nalewka - 4783 przepisów (strona:186/319)

Domowy likier jajeczny 98

Domowy likier jajeczny czyli znany i lubiany ajerkoniak. Gęsty, żółciutki, z dodatkiem aromatycznej wanilii. To nieziemskie połączenie smaków. Jego przygotowanie jest bardzo proste. W przeciwieństwie do wielu innych domowych nalewek można pić go od razu po przygotowaniu. Likier jajeczny jest to likier na bazie jajek, alkoholu, cukru i mleka skondensowanego. Należy do tego rodzaju trunków, które pijemy z przyjemnością, rozkoszując

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Śledzie piernikowe z pigwą 85

Danie i tekst, tylko dla osób DOROSŁYCH.  Składniki: 400 g śledzi w oleju 100 g rodzynek 1 łyżka musztardy francuskiej 2 czerwone cebule 2 łyżki posiekanej pigwy z nalewki 1 kwaśne jabłko 1 łyżka przyprawy do piernika sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Surówka z czerwonej kapusty z marchwią 84

doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Połączyć warzywa z sosem. Artykuł Surówka z czerwonej kapusty z marchwią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ryż z warzywami 105

konieczność, możemy w trakcie duszenia warzyw, delikatnie podlewać je wodą. Warzywa nie mogą być wiórami. Artykuł Ryż z warzywami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pałac Zaborówek - klimatyczne miejsce na każdą imprezę 119

też wspaniałe doznania kulinarne. W kuchni króluje Szef Artur Cichomski, spod którego ręki wychodzą niesamowite i smakowite dania. Tak wyglądało nasze menu degustacyjne: carpaccio z gęsi marynowanej w miodowej nalewce szarpana gęsina, świeżo tarty chrzan pasztet z gęsi, żurawina i czerwone wino sandacz, puree z kalafiora, seler, zielona oliwa kremowe risotto z borowikiem i serem bursztyn schab z dzika, pieczone

Kulinarne przygody Gatity
Doskonały sernik nowojorski Marthy Stewart 83

pieczenia przykryć ponownie folią) , pieczemy jeszcze 60 min. Najlepiej kroić dopiero kolejnego dnia. Artykuł Doskonały sernik nowojorski Marthy Stewart pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kluski z makiem 81

Fajnie kluski smakują odgrzane w piekarniku następnego dnia lub kilka dni później, polane sosem waniliowym. Artykuł Kluski z makiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Prosty makowiec na cieście jogurtowym, bez miksera 163

farfocelki. Posypać wierzch ciasta. Piec ok 45 min w 180 stopniach. Artykuł Prosty makowiec na cieście jogurtowym, bez miksera pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pasztet drobiowy z grzybami i suszonymi śliwkami 139

suszonych grzybów 1 kostka masła 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka mały seler 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 10 dag suszonych śliwek 100 ml słodkiej wódki lub nalewki pigwowej 2 kajzerki 25 dag oczyszczonej wątróbki drobiowej 4 jajka szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Udka kurczaka posmarować miodem, przyprawić solą, pieprzem

My simple kitchen
Aromatyczny i lekki dżem z dyni i pomarańczy - doskonały na świąteczny jadalny prezent 100

przypadkach pójście na skróty. Oczywiście nie zawsze będzie na miejscu ofiarowanie "czegoś domowego", jednak dla cioci, babci czy przyjaciółki można przygotować na przykład koszyczek z domowymi konfiturami, dżemami czy nalewkami. Do takiego koszyczka warto włożyć domowy dżem dyniowo-pomarańczowy. Przepis na dżem z dyni i pomarańczy Składniki na 4-5 słoiczków*: 4 pomarańcze  3 szklanki puree z dyni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Strucla z orzechami 123

zrumienienia ok 30-40 min. Ciasto studzimy i smarujemy lukrem (wymieszane białko z cukrem pudrem). Artykuł Strucla z orzechami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pieczona brukselka z czosnkiem i serem 102

posypujemy startym serem. Pieczemy jeszcze ok. 10 min lub do miękkości. Artykuł Pieczona brukselka z czosnkiem i serem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jakiego szkła używać do sporządzania i przechowywania domowych trunków. 120

ażne jest to, z jakiego szkła wykonane są słoje i butelki do przechowywania i produkcji nalewek i likierów. Wszystkie słoje i butelki, które wykorzystujemy do domowych trunków, powinny być przeznaczone do kontaktu z żywnością. Nie używamy słoi i butelek niewiadomego pochodzenia, w których mogły być przechowywane substancje nienadające się do spożycia. Takie butelki czy słoje mogą zawierać szkodliwe lub wręcz

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka z pora, selera konserwowego, pieczarek 140

selera. Mieszamy. Sos Składniki sosu mieszamy, doprawiamy do smaku, polewamy sałatkę. Artykuł Sałatka z pora, selera konserwowego, pieczarek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bułka wrocławska, weka 97

Jeśli bułka zbyt wcześnie zacznie się rumienić, przykrywamy folią aluminiową. Upieczone bułki studzimy na kratce. Artykuł Bułka wrocławska, weka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania