naleśniki z olejem - 4909 przepisów (strona:87/328)

Naleśniki zapiekane z serem 408

syrop klonowy, którym polałam gotowe naleśniki i posypałam borówkami amerykańskimi. Spróbujcie , bo to bardzo dobre. Ciasto na naleśniki 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 3 łyżki cukru olej do smażenia Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło(...)wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć z dwóch stron. Ser 250 twarogu 3 łyżki cukru (lub według własnego smaku) 2 łyżki śmietany Dodatkowo  250 ml śmietany słodkiej borówki amerykańskie syrop klonowy 50 g masła Twarożek ugnieść widelcem, dodać cukier, śmietanę i wymieszać. Każdy naleśnik posmarować serem i zwinąć. Gotowe naleśniki układać

O kuchni z uczuciem
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i szparagami. 202

codziennie. Składniki:(na 10 sztuk ,cienkich) 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 10 łyżek wody szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego 150 g świeżego szpinaku ,zmiksować Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę i smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron na rumiano . Farsz: pęczek zielonych szparagów ,gotujemy 4 minuty ,potem przelewamy zimną wodą . Jeden filet z kurczaka ,kroimy

Ladylaura.
Naleśniczki z piekarnika 2414

Dziś zapraszam na zapiekane, faszerowane naleśniki czyli pyszny obiad z piekarnika dla całej rodziny!     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 3 jajka 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki wody 1 szklanka mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 8-10 plasterków żółtego sera (np. gouda) 8-10 plasterków chudej szynki 1 cukinia DODATKOWO(...)powstanie jednolite ciasto *** *** Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany olej wlewamy około 3-4 łyżki ciasta rozprowadzając je (najlepiej za pomocą łyżki) po całej powierzchni patelni. Smażymy do mocnego zrumienienia i przewracamy na drugą stronę. Z podanych składników wychodzi 8 większych lub 10 mniejszych naleśników – w zależności od wielkości patelni i grubości naleśników *** *** Cukinie myjemy osuszamy

Blog z Apetytem
Pyszne naleśniki zapiekane z mozzarellą i warzywami 356

danie z piekarnika. Chrupiące naleśniczki szpinakowe zapiekane z warzywami i pysznym serkiem mozzarellą. Polecam spróbować!     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli 100g szpinaku (świeży lub mrożony) + olej do smażenia FARSZ: ok 200g mozzarelli w kulce (w zalewie) pół czerwonej papryki(...)pokrojony szpinak, mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany olej wlewamy około 3-4 łyżki ciasta rozprowadzając je (najlepiej za pomocą łyżki) po całej powierzchni patelni *** *** Smażymy do mocnego zrumienienia i przewracamy na drugą stronę *** *** Z podanych składników wychodzi 6 większych lub 8 mniejszych naleśników – w zależności od wielkości patelni i grubości naleśników *** *** Paprykę myjemy

Blog z Apetytem
Naleśniki szpinakowe zapiekane z indykiem i warzywami 178

indyka oraz warzywami to świetny pomysł na pyszny obiad z piekarnika. Naprawdę warto spróbować!     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli 100g szpinaku (świeży lub mrożony) + olej do smażenia FARSZ: ok 10dkg żółtego sera ok 10dkg szynki z indyka pół czerwonej(...)pokrojony szpinak, mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany olej wlewamy około 3-4 łyżki ciasta rozprowadzając je (najlepiej za pomocą łyżki) po całej powierzchni patelni *** *** Smażymy do mocnego zrumienienia i przewracamy na drugą stronę *** *** Z podanych składników wychodzi 6 większych lub 8 mniejszych naleśników – w zależności od wielkości patelni i grubości naleśników *** *** Paprykę myjemy

Blog z Apetytem
Zapiekane naleśniki z serem 374

serem. Wyszły pysznie, słodko, budyniowo, waniliowo, jednym słowem wszyscy zjedliśmy ze smakiem :) Składniki na 7-8 naleśników: Naleśniki: 1 jajko 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli szczypta cukru 4 łyżki oleju Nadzienie: 250 g twarogu półtłustego ok. 400 g serka homogenizowanego waniliowego 1 łyżka cukru  1 łyżka budyniu

