Domowy likier jajeczny

Domowy likier jajeczny

Domowy likier jajeczny

Opis Domowy likier jajeczny: Domowy likier jajeczny czyli znany i lubiany ajerkoniak. Gęsty, żółciutki, z dodatkiem aromatycznej wanilii. To nieziemskie połączenie smaków. Jego przygotowanie jest bardzo proste. W przeciwieństwie do wielu innych domowych nalewek można pić go od razu po przygotowaniu. Likier jajeczny jest to likier na bazie jajek, alkoholu, cukru i mleka skondensowanego. Należy do tego rodzaju trunków, które pijemy z przyjemnością, rozkoszując się jego smakiem i zapachem. Jest niezastąpiony do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.