Za mną pracowity dzień, podczas którego tzw. mleko ryżowe stało się szybką przekąską. O ile lubię ugotowany ryż bez dodatku jakichkolwiek przypraw, o tyle w przypadku "mleka" konieczne było jego doprawienie miodem lub cynamonem. "Mleko" ryżowe rozwarstwia się po pewnym czasie. U mnie to się nie zdarzyło. Może dlatego, że zrobiłam je dość gęste, żeby było jednocześnie napojem i przekąską. Składniki (na 1,5 l napoju): 250 ml ryżu np. jaśminowego 1 l zimnej wody ok. 1 l wrzątku Ryż wypłukać w kilku wodach, przeci... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)