mojego tortu dodałam też sporo wiśniówki, dzięki czemu tort nie jest mdły, alkohol dodaje ciastu „pazurka”. Do zrobienia takiego tortu można też użyć wiśni, które nam zostaną po nalewce. Z takimi wiśniami tort jest jeszcze smaczniejszy :). Tort w przygotowaniu jest prosty, wszystko dokładnie opisałam i pokazałam na filmie, polecam… Polecam również fantastyczny tort Ferrero Rocher z Nutellą Bez Pieczenia
Mała Cukierenkazrumienienia. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/pyszne-drozdzowo-kruche-pieczone-pierogi-z-miesem-z-rosolu-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku Artykuł Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusmak i zapach. Owoce pigwowca zawierają dużo pektyn i można z nich zrobić pyszne przetwory: dżemy, konfitury, powidła, marmolady, galaretki, soki. Owoce wykorzystywane są również do przygotowania wina i nalewek, a po ugotowaniu może stanowić dodatek do dań mięsnych, a szczególnie dziczyzny. Pigwowiec ma piękny świeży zapach i położony na parapecie w kuchni długo cieszy swoim orzeźwiającym aromatem
Kuchcik gotujeOstatnimi czasy tak wciągnęła mnie produkcja naturalnych kosmetyków, nalewek i innych specyfików, że ciut zaniedbałam pisanie. Wracam więc do formy i oto przepis na fantastyczne wegańskie curry z boczniakami. Jest w sam raz na lato, a do tego szybkie i proste w przygotowaniu. O właściwościach tych super grzybów możecie poczytać TUTAJ , a tymczasem: Składniki: Opakowanie boczniaków 1 średnia cebula
Kate's Kitchenzjeść tego wszystkiego na bieżąco nie dałabym rady. Kurki wylądowały więc w mniejszych i większych słoikach. Trochę kurek zapasteryzowałam . Zrobiłam też kurki kiszone, kurki marynowane w zalewie miodowej i nalewkę z kurek . I zrobiłam jeszcze kilka słoików kurek na sposób włoski. Dobrze je doprawiłam i po wstępnym obgotowaniu zalałam olejem. Już po kilku dniach można je jeść i delektować się
Smaczna Pyzamomentu całkowitego rozpuszczenia czekolady i powstania gładkiej, jednolitej masy. Studzimy. Przekładanie tortu: Biszkopt po wystudzeniu dzielimy na 3 placki. Jeśli ktoś lubi można lekko skropić alkoholem (nalewką malinową lub innym ulubionym, ja użyłam amaretto). Na warstwę biszkoptu wykładamy tężejące maliny, chłodzimy w lodówce wykładamy krem czekoladowy. Tak samo postępujemy z kolejną warstwą biszkoptu. Na górny płat wykładamy pozostałą
Słodki ZakątekBanku Polskiego przy ul. Bielańskiej 10 odbędzie się Festiwal Wódki i Zakąski . Będzie to już druga edycja Festiwalu. Podczas Festiwalu będzie można spróbować ponad 200 gatunków/rodzajów wódek, nalewek, miodów pitnych. Poza degustacjami przewidziano wiele atrakcji – show barmańskich mistrzów świata, specjalną wystawę Muzeum Wódki na 100-lecie Niepodległości, targ zakąsek, warsztaty kulinarne, a także strefę edukacji, w ramach której
królestwo garówfenol, pestycydy, żelazo, niwelując nieprzyjemny posmak i zapach wody. Pojemnośc dzbanka ( aż 4 litry) to dobre rozwiązanie, bo nie muszę co chwilę filtrować . Na bazie filtrowanej wody przygotowuję nalewkę czosnkową ( bezalkoholową), dzięki której wzmacniam odporność mojej rodziny. Składniki: 26 ząbków czosnku sok z trzech cytryn 1 litr przefiltrowanej, przegotowanej wody Wykonanie: Czosnek przeciskamy przez praskę. Do wody dodajemy
Z Majeczką w kuchniPartnerem artykułu jest Whisky And Wine Place oferująca: degustacje wina – więcej na WAWP.pl . Artykuł Degustacje wina – co warto o nich wiedzieć? pochodzi z serwisu Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty - Drinkologia.pl
Drinkologiabloga trafiają tylko te sprawdzone przepisy. Niedawno ukazał się przepis jak zrobić sok z malin: http://kuchniawedwoje.pl/sok-z-malin-z-sokownika/ Rok temu proponowałem wykorzystać maliny do zrobienia nalewki: http://kuchniawedwoje.pl/malinowka/ A dzisiaj pokażę Wam jak zrobić z nich dżem malinowy. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: słoik 0,3 l Składniki
KuchniaWeDwoje.plsosem i posypujemy koperkiem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-ogorkiem-kiszonym-i-papryka/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym i papryką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupudru, aby otrzymać gęsty lukier. polukrować pierożki. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/pieczone-pierozki-z-dzemem-lub-owocami/ MieszamWGarnku Artykuł Pieczone pierożki z dżemem lub owocami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkugotować ok. 5 min. Podajemy z bułką tartą. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/pozostale/delikatne-knedle-twarogowe-ze-sliwkami/ MieszamWGarnku Artykuł Delikatne knedle twarogowe ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuintensywny smak. Jako drugą przystawkę zamówiliśmy ceviche z tuńczyka z dodatkiem aksamitnych sosów oraz czarnuszki. Delikatny tuńczyk ciekawie połączył się z ostrzejszymi smakami. Do naszej obiadokolacji dobraliśmy dwie smaki nalewki Saska – Wiśnia z nutą rumu oraz Śliwka Węgierka. Co na danie główne? Jedno danie wybraliśmy z karty czyli Halibuta z warzywami sezonowymi (bo jak to być nad morzem
Kuchnia Bazyliimożemy posypać grubym cukrem. Pieczemy na złoty kolor. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/szwedzkie-buleczki-cynamonowe-kanelbullar/ MieszamWGarnku Artykuł Szwedzkie bułeczki cynamonowe – Kanelbullar pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku