Czekoladowa masa: 2 szkl. napoju czekoladowego ALPRO 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka czubata żelatyny 70 ml gorącej wody W wodzie rozpuścić żelatynę. Napój czekoladowy połączyć z cukrem, mąką i żółtkami. Podgrzewać, ciągle mieszając - do zgęstnienia. Dodać żelatynę - pozostawić do ostygnięcia. Owoce - jagody i truskawki ułożyć na spodzie. Zalać lekko ciepłym budyniem czekoladowym
kolorowotorcikowoMarchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce. Dodać do cebuli, smażyć 2 minuty. Warzywa zalać bulionem - gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać kukurydzę. Do gotującej się zupy wlać napój migdałowy Alpro. Zagotować. Doprawić do smaku octem winnym i ewentualnie solą. Porcje zupy posypać posiekanymi migdałami. Smacznego
kolorowotorcikowozagotować bulion, dodać podsmażone warzywa - gotować. W czasie gotowania dolać wino. Zupę gotować, aż warzywa zupełnie zmiękną i zaczną się rozpadać. Pod koniec gotowania do zupy dodać ketchup oraz napój ryżowy Alpro. Możecie go zastąpić mlekiem kokosowym lub słodką śmietanką. Zupę doprawić do smaku przyprawami. Ugotowaną zupę zdjąć z ognia, zmiksować blenderem na krem. Smacznego
kolorowotorcikowoagawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze. Może być również dodana i zmieszana w blenderze ze świeżo wyciskanym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze
Mia Cucina Sofietadopiero w XIX wieku za sprawa pielęgniarek od św. Wincentego a Paulo. Przyrządzały one ze szpinaku specjalny napój i podawały go chorym. Szybko odkryto, że regularne picie owego napoju powodowało szybszy powrót do zdrowia i dobrej kondycji. Kolejnym przełomem dla szpinaku były lata trzydzieste XX wieku. Wtedy szpinak swoją sławę zyskał wśród amerykańskich farmerów. Wtedy to także zaczęto reklamować
Kulinarne Przebojecukier, wlewam wodę. Z gałązek obieram listki świeżej mięty i wrzucam do reszty składników. Całość zagotowuję, po czym zmniejszam ogień. Duszę do miękkości rabarbaru. Studzę i podaję jako napój orzeźwiający. Można podawać z lodem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, zatapiając się we wspomnieniach, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkimleka, a jak za rzadkie, to dosypuję mąkę. Czasami zamiast wody mineralnej dodaję jakiś kolorowy napój gazowany, np. Fanta, Schweppes - wtedy naleśniki zyskują delikatny, lekko wyczuwalny posmak danego napoju. Smażę naleśniki na patelni z teflonową powłoką, posmarowaną bardzo cienką warstwą oleju. Ażurkowe smaży się jeszcze łatwiej niż klasyczne. Ciasto przelałam do butelki z dziubkiem, można reż do rękawa cukierniczego
Blondynka Gotujepełne błonnika pokarmowego; szpinak świetnie nadaje się na wzmocnienie; imbir działa przeciwzapalnie, a nasiona chia są bogate w błonnik, białko i kwasy omega-3. Nic dziwnego, że ten napój tak się rumieni. Składniki (2 porcje) -1 duży ugotowany lub upieczony burak -1 jabłko -garść szpinaku -10 g nasion chia -1 łyżka jogurtu naturalnego -150 ml soku jabłkowego
Zielona Kuchniajeżeli kawa jest niezbyt słodka jak na nasz gust, to dosładzamy. Dobrze jest teraz całość przelać do blendera kielichowego i nieco spienić, ale nie jest to konieczne. Gorący napój wlewamy do kubeczków i dekorujemy piankami, które fajne będą się rozpuszczać już po chwili. Smacznego
Poezja Smaków - blog kulinarnylodówce 2 łyżki masła orzechowego Dodatkowo: Sos toffi bita śmietana orzeszki ziemne Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na koktajl wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać do schłodzonych szklanek (polanych od wewnątrz sosem toffi) i udekorować bitą śmietaną, sosem toffi oraz orzeszkami. Artykuł Milkshake bananowo-fistaszkowy pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meKompot z suszu – tradycyjny polski napój bezalkoholowy, przyrządzany z gotowanych suszonych owoców. Początkowo podawany zimą do obiadu, obecnie serwowany jest do wieczerzy wigilijnej. Wspaniale smakuje, nie tylko dlatego że jest domowej produkcji. Aromaty gotowanych suszonych owoców czuć w całym domu, jest przyjemnie, czuć święta, pachnie obłędnie. Dawniej kompot z suszu podawany był zimą do obiadu, uwielbiam gorący kompot
Zasmakuj Kuchnirównież miłe skojarzenia... Pogoda za oknem nie należy do najcieplejszych, a z dnia na dzień będzie zimniej i zimniej, więc przyda się jakiś rozgrzewający napój, który rewelacyjnie smakuje o każdej porze dnia. Zgadzacie się ze mną? Dlatego proponuję zwykłe kakao wzbogacone dodatkiem cynamonu. Pychota! Jedni robią je na wodzie, lecz ja preferuję mleko. A Wy jakie lubicie najbardziej
Di gotujejesienna aura daje popalić i do domu wracam przemoknięta i zmarznięta, od razu przyrządzam sobie jakiś ciepły napój. Rozgrzewające przyprawy idą w ruch, i po chwili, opatulona grubym swetrem, delektuję się chwilą z pyszną kawą. Na chłodne dni polecam Wam zbożową kawę Inka, przygotowaną na imbirowo-czekoladowym mleku. Gdy podacie ją z bitą śmietaną i orzechami, od razu otrzymacie
Mienta blogDziś zapraszam Was na l emoniadę z Yerba Mate . Taka lemoniada (napój) nie tylko doskonale orzeźwi, ale też doda Wam energii na cały dzień. Dlatego jest idealna na każdą porę roku . Niezastąpiona w letnie upały, wspaniała w jesienne przygnębiające szare dni. Pijąc ją od razu wraca energia, a do tego wzbogacamy organizm o cenne właściwości i witaminy tak niezastąpione
Słodkie okruszkibezkofeinowa Inka), dodaję cynamon i przegryzam świeżymi figami – komponują się idealnie. Mleko orzechowe nie smakuje tak jak krowie – jednak do późnej, jesiennej kawy z cynamonem jest świetne. Napój jest aromatyczny, głęboki i wyrazisty. Mleko roślinne z orzechów laskowych: 1,5 szklanki orzechów laskowych ok. 4 szklanki przegotowanej wody (1 litr) + do namoczenia 1 łyżeczka pasty waniliowej
Poezja smaku