Kiedyś nie lubiłam kurek. Nie czułam ich smaku ani zapachu, dlatego wolałam bardziej konkretne grzyby jak chocby podgrzybki. Od kilku lat, doceniam jednak kurki i szczególnie w sezonie, dość często goszczą one na naszym stole w różnej formie. Dzisiaj zapraszam na mega prosty sos kurkowy serowo-śmietanowy. To, jaki ostatecznie będzie jego smak i konsystencja, zależy tak naprawdę od was, a raczej od ilości grzybów, jaką dysponujecie. Znam takich, co do sosu dodadzą jedynie garść grzybów, i takich co to wrzucą... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...