oknami będzie coraz zimniej. Składniki: * 1 szklanka napoju owsianego Alpro ( lub zamiennie chudego mleka ) * 1/3 szklanki płatków owsianych górskich * 1 łyżeczka miodu * szczypta cynamonu * 3-4 śliwki Wykonanie: Napój owsiany zagotować, na wrzący wsypać płatki owsiane i gotować 7-8 minut. Pod koniec gotowania dodać cynamon - dokładnie wymieszać. Śliwki umyć, osuszyć i wypestkować. Pokroić w pół plastry. Na małej
kolorowotorcikowosojowego napoju waniliowego, 2 łyżki cukru, 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej, 50 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki kakao, 1 łyżka kremu orzechowo-kakaowego. Przygotowanie: Sojowy napój waniliowy przelewamy do rondelka. Gotujemy na małym ogniu, dodajemy cukier, połamaną gorzką czekoladę oraz kakao. Cały czas mieszamy, aż do połączenia się składników. Na końcu dodajemy krem orzechowo- czekoladowy oraz
Aga w kuchninasz żoładek po obfitym jedzeniu, pomaga w trawieniu, jednym słowem robi z nami porządek! Herbatka ma głęboki i wyrazny smak.Fantastycznie smakuje na ciepło. Ale zaskoczy Was również jako zimny napój. Ja przyrządzam ją w czajniczku, by aromaty się nie ulotniły. A propos aromatów. Wyobrazcie sobie, że herbatka pakowana jest jak wojsko, każda herbatka ma syngularne opakowanie dzięki czemu(...)smaku. Nie zawierają kofeiny, za to mnóstwo minerałów i wit.C. Po nich nikt nie będzie miał zgagi czy pieczenia w żołądku ,jak to się zdarza niejednokrotnie przy innego typu napojach herbacianych wątpliwego pochodzenia. Ja ją piję codziennie i często. Bo często chcę się przenieść na Czarny Kontynent, gdzie życie płynie wolniej, bez zbędnego technologicznego stresu. Kiedy chcę się odprężyć, parzę
Z Kuchni Do Kuchnikuchni indyjskiej a tam czekał na mnie przepis na lassi. Jest to rodzaj napoju, którzy hindusi spożywają w gorące dni. W sumie patrząc na prognozę pogody i nadchodzące upały napój na pewno się przyda. Zapomniałam dodać, że oryginalne lassi jest słone i dodaje się do niego chilli. Na szczęście istnieje owocowa wersja, która postanowiłam wykorzystać, na blogach kulinarnych istnieje
ciastkarnia na kruchym spodzieGrecy piją ją czystą, albo wymieszaną z wodą mineralną lub colą. W sumie odniosłam wrażenie, że Grecy traktują retsinę nie do końca jak wino, lecz bardziej jak orzeźwiający, lekki napój , który w sklepach dostępny jest w kapslowanych butelkach a na stół podaje się go w szklankach. Schłodzona świetnie gasi pragnienie w upalny dzień. Choć można ją kupić w Polsce
Chilli Czosnek i Oliwawcale. Autor nieznany Składniki: Pół szklanki suchej kaszy kuskus 3/4 szklanki napoju sojowego o smaku czekoladowym 1 banan Garść świeżych malin Płatki migdałowe Przyprawy: Cynamon Przygotowanie: Napój sojowy podgrzewamy w rondelku aż do wrzenia. Zalewamy nim kaszę i odstawiamy ją na 5 minut. W tym czasie kroimy banana na plasterki i opłukujemy maliny. Gdy kuskus jest
Weganizm infantylnypoczuć jego smak..Idealnie pasuje jako dodatek do herbaty..do różnego rodzaju deserów i napojów.. W upalne dni wystarczy woda, kilka kostek lodu, kilka kropel syropu i napój chłodzący gotowy.... Syrop z pigwy jako zamiennik cukru w owsiance..pycha.. Pigwa jest rośliną pochodzącą z dalekiego wchodu i dotarła aż do Europy południowej. Wywodzi się z rodziny
Moje domowe kucharzeniewięcej ! Składniki: * 1 szklanka napoju kokosowego Alpro ( lub zamiennie chudego mleka + 2 łyżki mleka kokosowego ) * 1/3 szklanki płatków owsianych górskich * 1 łyżeczka miodu * 2 łyżki wiórek kokosowych * maliny Wykonanie: Napój migdałowy zagotować, na wrzący wsypać płatki owsiane i gotować 5 minut. Dosypać wiórki i gotować jeszcze 2-3 minuty. Owsiankę dosłodzić miodem. Do porcji owsianki dodać kilka zgniecionych
kolorowotorcikowowstawiłam szklankę z Chia i mlekiem do lodówki, a rano maliny, miętę, pozostałe 3/4 szklanki mleka i syrop z agawy umieściłam w dzbanku blendera i zmiksowałam wszystko dokładnie, jeśli napój wyda nam się zbyt gęsty, rozcieńczamy go mlekiem. Zawartość dzbanka przelałam do miski, dodałam namoczone nasiona Chia, wymieszałam łyżką. Przelałam do szklanek. Na zdrowie! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujetaki jaki lubię, czyli nie mdłe, nie za słodkie. Pierwszą wyczuwalną nutą jest smak grejpfruta, następnie wyczuwamy lekki smak melona. Zresztą co Wam będę pisać, koniecznie musicie zrobic ten napój w swoich kuchniach! Na zdrowie Kochani! Składniki na 6 szklanek: 1/2 świeżego ananasa 1 melon żółty 1 grejpfrut 2 pomarańcze kilka kostek lodu Wykonanie: Wszystkie owoce obieramy. Pomarańcze(...)grubą kostkę. Wrzucamy do blendera, dodajemy miąższ pomarańczy i grejpfruta, kostki lodu i miksujemy wszystko razem. Przelewamy do szklanek i pijemy. Jeśli nie uda nam się wypić całego napoju od razu, zauważymy, że pulpa owocowa zbiera w górnej części szklanki, a w dolnej oddziela się sok - nie ma się czym przejmować. Wystarczy tylko zamieszać zawartość w szklance. Ja przez
Blondynka GotujePlease scroll down for English. Pisałam o tym już kilka razy, ale się powtórzę - uwielbiam smak zielonej herbaty. Dzisiejsza propozycja to kolejne zastosowanie matcha - tym razem w mlecznym napoju. Wczoraj natknęłam się na przepis, który jest bardzo podobny do tego, jaki ja robię. Autorce bloga Sweet Sensation udało się zrobić trzy piękne warstwy. Mi się nigdy to nie udało(...)dzisiaj też nie. Bez spieniarki chyba się nie da ;). W każdym bądź razie smak jest podobny. Wersja mojego napoju jest dietetyczna, więc dołączam ten przepis do akcji: Bądź FIT na wiosnę . CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryPiwo imbirowe idealnie sprawdza się podczas upałów. Napój stanowi smaczną bazę do koktajlów alkoholowych i drinków. Próbowaliście imbirowego mojito? Pycha! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryNawet nie wiecie, jak pachnie w domu podczas gotowania tego kompotu. Aromaty jabłek, pomarańczy i korzeni mieszają się i podnoszą domownikom nastrój. Pomyślałam, że taki napój będzie idealny podczas zbliżających się Świąt (jeszcze tylko 65 nocy). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy AleksandryWczoraj pokazałam Wam jak można zrobić lemoniadę z truskawkami, a dzisiaj zapraszam na napój z kiwi. Lemoniada jest pyszna i bardzo orzeźwiająca. Polecam spróbować :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryjogurtu naturalnego 60 ml napoju migdałowego Alpro Do posypania: 4 łyżki wiórek kokosowych KRESTO 3 łyżki cukru Suche składniki, tj. mąka, wiórki kokosowe, soda, proszek do pieczenia - wymieszać. Napój migdałowy połączyć z jogurtem. Jaja utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dolewać powoli do ubitej masy jajecznej olej. Dodawać na przemian mąkę i jogurt - niedbale ucierając. Ciasto wylać
kolorowotorcikowo