Opis Domowy likier jajeczny: Domowy likier jajeczny czyli znany i lubiany ajerkoniak. Gęsty, żółciutki, z dodatkiem aromatycznej wanilii. To nieziemskie połączenie smaków. Jego przygotowanie jest bardzo proste. W przeciwieństwie do wielu innych domowych nalewek można pić go od razu po przygotowaniu. Likier jajeczny jest to likier na bazie jajek, alkoholu, cukru i mleka skondensowanego. Należy do tego rodzaju trunków, które pijemy z przyjemnością, rozkoszując się jego smakiem i zapachem. Jest niezastąpiony do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...