naleśniki - 13886 przepisów (strona:590/926)

756. Dyniowe kluski z daktylami. 155

daktylami i pestkami dyni  Zawsze mam problem, bo nie wiem ile gotować te kluski. >.< Może i dziwna trochę jestem, bo o 11 w nocy naleśniki smażę zamiast się uczyć(albo spać, kto jak woli), ale   to nic nie szkodzi. Choć fajnie by było jednak coś umieć na ten nieszczęsny niemiecki.. ale ja się

More food, love and dreams
Recenzja książki „Make Cooking Easier – Przepisy na cztery pory roku” Zosi Cudny 136

Przepisy są napisane w zwięzły i zrozumiały sposób. Ogromną ich zaletą są zdjęcia z przygotowań. Ja na początek skusiłam się na owsiankę z karmelizowanymi bananami oraz na naleśniki z salami i rukolą chociaż tą ostatnią zamieniłam na bazylię. Wszystko wyszło pyszne i nie mam się do czego przyczepić dlatego chętnie będę testować kolejne przepisy. Jedynym minusem książki jest

Mienta blog
GRZYBOWY RARYTAS DO SŁOIKÓW 180

można było cieszyć się tym bogactwem jesiennych lasów. Polecam przygotowanie takiego grzybowego rarytasu. Może posłuzyc jako dodatek do mięsnych dań obiadowych, ale takze świetnie sprawdzi się jako farsz do naleśników, krokietów, pierogów. Otwieramy słoik i w kilka chwil danie gotowe Składniki: 1,5 kg grzybów leśnych 0,5 kg marchwi 0,5 kg cebuli mały słoiczek koncentratu sól,pieprz

Z Majeczką w kuchni
Pancakes! Pyszne placuszki zza oceanu 274

bekon, ... Wykonanie: Wszystkie składniki na pancaki łączymy razem, polecam użycie miksera, dzięki temu dodatkowo spulchnimy ciasto "wbijając" w nie powietrze podczas ucierania. Masa powinna być gęstsza niż ciasto na naleśniki, ale nadal pozostawać lejąca, konsystencja podobna do tej jaką ma gęsta śmietana.  Ciasto dobrze jest odstawić na ok godzinę, by odpoczęło. Jeśli po tym czasie zgęstnieje, rozcieńczcie

Taste Of My Day
105. Chrupiące serduszka czyli: gofry z korzenną, piernikową nutą. 220

minuty na stopniu niższym - należy jednak robić to "na oko" - doglądając pieczenie. Gofry serwujemy jeszcze ciepłe tuż po upieczeniu (gdy ostygną zrobią się miękkie i będą przypominać raczej naleśniki(:). Obsypujemy cukrem pudrem, serwujemy z ulubioną konfiturą i dodatkami.. Ekspresowo prawda? Smacznego (: (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Symfonia Smaków
Przetwory z jabłek 218

Najlepsze jabłka do naleśników, ciast, przekąsek. Przepis bardzo szybki. Składniki: tylko jabłka i cukier przejdź do przepisu

w kuchni i w ogrodzie
Lasagne z mięsa mielonego z groszkiem z parowaru 249

Włączamy parowar na 25 minut. Po parowaniu, wyjąłem lasagne, chwytając za folię aluminiową i przekładając na talerz z razem z folią, później pod wadziłem łopatką do naleśników i przełożyłem już na właściwy talerz samo danie.  Jak zawsze czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam

Parowar Faceta
Jabłka na zimę 151

mnie te jabłka są słodkie nawet bez niego, a więc po co go używać jak nie potrzeba? Zobaczymy czy będą mi smakowały w mroźny dzień :) Ale według mnie do naleśników, ciepłej bułeczki czy gofrów będą idealne ! Oczywiście jak ktoś chce może go sobie dosłodzić :)  Składniki: jabłka (u mnie wyszedł cały większy garnek już pokrojonych jabłek, nie wiem

charlotte gotuje
Jabłka w cieście naleśnikowym 213

naleśnikowym, zawsze jakaś odmiana :) Idealnie nadają się też jako przekąska czy deser. Nie podaję dokładnych składników, ponieważ robiłam je na oko, ale ciasto ma być troszeczkę gęstsze niż na naleśniki :) Składniki: mąka mleko 1 jajko mała, płaska łyżeczka proszku do pieczenia cynamon  cała torebka cukru waniliowego jabłka Dodatkowo: cukier puder do obtoczenia Przygotowanie : Jabłka obieramy, wycinamy środek, czyli

charlotte gotuje
Love me tender, love me sweet. Love me... without meat! 248

Posłodziłam cukrem.  Dodałam imbir.  Dolałam zimną wodę.  Całość gotowałam 3 minuty.  Zaparzyłam herbatę. Wypiłam z dodatkiem 1 łyżki wywaru imbirowego. Obiad:  Naszpi(na)kowane naleśniki z jajkiem sadzonym Kolacja:  Sentymentalna sałatka z buraka, twarogu i kaszy gryczanej

bastalena
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 185

sklepie: "Ekologiczna mąka kokosowa BIO to bezglutenowa, całkowicie naturalna mąka kokosowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Skład: mąka kokosowa* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego). Zastosowanie: do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju. Wartość odżywcza

Wypisz Wymaluj
Śniadanie dla łasuchów - smakowite naleśniki 130

Ciasto przykryć i odstawić na 30 min. W międzyczasie przygotować nadzienie. Ser rozgnieść w miseczce na gładką masę. Dodać żółtka, cukier oraz jogurt naturalny aby nadzienie było bardziej plastyczne. Naleśniki smażyć z dwóch stron na patelni teflonowej. Posmarowane serem składać wedle uznania. Można polać je ulubioną konfiturą, u mnie żurawinową

cooklife
DIAMANT-owa przyjemność 212

Trzcinowy Złocisty   200g   to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak

Z Kuchni Do Kuchni
Mus z dyni i jabłek 123

Smaczny pomysł na wykorzystanie dyni. W mojej kuchni służy głównie jako dodatek do naleśników, ale myślę, że pasuje do wielu innych deserów. Składniki: 200 g puree z dyni 2 jabłka 2 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki przyprawy "Pumpkin Pie Spice" np. z TEGO przepisu (lub 1/2 łyżeczki cynamonu) Obrane jabłka pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do rondelka, dodać cukier

wyzwania kuchenne
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE 378

Śledzie w śmietanie ... obok jajek sadzonych, naleśników i pyrów w mundurkach z gzikiem (babcia. która rządziła w kuchni pochodziła z wielkopolski)  były typowym "piątkowym" obiadem w moim rodzinnym domu.  Do dziś śledziki (i wiele innych rzeczy) robię wg jej przepisu. Bo chociaż wtedy, nie wszystko smakowało i człowiek nie raz krzywił się na podany pod nos obiad

Walijskie Pichcenie