bezkofeinowa Inka), dodaję cynamon i przegryzam świeżymi figami – komponują się idealnie. Mleko orzechowe nie smakuje tak jak krowie – jednak do późnej, jesiennej kawy z cynamonem jest świetne. Napój jest aromatyczny, głęboki i wyrazisty. Mleko roślinne z orzechów laskowych: 1,5 szklanki orzechów laskowych ok. 4 szklanki przegotowanej wody (1 litr) + do namoczenia 1 łyżeczka pasty waniliowej
Poezja smakuchłodne wrześniowe dni warto sięgać po domowe napoje, soki, koktajle czy smoothie. Wzbogacą nasz organizm o cenne witaminy, pomogą tym samym w walce z czyhającymi chorobami. Na blogu znajdziecie wiele takich przepisów. Dziś jednak wróciłam do najprostszego i najlepszego rozwiązania jakim są… domowe soki. Co potrzebujemy? owoce (u nas podstawą są zawsze jabłka) i warzywa (np. marchewki, pietruszki
Słodkie okruszkismakowity przepis! Najlepszy na upalne dni - kostki lodowe z owocami. Wspaniale sprawdzają się z dodatkiem wody, ale na pewno też świetnie będą pasowały np. do Sprite'e czy innego napoju gazowanego lub tonicu. A Wy do czego byście je dodali? Dla kogo: dla szukających ochłody dla lubiących proste przepisy dla przygotowujących garden party Składniki: owoce (np. truskawki, brzoskwinie, maliny(...)Maliny, jeżyny czy borówki mogą być w całości, ale brzoskwinie czy truskawki już lepiej pokroić np. nożem Victorinox (#myVictorinox). Zalać wodą. Włożyć do zamrażarki. Podawać z wodą lub innymi napojami
Mania Wypiekaniapiña colada, a nie tradycyjny sposób na popularnego drinka. W końcu z hiszpańskiego colada oznacza przecedzony . A ananas w tym smoothie jest w całości i sprawia, że napój staje się bardzo gęsty. Egzotyczne trio w postaci zmiksowanego ananasa z kokosowym mlekiem i rumem jest moim zdaniem jednym z najlepszych alkoholowych połączeń, jakie wymyślił człowiek. Ale dzięki temu
Food SquareMiodowo-limonkowa woda smakowa (z całymi owocami) , to szybka propozycja która nie tylko ugasi Wasze pragnienie, ale też ucieszy smakiem i wyglądem Warto przygotowywać domowe wody smakowe i napoje ze świeżymi owocami. Dlaczego? Bo to samo zdrowie Kto się skusi? Składniki: sok z 1/2 limonki 2-3 plastry soczystej nektarynki mała garść borówek około 5 listków świeżej mięty dobrej jakości
Słodkie okruszkiwczorajszy upał zaopatrzyłam się w dzbanek brzoskwiniowej mrożonej herbatki. Wspaniale smakowała i równie świetnie gasiła pragnienie. Nawet naukowcy są zdania, że oprócz wody to herbata jest najlepszym napojem na upał. Chyba coś w tym jest ;) Lato, a co za tym idzie, upały się jeszcze nie skończyły więc koniecznie wypróbujcie tego napoju :) 4-5 brzoskwiń 2 torebki dobrej czarnej herbaty spora
Smakołyki Asiupalne dni napój na bazie soku pomarańczowego oraz arbuza doskonale nas orzeźwi i ochłodzi. Polecam nie tylko podczas upałów. SKŁADNIKI 1 szkl. soku pomarańczowego, ok. 400 g obranego arbuza i bez pestek kilka kostek lodu, mięta WYKONANIE Arbuza, lód i sok blendujemy razem. Ozdabiamy miętą
słodki brateklodówce 2 łyżki masła orzechowego Dodatkowo: Sos toffi bita śmietana orzeszki ziemne Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na koktajl wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać do schłodzonych szklanek (polanych od wewnątrz sosem toffi) i udekorować bitą śmietaną, sosem toffi oraz orzeszkami
Fitsweet.medodałem także wielką garść jarmużu oraz wodę kokosową, która ma niesamowity skład (magnez, potas, wapń, fosfor, witaminy B1, B2, B3, B5, B6, C). Co ciekawe woda kokosowa to idealny napój na kaca, dzięki temu, że świetnie nawadnia organizm. Z podanych składników otrzymujemy około 400-450 ml koktajlu. Jeżeli lubicie bardziej słodkie wersje koktajlów można dodać jeszcze jednego banana
Programista w kuchnibazie wody kokosowej z bananem, szpinakiem i młodym jęczmieniem. Wszystkie składniki miałem w domu, dlatego przygotowanie tego koktajlu zajęło mi około 3 minut. W tak krótkim czasie możemy zrobić napój, który smakuje rewelacyjnie, a przy okazji jest bardzo zdrowy. Oczywiście jeżeli nie macie wody kokosowej możecie ją zastąpić klasyczną niegazowaną wodą mineralną. Oczywiście taki koktajl możemy zaserwować też wszystkim
Programista w kuchnibardzo zielony, bardzo orzeźwiający i przede wszystkim bardzo pyszny napój. Moja lemoniada miętowa inspirowana jest izraelskimi przepisami i efektem jej picia (oprócz ochłody i satysfakcji smakowej) jest niemal rzeczywiste przeniesienie nad gorące wybrzeże Morza Śródziemnego. W jakąś miłą okolicę. W cień upojnie pachnącego jaśminu lub oleandra. Albo pod stary rozłożysty figowiec... Macie ochotę na taką wycieczkę
zadanie-gotowanieUwielbiam napój o smaku wiśnia jabłko. Jednak wolę zrobić sobie sama, bez dodatkowych cukrów i innych ulepszaczy. Jak wiadomo rozpoczęłam pracowite opróżnianie zamrażalnika, a w nim końcówka wiśni. Jabłka się zawsze znajdą w kuchni i tak można sobie sprawić mega przyjemność. Idealna propozycja na upalne dni, również dla naszych najmłodszych. Składniki: 2 szklanki mrożonych wiśni 2 jabłka woda
Gotowanie z pasjąpłynów dziennie wiemy wszyscy, ale czy wszyscy sięgamy po wodę aby ugasić pragnienie? Zwykle sięgamy po to co jest "pod ręką" czyli łatwo dostępne słodzone i sztucznie barwione napoje, dostępne w sklepach, rzadziej po gotową wodę smakową albo zwykła mineralną. A czym dobrze jest ugasić pragnienie nie sięgając po masowo robione napoje? Po domową lemoniadę lub wodę owocową
Bon appetit mon amiedzbanka włożyć owoce. Zalać schłodzonym alkoholem i zimną lemoniadą. Proporcje zależą od indywidualnych upodobań. 3. Dodać kostki lodu i listki świeżej mięty. 4. Nalewać do szklaneczek lub kieliszków: napój i owoce. Smacznego. Żródło zdjęć: zbiory własne i Interne
W mojej kuchniPrzyszło lato, więc i czas na orzeźwiające napoje. W upalne dni świetnie sprawdza się orzeźwiająca kawa mrożona. Najlepiej zbożowa, ponieważ wtedy możemy nią poczęstować praktycznie każdego. Klasyczna Inka jest bowiem bezpieczna nawet dla kobiet w ciąży i dzieci powyżej trzech lat :) Proponuję przygotować taką kawę, na ulubionym mleku roślinnym. Dodać listki świeżej mięty, sporo lodu i tyle wystarczy by cieszyć(...)się rześkim, napojem :) Na 2 porcje: 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna świeża mięta (użyłam mięty klasycznej oraz cytrynowej) 400 ml mleka roślinnego (wg uznania, ja użyłam jaglanego) kostki lodu Do szklanek nasypujemy po 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna. Zalewamy mlekiem roślinnym. Dodajemy kostki lody, listki mięty i mieszamy. Smacznego :) Wpis powstał we wspołpracy z marką Inka. Artykuł Mrożona
Mienta blog