nalewka - 4783 przepisów (strona:197/319)

Trendy kulinarne w terenie czyli polowanie na grzyby 147

wysuszy jedna, musimy je przewrócić. Boczniaki to nie jedyne grzyby jakie znalazłem. Oto  tremella mesenterica   czyli trzęsak pomarańczowożółty. Grzyb niezbyt smaczny, ale niektórzy robią z niego nalewkę, która ma bardzo ciekawy kolor :) Patrzcie jak jego ciekawy kolor komponuje się z moim strojem :) Na zdjęciu na gałęzi po lewej

Kryzysowa Książka Kucharska
Pigwówka 157

Czytaj więcej »

Wiem co jem
Makaron ze szpinakiem i sosem serowo-śmietanowym 106

śmietanę i wkruszamy ser. Doprawiamy do smaku. Podajemy makaron polany sosem. Artykuł Makaron ze szpinakiem i sosem serowo-śmietanowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 182

daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą     Napoje alkoholowe Likier piernikowy Nalewka na Boże Narodzenie Grzaniec, czyli grzane wino Likier korzenny Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy

Kulinarne przygody Gatity
Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie 167

Śledzie w wiśniówce Tatar ze śledzia Łosoś marynowany w whisky Łosoś marynowany w wódce SŁOKOŚCI Domowa przyprawa do piernika Najlepszy przepis na pierniczki Muffiny piernikowe Najlepszy i najszybszy piernik Nalewka piernikowa Sernik piernikowy Sernik pomarańczowy Wieniec makowy Ciasto makowe na biszkopcie Ciasteczka z pieczątkami Ciasteczka migdałowe Ciasteczka z okienkiem z landrynek Ciasteczka karmelowe Kruche ciasteczka Florentynki Sernik z kajmakiem Sernik

nietylkopasta.pl
Szybka masa makowa z mielonego maku 205

miodu lub cukru, jeśli za mdła, dodajemy amaretto lub olejku migdałowego.  Artykuł Szybka masa makowa z mielonego maku pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makowiec japoński, makowiec z jabłkami 133

Notes Ciasto możemy posypać cukrem pudrem, polukrować lub oblać polewą czekoladową. Artykuł Makowiec japoński, makowiec z jabłkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Mus z pigwy do deserów 163

Pigwa to owoc podobny do jabłek, chociaż dużo kwaśniejszy i twardszy, więc nie nadaje się do jedzenia na surowo, musi być przetworzony.  Z tego owocu robi się nalewki, soki, dodatki do herbaty, mięsa czy deserów. U mnie dzisiaj pigwa na słodko w postaci musu. Taki mus można dodawać do deserów, ciast, naleśników lub serów. Można też jeść bez dodatków

Bon appetit mon amie
Krajanka piernikowa – miękkie pierniczki bez leżakowania 111

ciut więcej białka. Konsystencja lukru musi być gładka i dość gęsta. Artykuł Krajanka piernikowa – miękkie pierniczki bez leżakowania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Miodownik z kremem z kaszą manną 204

Składniki polewy zagotować mieszając.  Odstawić do lekkiego ostudzenia. Polewą posmarować ciasto. Artykuł Miodownik z kremem z kaszą manną pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Drożdżowa choinka 167

makiem), wyrobiłam ciasto na pierniczki nadziewane, kolejne dwie kule ciasta na domek z piernika, którego myślałam, że już mi się nie uda upiec, a na końcu nastawiłam mandarynki na nalewkę. Ponoć po 7 dniach będzie można ją już zlewać, ale znając mój zapał do alkoholu postoi znacznie dłużej. Niczym pigwówka, którą dopiero dziś zlałam, a robiłam w tamtym roku

Kuchnia w czekoladzie
Drożdżowo – kruche paszteciki z kapustą i grzybami 168

opcjonalnie posypujemy przyprawami. Pieczemy w 200 stopniach na rumiano. Artykuł Drożdżowo – kruche paszteciki z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 226

mięs np. mogą być zawijane w boczku lub dodawane do sałatek.Można nadziewać je farszem np. z sera pleśniowego i orzechów, a także użyć do przygotowania likieru lub nalewki.  KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA Pomarańcza wywodzi się z Chin. Dawniej była synonimem luksusu i bogactwa. Uważano ją za prawdziwy smakołyk. Obdarowywano nią na gwiazdkę pod choinkę. 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

Ciastka - domowe słodkości
Sycąca zupa z soczewicą i dynią 107

Doprawiamy do smaku. Jeśli chcemy blendujemy zupę. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/sycaca-zupa-z-soczewica-i-dynia/ MieszamWGarnku Artykuł Sycąca zupa z soczewicą i dynią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania