naleśniki - 13886 przepisów (strona:592/926)

Coś na Walentynki na kolacje we dwoje:) deser i Drinko 163

Dobry Wieczór. dzisiaj przedstawiam Wam moi drodzy idealny deser na walentynki i drink, który na pewno pokochacie. Motylki w brzuchu, bo tak nazywa się ten deser,  czyli biszkoptowe naleśniki z truskawkowym tiramisu, truskawkowymi bezami i karmelizowanym ananasem, smakuje cudownie Motylki, które symbolizują zakochanie się i czucie w brzuchu motylków na widok osoby drugiej, z Ananasa obrączki symbolizujące związanie

pichciszto
Krokieciki 207

Krokiety z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym. Ciasto zrobione bez mleka i w dodatku na mące pełnoziarnistej. Składniki na 8-10 naleśników : 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej lub zwykłej 1,5 szklanki wody (ciepłej lub gazowanej) 4 jajka 1 łyżka oleju szczypta soli olej do smażenia Przeczytaj cały przepis na blogu

w kuchni i w ogrodzie
SzpinakoweLOVE 356

anemią. Ponadto szpinak bogaty jest w witaminy C, E, K, B oraz betakaroten. Szpinak możemy spożywać przygotowany na wiele sposobów- w postaci koktajli, jako dodatek do sałatek, farsz do naleśników i pierogów czy w połączeniu z makaronem- na taką też kombinację otrzymacie ode mnie przepis- makaron ze szpinakiem i kurczakiem. Pychota! SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ: 100g fileta z piersi

peanutbuttermonster
JAGLANY KREM Z AWOKADO Z MIODEM. 237

szklanki suchej kaszy) 2-3 łyżki ulubionego miodu sok z 1/2 cytryny Wszystko razem dokładnie zmiksować na pastę. Trzymać w lodówce do 2-3 dni. Idealny do kanapek, naleśników czy placuszków na słodko. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Smarowidło gruszkowo - jabłkowe 146

apetycznie owocami i karmelem.   Konsystencja jest gładka i gęsta, to   smarowidło  idealne - nic nie rozpływa się i nie ścieka. Używamy go zamiast dżemu - do smarowania pieczywa, naleśników i placków. Dzieci je uwielbiają. :) Smarowidło może mieć również wiele innych zastosowań w kuchni, np.:  dodane do ciemnych sosów pieczeniowych, podkreśla kolor i wzbogaca ich smak,  poprawia

głodny alergik
Sałatka z kurczakiem i dipem z koziego sera 198

dipem z koziego sera Jakkolwiek niesympatycznie ten wstęp zabrzmi - nie lubię serów. Jedyna forma żółtego sera jaką toleruję to roztopiony na spaghetti czy pizzy, a białego na słodko w naleśnikach. Ach no i feta i mozzarella - te bardzo lubię :) W każdym razie pewnego dnia z chęci oswojenia tych białych serów (bo w końcu jakiś nabiał wypadałoby jeść) postanowiłam dodawać

Kraina Tysiąca Smaków
Racuchy kochane :) 217

Naleśniki i tak samo nasze kochane racuchy należą do szybkiego deseru na zaspokojenie "mamy coś dobrego ". Nie są ani czasochłonne ani też trudne. Nigdy nie zapomnę racuchów babci są one nie do podrobienia . Smak dzieciństwa. Ile Pań czy Panów w kuchni tyle przepisów na racuchy . Racuszki z jabłkami : 6 niedużych jabłek 500g mąki pszennej 2 szklanki kefiru 2 jajka

Wypieki Uli
Konfitura z mirabelek 210

Polecam ją do przekładania tortów, naleśników i nadziewania rogalików. Składniki: mirabelki cukier Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
Amerykańskie placuszki śniadaniowe ze złotym syropem 218

pulchne placuszki śniadaniowe często podaje się z sosem owocowy lub syropem klonowym. Ja w domu podaje je z wyśmienitym Złotym Syropem , który jest świetnym dodatkiem do deserów, naleśników, lodów, niezastąpiony przy pieczeniu ciast i pierniczków :), jeśli chcecie się w niego zaopatrzyć polecam mojego sprawdzonego dostawcę  KLIK .      Składniki na ciasto, na ok.15 placuszków: 2 szklanki

Apetyczna babeczka
Sajgonki z wieprzowiną i makaronem chińskim 211

smaku i dodać świeżą natkę pietruszki. 4. Na talerzu przygotować ciepłą wodę, zanurzać w niej papier ryżowy przez kilka sekund aby zmiękł, następnie nadziewać przygotowanym farszem i zwijać jak naleśniki. 5. Przygotowane sajgonki odstawiamy na ok. 30-60 minut, aby obeschły przed smażeniem , w innym wypadku rozpadną się na patelni. Smażymy w głębokim tłuszczu, odsączamy na papierze kuchennym. Podajemy

Apetyczna babeczka
Mus jabłkowy 142

zimę. Robi się go niezwykle prosto, a taki domowy mus jest zdecydowanie tańszy, zdrowszy i smaczniejszy niż kupny. Zimą wystarczy wyciągnąć słoik, otworzyć i mamy gotowe nadzienie do ciasta, naleśników, deserów etc. Czas przygotowania: 1 godz Ilość porcji: 3 słoiki Składniki: 3 kg jabłek ( po obraniu i wydrążeniu wychodzi około 2, 4 kg) 2 łyżki cukru Kilka kropli soku

Kolizje Smaków
Patelnia Ballarini – recenzja i przepis na steka z jesiennymi warzywami 207

kolejny firma Ballarini oddała w moje dobre ręce patelnię, tym razem głęboką patelnię indukcyjną z linii POSITANO . Przyjęłam propozycję testu z przyjemnością, gdyż pierwsza patelnia do naleśników tej firmy którą recenzowałam, jest w tej chwili gwiazdą w mojej kuchni:) Pierwsze wrażenie? Porządna, zwarta konstrukcja i jakby inaczej wyglądająca powierzchnia. Jak się doczytałam na stronie producenta składa się

karmelowy
Jabłka w słoikach na zimę 515

coś zmajstrować  z naszymi rodzimymi owocami, polecam zamknąć tarte jabłka do słoików.  Są proste w przygotowaniu, a przydadzą się zimą do szarlotki, ryżu zapiekanego na słodko, czy naleśników. Litrowy słoik nada się w sam do ciasta :) SKŁADNIKI Jabłka dobre do rozpieku  - u mnie boskoopy, ale świetna będzie antonówka, czy szara reneta - około 1,2 kg jabłek

Moje Kuchenne Rewelacje
Restauracja Filmowa – recenzja 153

jednego okna z dostępem do światła dziennego. Kelner przyniósł nam karty, przyjął zamówienie na wodę no i się zaczęło. Chciałam zamówić gęś – nie było, cielęcinę – nie było, naleśniki z karmelem – nie było, bezy też nie było ;/ Jak się okazało, od przyszłego tygodnia restauracja zmienia kartę i niestety już teraz wielu składników nie dowieziono. W końcu udało

karmelowy
95. Jabłuszkowy zawrót głowy: czyli cynamonowe bułeczki półfrancuskie z prażonymi antonówkami. 259

dlatego warto sporządzić sobie takie w formie przesmażonej (prażonej), zamknąć je w szklanym słoiczku i cieszyć się nimi zimą, gdy potrzebujemy nieco więcej rozgrzania. Jak wiecie pasują zarówno do naleśników, gorącej herbaty czy jabłecznika.. A najlepiej smakują na ciepło, dlatego też tym razem naszych przesmażonych antonówek nie schowałyśmy do słoików, ale ukryłyśmy je w bułeczkach z ciasta półfrancuskiego

Symfonia Smaków