nalewka - 4783 przepisów (strona:190/319)

Mleczno-maślane miękkie bułeczki 102

pieczemy ok 20-25 min w 175 stopniach. Ciepłe bułki smarujemy masłem po wierzchu. Artykuł Mleczno-maślane miękkie bułeczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puszyste ciasto z czereśniami 145

mnie królują już wiśnie, a ja jeszcze częstuję Was ciastem z czereśniami. Wczoraj nastawiłam nalewkę, zrobiłam dżem a niebawem podzielę się również przepisem na wiśniowe ciasto, które również wczoraj upiekłam. Nieco deszczowa aura sprawiła, że z chęcią zamknęłam się na chwilę w kuchni i psychicznie odpoczęłam od małych terrorystów :D   Proste, szybkie i pyszne ciasto z czereśniami. Zresztą

My simple kitchen
Wspomnienie dzieciństwa czyli domowy makaron z leśnymi jagodami 151

osób.  Przepis na makaron byl ostatnio, kliknij tu . Teraz tylko ugniatamy jagody z cukrem i gotowe.  Jeśli zainteresowały was informacje o wartościach czarnej borówki zapraszam do wypróbowania nalewka jagodowa poprawiająca widzenie , odwar z liści czernicy obniżający poziom cukru, pasteryzowane owoce czernicy dla dzieci

prawdziwe jedzenie
Kruche ciasto z owocami i budyniem 118

owoce. Całość posypujemy grudkami kruszonki. Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Artykuł Kruche ciasto z owocami i budyniem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 112

właściwościami zdrowotnymi doceniane są w kuchni za swoje walory smakowe i mają wiele kulinarnych zastosowań zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Wykorzystuje się je do przygotowania dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 112

właściwościami zdrowotnymi doceniane są w kuchni za swoje walory smakowe i mają wiele kulinarnych zastosowań zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Wykorzystuje się je do przygotowania dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją

Kuchnia MagdaLeny
Chleb pszenny całonocny 105

minut. Zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze ok. 20-30 min. Chleb studzimy na kratce. Artykuł Chleb pszenny całonocny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Polskie owoce sezonowe – kiedy i jakie 167

odżywczą. Do września-października są w Polsce dostępne także śliwki. Ich smakiem nietrudno jednak delektować się także poza sezonem – śliwki należą do owoców najchętniej wybieranych do przygotowywania konfitur, nalewek czy dżemów. Podobnie jak czereśnie i wiśnie, wymagają one uprzedniego usunięcia pestki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Polskie owoce sezonowe – kiedy i jakie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Orkiszowe muffinki z owocami lata 134

zezłocenia, sprawdzamy patyczkiem, czy się upiekły. Podajemy solo lub z cukrem pudrem. Artykuł Orkiszowe muffinki z owocami lata pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
"Domowa spiżarnia zdrowia" Zbigniew T. Nowak 145

dodatkowo jest to prawdziwa skarbnica zdrowia. O takich właśnie przetworach jest ta książka.  Znajdziemy tutaj wypróbowane przepisy, stare receptury na soki, syropy, konfitury, powidła, galaretki, dżemy, wina, nalewki, przeciery, sałatki, sosy i wiele innych. Wszystko z najzdrowszych darów natury takich jak: kwiaty fiołka, truskawki, czarne jagody, porzeczki, wiśnie, kwiaty i owoce róży, ogórki, pomidory, morele, brzoskwinie, aronia, kapusta, żurawina

kruche babeczki
Recenzja książki "Przetwory z pomysłem" 166

tylko dla początkujących ale i bardziej doświadczonych przetwórców. Książka została podzielona na następujące rozdziały: Przetwory owocowe: Dżemy Konfitury Marmolady Powidła Galaretki Przeciery Frużeliny Syropy Kompoty Owoce w alkoholu Nalewki Sosy i przeciery warzywne Solonki Marynowanie Ocet Kiszonki Rok w spiżarni Owocowo-warzywne kalendarium Książka oprócz cennych rad i wskazówek od autorki, cytatów i legend opatrzona jest pięknymi i kolorowymi zdjęciami

Smakołyki Asi
Jogurtowo-piaskowy placek z owocami lata 160

stopniach. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Artykuł Jogurtowo-piaskowy placek z owocami lata pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
"PRZETWORY Z POMYSŁEM" PATRYCJI MACHAŁEK- RECENZJA KSIĄŻKI 86

już jutro znaleźć można 100 przepisów na proste przetwory. P odzielona została na rozdziały:  przetwory owocowe: przepisy na dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, frużeliny, kompoty, owoce w alkoholu, nalewki.  *sosy i przeciery warzywne * później solonki * marynowane * ocet  * kiszonki.  Na końcu książki znajdziemy też kalendarium owocowo - warzywne. Oprawiona została w twardą okładkę, 240 stron, kolorowe, przejrzyste fotografie

Zrób to smacznie
PRZETWORY Z POMYSŁEM - recenzja książki 122

pięknymi zdjęciami, dokładnymi opisami wykonania. Doskonała zarówno dla poczatkujących jak i weteranów w przetwarzaniu. Zaczynamy od przetworów owocowych ( konfitury, dżemy, marmolady, powidła, galaretki itp ). Kolejno pojawiają się przepisy na nalewki, sosy i przeciery warzywne, solonki czy pikle i marynaty. Najbardziej zaintrygował mnie rozdział " OCET " . Są w nim przepisy na ciekawe octy smakowe np. z mirabelek i rozmarynu, ocet siedmiu złodziei

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania