nalewka - 4783 przepisów (strona:184/319)

Cannoli – włoskie rurki z kremem z ricotty 104

osobnym naczyniu miksujemy ricottę. Dodajemy esencję waniliową. Mieszamy śmietanę z serem. Artykuł Cannoli – włoskie rurki z kremem z ricotty pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pyszne pączki z marmoladą 82

każdej strony. Pączki wyrażnie staną się lżejsze, że tak powiem Osuszamy pączki na ręczniczku papierowym. Artykuł Pyszne pączki z marmoladą pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Dżem z czarnej porzeczki 77

oznaka tego, że zbiory czas zacząć. Uwielbiam czarne porzeczki za ich walory smakowe i ogromną porcję witaminy C. Najczęściej sporządzam z nich dżemy, które wykorzystuję do różnych ciast , ale nalewka z czarnej porzeczki jest równie pyszna więc ją polecam- klik . Tymczasem bardzo często zadajecie pytanie który moment jest właściwy, żeby określić czy wystarczająco wysmażyliśmy swój dżem? Przychodzę Wam więc

Pieguskowa Kuchnia
Puszyste racuchy drożdżowe – najlepszy przepis 1058

stron. Usmażony racuch wyjmujemy i odkładamy na papierowy ręczniczek. Podajemy z cukrem pudrem. Artykuł Puszyste racuchy drożdżowe – najlepszy przepis pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Anatomia zdrowia – recenzja poradnika Agnieszki Leszczyńskiej 71

leki czy też formy oczyszczania organizmu. Dla przykładu na kartkach książki autorka umieściła przepis na ziołową mieszankę na odtrucie wątroby, znajdziemy też przepis na olej ziołowy na kręgosłup lub nalewkę propolisową, która ma pomóc przy wrzodach żołądka i dwunastnicy, zapaleniu gardła, anginie, a nawet grypie. Cenię książki, które nie zawierają jedynie ogólnej wiedzy, ale konkretne przepisy i zastosowania. Dzięki temu

Słodkie okruszki
Ciastka bez cukru – ciastka twarogowe z ziarenkami 135

posypujemy ulubionymi nasionkami Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. Artykuł Ciastka bez cukru – ciastka twarogowe z ziarenkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Dutch baby – zapiekany omlet, naleśnik 101

cytryny i posypany podrpażonymi płatkami migdała lub owocami oraz posypany cukrem pudrem. Artykuł Dutch baby – zapiekany omlet, naleśnik pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sałatka z pora i pieczarek z jajkiem 174

ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku. Warzywa mieszamy z sosem Artykuł Sałatka z pora i pieczarek z jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jesienny Weekend na Podlasiu – Borsuki – Dwór Zaścianek 73

rodzinną atmosferą i smaczną regionalną kuchnią. Gospodarze przywiązują szczególną wagę do zdrowej i lokalnej żywności. Większość produktów wyrabiana jest na terenie Dworu. Chleb na zakwasie, wędzone wędliny, pieczone pasztety, nalewki… i wiele, wiele innych pyszności. Na koniec dnia seans w ruskiej bani – relaks dla duszy i ciała. Sobotnie popołudnie spędziliśmy dzięki uprzejmości Wiesi i Marka w Borsukach uczestnicząc

Tajemnice Smaku
Smaki Gdańska w jeden dzień 84

restauracji klimatyczny widok na Gdańskiego Żurawia. Sympatyczna i kompetentna obsługa, a że byliśmy prawie ostatnimi gośćmi, mogliśmy odbyć miłą pogawędkę z Basią, właścicielką, która na pożegnanie poczęstowała nas domową nalewką. Zostawiliśmy niestety mnóstwo nie odkrytych tajemnic smaków, smaków Gdańska. Mamy wielki niedosyt, ale za to pretekst , żeby tu wrócić   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Tajemnice Smaku
Słoik z owocami nieśplika japońskiego, płatkami jaglanymi, quinoa i jogurtem 77

kwaśny smak.  Są źródłem witaminy A, witaminy B6, błonnika, potasu i magnezu.  Spożywamy je na surowo lub w formie przetworów, czyli dżemów, galaretek, jak również likierów, nalewek i win. Nieśplik japoński jest świetnym dodatkiem do warstwowych słoiczków, szczególnie dla amatorów słodko-kwaśnych smaków. Składniki na dwa słoiki, każdy o pojemności 250 ml 10 łyżek jogurtu naturalnego

Tajemnice Smaku
Deser mango – czarna porzeczka – jogurt – jagła 78

dlatego najkorzystniej jest je spożywać na surowo. Korzystajmy z sezonu na czarną porzeczkę,  przemycajmy ją do różnych dań, póki jest świeża. Później pozostają nam tylko soki, dżemy, nalewki… ewentualnie zamrożone owoce. Bardzo lubię mrozić owoce czarnej porzeczki, z których często potem przygotowuje kisiel, koktajle, kompoty, desery. Ten deser, a czasem śniadanie, jest bardzo prosty w przygotowaniu. Nie wymaga

Tajemnice Smaku
Grawerowane kruche ciasteczka różane 72

Płatki różane pięknie pachną i mają wiele zastosowań w kuchni. Możemy z nich przygotować syrop, konfiturę, nalewkę, cukier różany i wiele innych cudownie pachnących przetworów. Do przepisu na kruche ciasteczka różane** wykorzystałyśmy płatki róży pomarszczonej ( Rosa rugosa ). Aby uzyskać aromatyczny, o pięknym kolorze cukier różany wystarczy płatki delikatnie zmiksować z cukrem i dodać, tak jak w tym przepisie do ciasteczek

Tajemnice Smaku
Owsiane racuchy z kefirem i kwiatami akacji, czyli robinii akacjowej 86

Robinia akacjowa należy do roślin trujących. Właściwości trujące wykazują liście, kora, nasiona…. ale nie kwiaty! Kwiaty są jadalne, mają słodki i miodowy smak. Można z nich przyrządzać syropy, nalewki, konfitury, dodawać do sałatek, ciast i deserów. Z uwagi na możliwość wystąpienia alergii u osób wrażliwych bezpieczniej wykorzystywać tylko płatki, bez pręcików.* Składniki Ciasto: 250 g mąki owsianej

Tajemnice Smaku
„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z IX edycją 163

Biznes Restauracja & Catering, Poradnik Restauratora, Biznes Hotel, Hotelarz. Radio HORECA. Partnerzy PARTNERZY GŁÓWNI: MUSZYNINKA, GASTRO MAGIC SERVICE. W dotychczasowych edycjach udział brali Partnerzy: PRYMAT, ŻYWIEC ZDRÓJ, Browar TENCZYNEK, Nalewki Staropolskie Karol Majewski, KGH POLSKA, BUKAT, marka BACZEWSKI, BONITO CAFEE, DE GUSTA BEER, FORNETTI, GRUPA DELUXE, BAHSLSEN, CENTRUM WINA, KGH POLSKA, AVIKO, SADVIT, HELLO CAFE, WINESTORE, KRAINA SERÓW, ODKUPIENIE

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania