nalewka - 4783 przepisów (strona:182/319)

Jak przygotować zakwas na chleb 193

dnia wieczorem mieszamy zakwas. Trzeciego dnia rano znów odżywiamy zakwas 3 łyżkami mąki żytniej i wodą. Trzeciego dnia wieczorem mieszamy zakwas i jest gotowy do wykorzystania. Przeczytaj również: Pyszna nalewka z Nutelli! Muszę Wam powiedzieć, że chleb upieczony na zakwasie wychodzi o niebo lepszy, aniżeli ten drożdżowy! Artykuł Jak przygotować zakwas na chleb pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nalewka z aronii. 568

czasie, wsypać do dużego słoja. Zasypać cukrem, dodać laskę wanilii i kawałek imbiru. Zalać wódką. Zamknąć słoik i odstawić w ciemne miejsce na 4 miesiące. Po tym czasie, nalewkę przecedzić przez gęste sito, lub gazę. Przelać do karafki lub butelki. Popijać na zdrowie

Agusiowe smakołyki
Pasta z tuńczyka, pasta tuńczykowa 100

drobną kostkę cebulkę i pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Artykuł Pasta z tuńczyka, pasta tuńczykowa pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Proste ciasto, placek z rabarbarem, bez miksera 82

stopniach Jeśli lubimy lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem przed podaniem. Artykuł Proste ciasto, placek z rabarbarem, bez miksera pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zapiekanka z kaszy jaglanej z jabłkami i twarogiem 102

polać śmietaną, jogutem, posypać płatkami migdałów czy podać z dodatkowymi owocami. Artykuł Zapiekanka z kaszy jaglanej z jabłkami i twarogiem pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Niepłodność kobieca, a sok z jemioły 95

wody, rano całość lekko podgrzewa i cedzi. Jeżeli porcja dzienna jest większa, należy herbatkę przechowywać w termosie przepłukanym wrzącą wodą lub za każdym razem podgrzewać ją w łaźni wodnej. NALEWKA: Można kupić w aptece gotowe krople z jemioły. ŚWIEŻY SOK: Świeże liście i łodygi myje się i gdy są jeszcze wilgotne,wyciska z nich sok w sokowirówce. PRZYGOTOWANIE MAŚCI: Świeże

Z notatnika
Pieczeń rzymska, klops 107

Pierwsze 40 min pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej, kolejne 20 min dopiekamy, do ładnego zrumienienia. Artykuł Pieczeń rzymska, klops pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Prosty chleb pszenno-orkiszowy na drożdżach 74

Zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze 10-15 min. Studzimy na kratce. Artykuł Prosty chleb pszenno-orkiszowy na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 95

również doskonały pomysł na prezent dla najbliższych. Produkty zapakowane w kosze lub skrzynki prezentowe, to wspaniały podarunek dla dorosłych, jak i dzieci. Prezent zawierający konfitury, słodkości lub zestaw nalewek na pewno sprawi obdarowanemu wiele radości. Tak dla siebie, jak i dla najbliższych, warto skorzystać z oferty na stronie  https://www.spizarnia.schroniskosmakow.pl/ , która pozwala zjeść nie tylko smacznie, ale też

Codogara
Pasztet drobiowy 108

wierzch. Kilka razy stukamy wypełnionymi foremkami o blat stołu. Pasztet pieczemy w 180 stopniach ok 90 min. Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Spiżarnia Schronisko Smaków, czyli podhalańska natura na talerzu 95

doskonale znanych produktach. To, co bez wątpienia przyciągnie Cię w pierwszej kolejności do tego miejsca, to najbardziej znane i kojarzące się z tą częścią Polski smaki – grzyby, sery, nalewki, ale również… zupy, buraczki czy też kapusta z grzybami. To idealny sposób na poznanie oraz promocję tego miejsca – jeśli raz zakochamy się w tym smaku, to przy najbliższej okazji

Ugotowane pozamiatane
Tort czekoladowo-śliwkowy 126

wcześniej. Pieczone śliwki warto przygotować dzień wcześniej. Jaki jest tort w smaku? Wszystkim gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Jest lekko słodki, nawet trochę wytrawny! Blaty nasączone są delikatną nalewką śliwkową. Krem jest pyszny i aksamitny. Dodatek gorzkiej czekolady świetnie się komponuje z kremem, kakaowymi blatami i pieczonymi śliwkami. Składniki na czekoladowe blaty o średnicy 21 cm: 5 jajek

moj przepis na
Nasączenie biszkoptu 113

wody + sok z cytryny woda + sok z pomarańczy woda + kompot owocowy woda + kilka kropel olejku woda + wódka + sok z cytryny woda + wódka smakowa wódka smakowa niskoprocentowa (max 20%) np. nalewka wiśniowa, pigwowa, likier kawowy, orzechówka bardzo słaba czarna herbata woda + kawa rozpuszczalna (instant) Staram się aby biszkopty jasne nasączyć w miarę bezbarwnym płynem, unikam herbaty owocowej czy ciemnych kolorów

moj przepis na
Tort gruszkowy dla alergika 142

Gruszki obrać, wydrążyć gniazda i pokroić w paseczki. Nasącz: 100 ml kompotu gruszkowego (wersja dla dzieci) lub 100 ml lemoniady (woda z cytryną i odrobiną cukru) lub 100 ml nalewki gruszkowej (wersja dla dorosłych). W rondelku umieścić margarynę, roztopić, dodać kakao, cukier, mleko, dokładnie wymieszać, żeby nie było żadnych grudek, polewa ma być aksamitnie gładka. Jeżeli są grudki można użyć

moj przepis na
Śliwkowe ciasto drożdżowe z konfiturą 209

Składniki: 450 g maki pszennej 1/2 szklanki erytrytolu 50 g masła 1/2 szklanki mleka 150 g śliwek suszonych ok. 1/3 szklanki alkoholu, u mnie domowa nalewka pigwowa, 40 g drożdży … Czytaj dalej Śliwkowe ciasto drożdżowe z konfiturą

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania