białe i czerwone
Kulinarne przygody Gatity