Syrop z kwiatów czarnego bzu

Syrop z kwiatów czarnego bzu

Syrop z kwiatów czarnego bzu

Przepisów na ten syrop jest tyle, że tak naprawdę ciężko się zdecydować z którego skorzystać. Zwłaszcza laikowi, który robi go po raz pierwszy, a smak zna jedynie z tych, które dostał swego czasu "na spróbowanie". Postanowiłam więc, że nie będę używać zbyt dużej ilości wody, by tego smaku zostało jak najwięcej i zalałam obrane kwiaty 2l wrzątku.Co do cukru również miałam dylematy, ale w końcu dałam go więcej. Lubię cukier, choć zdecydowanie bardziej w deserach niż czystej postaci. Wierzę, że moc czarnego bz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.