Simply Food
Krokiety z boczniakami i suszonymi pomidorami :) 147

zaryzykowałam i dodałam je do krokietów. I nie żałuję! To był świetny pomysł. Dzięki czemu danie zyskało na oryginalnym smaku, a olej sprawdził się do przyswojenia niektórych witamin :) Przejdźmy może w końcu do przepisu :) Składniki na naleśniki: - 200 - 220 g mąki pszennej/ pszennej razowe/ żytniej - 250 ml mleka - 250 ml wody gazowanej - 2 jajka - szczypta soli -> Wszystkie składniki(...)jednej kokilce masy. Smażyć z dwóch stron do lekkiego zbrązowienia się ciasta. Składniki na farsz: - opakowanie boczniaków w zalewie naturalnej (370 g) Barmar - pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju (ok. 120 g) Barmar  - 0,5 kg kapusty kiszonej - przyprawy: sól, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, dla ostrości dodałam chili, można pominąć -> Kiszoną kapustę należy gotować do miękkości

Zdrowie na języku :P
Jabłkowo brzoskwiniowe placuszki FIT 146

owsianej  pół szklanki mleka o obniżonej zawartości tłuszczu 2 jajka  1 jabłko  ( średnie ) 1 brzoskwinie  1 łyżeczka proszku do pieczenia  3 łyżki ksylitolu  olej kokosowy ( do smażenia ) Wykonanie     Na wstępnie oddzielamy białka od żółtek , z białek ubijam pianę na sztywno , do żółtek dodaję ksylitol i ubijam na puszystą masę . Do ubitych(...)łyżka bardzo delikatnie mieszam , jak ciasto mamy za rzadkie , możemy dodać troszkę mąki otrębowej ,nasze ciasto powinno być troszkę gęstsze niż na naleśniki . Jak mamy już przygotowane nasze ciasto na placuszki , rozgrzewamy patelnie z odrobiną oleju kokosowego i zaczynany zamarzyć nasze placuszki , do wykończenia całego ciasta , jak mamy placuszki już usmażone , możemy podać , z jogurtem greckim , czy z owocami

Mój Smak
Krokiety z farszem z piersi kurczaka, boczniaków i suszonych pomidorów 169

pomidorowej kilka suszonych pomidorków mały pęczek pietruszki zioła prowansalskie chilli sól i pieprz Naleśniki: 1 szklanka mleka  1 szklanka wody 1,5 szklanki mąki szczypta soli 2 jajka 2 łyżki roztopionego masła Dodatkowo: 0,5 szklanki mąki 2 jajka 0,5 szklanki bułki tartej olej do smażenia Kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę, oprószyć chili, solą(...)smażyć cienkie naleśniki. Układać na talerzu jeden na drugim, aby nie wyschły. Na naleśniki nakładać gotowy farsz i zwijać zgodnie ze sposobem podanym poniżej:  Zwinięte krokiety panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku z łyżką mleka i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Do krokietów doskonale pasuje  Kremowy sos curry . Smacznego

Piąty grzech główny
Placki jogurtowo-mleczne 128

rozpuszczeniu cukru dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno wyjść gęstsze niż na naleśniki. Dodajemy mrożone borówki (lub świeże jeśli mamy) i mieszamy przy pomocy łyżki. Smażymy na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem do zarumienienia z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Placki jogurtowo-mleczne SMACZNEGO

peggiwkuchni
Podstawowe ciasto na pizzę 178

gwarancję ,że ciasto wyrośnie dlatego zawsze czytamy datę przydatności - jak nie możemy jeść jajek to nie musimy go dodawać wtedy zwiększamy o 2-3 łyżki ilość mleka lub wody - olej najlepszy jest rzepakowy ale jak lubimy można użyć kukurydzianego lub kokosowego , ważne aby nadawał się do obróbki w wysokich temperaturach - mąka - ja używam chlebowej typ 750 bo ciasto wychodzi chrupiące(...)chcemy sztuk pizzy Osobiście uwielbiam ciasto chrupiące i cienkie takie, które po wzięciu do ręki "trójkąta " pizzy nie leci z ręki jak naleśnik :) dlatego opracowałam swoją metodę :)  po rozwałkowaniu ciasta smaruję je kilkoma kroplami oleju ,nie za dużo ,przykładam papier na którym będzie się piekła pizza i odwracam ,ściągam moją silikonową deskę ,polecam każdemu zakup takiej bo nie zajmuje

Wypieki Rene
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 157

tylko się da. Przygotowałam na niej śniadania, począwszy od jajecznicy, jajek sadzonych, na różnych placuszkach skończywszy. Były też jednogarnkowe dania obiadowe, gulasze, różnego rodzaju mięsiwa, a nawet naleśniki. W każdym przypadku patelnia okazała się niezawodna. Dania wychodziły jeszcze lepiej, niż przygotowywane na moich dotychczasowych patelniach. Co więcej, umycie takiej patelni po skończonym gotowaniu nie przysporzyło mi najmniejszych problemów. Choć(...)smażą się na niższej patelni, ale i tutaj nie miałam z nimi absolutnie żadnego problemu. Uwielbiam naleśniki, które nie ociekają tłuszczem, które można na szybko wziąć do ręki, bez konieczności późniejszego ich mycia (rąk, oczywiście;)). Nigdy nie lubiłam smażyć ich na oleju, ale co jakiś czas zmuszona byłam wlać choć po kropelce. Korzystając z patelni tytanowej absolutnie nie było

Smaki Na Talerzu
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 114

tylko się da. Przygotowałam na niej śniadania, począwszy od jajecznicy, jajek sadzonych, na różnych placuszkach skończywszy. Były też jednogarnkowe dania obiadowe, gulasze, różnego rodzaju mięsiwa, a nawet naleśniki. W każdym przypadku patelnia okazała się niezawodna. Dania wychodziły jeszcze lepiej, niż przygotowywane na moich dotychczasowych patelniach. Co więcej, umycie takiej patelni po skończonym gotowaniu nie przysporzyło mi najmniejszych problemów. Choć(...)smażą się na niższej patelni, ale i tutaj nie miałam z nimi absolutnie żadnego problemu. Uwielbiam naleśniki, które nie ociekają tłuszczem, które można na szybko wziąć do ręki, bez konieczności późniejszego ich mycia (rąk, oczywiście;)). Nigdy nie lubiłam smażyć ich na oleju, ale co jakiś czas zmuszona byłam wlać choć po kropelce. Korzystając z patelni tytanowej absolutnie nie było

Smaki Na Talerzu
pyszne naleśniki z masłem podane z dżemami... 100

minuty, zostawić na 30 minut, krótko zmiksować i przelać do pojemnika patelnię naleśnikarkę 22 cm posmarować cienko ręcznikiem papierowym maczanym w oleju, smarować co drugie smażenie, na bardzo rozgrzaną patelnię wlać porcję ciasta i smażyć złociste naleśniki naleśniki są delikatne, miękkie, puszyste choć cienkie, podałam z dżemami na obiad do kawy zbożowej z mlekiem..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiące krokiety z truskawkami 113

naleśniki. 2. Nadzienie: Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na mniejsze plasterki i zasypać brązowym cukrem. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i całość dokładnie wymieszać. 3. Panierka: Płatki kukurydziane skruszyć, dodać bułkę tartą, wiórki i dokładnie wymieszać. 4. Na każdy naleśnik nałożyć nadzienie, zwinąć i złożyć formując krokiet. Następnie   krokiety zanurzyć w rozkłóconym jajku, panierce i smażyć na rozgrzanym oleju

Szalona Kuchnia Eweliny