naleśniki z olejem - 4909 przepisów (strona:79/328)

Delikatne placuszki bananowe z pestkami dyni i cynamonem (bez cukru) 133

Delikatne placuszki bananowe z pestkami dyni i cynamonem to doskonała propozycja nie tylko dla dzieci, ale również i dla dorosłych. Są bardzo delikatne, soczyste oraz... przepyszne

Di gotuje
Różowe naleśniki budyniowe 130

Składniki na około 8 naleśników: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 op. budyniu smak dowolny, u nas malinowy stąd różowe naleśniki 5 czubatych łyżek mąki  1 łyżka cukru 3 łyżki oleju  Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do miski lub kielicha od blendera, musimy dobrze je wymieszać trzepaczką, mikserem lub blenderem kielichowym właśnie. Patelnię rozgrzewamy bez tłuszczu, nakładamy

Życie zaczyna się w kuchni
„Flapjacks”- amerykańskie naleśniki 122

delikatne i bardzo puszyste, to było mniam , mniam.:)) Składniki 1 jajko 1 szklanka maślanki 1 szklanka mąki 2 łyżki oleju 1-2 łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do … Czytaj dalej „Flapjacks”- amerykańskie naleśniki

gotuj ze mną
Tortilla kukurydziana 175

sól do smaku. Dusić jeszcze przez 5 minut i odstawić pod przykryciem do czasu usmażenia tortilli. Kule kukurydziane wałkować na placki i smażyć na oleju lub na oliwie z obu stron tak samo jak naleśniki. Usmażoną tortillę przykryć wilgotną ściereczką (aby się nie łamała) i odłożyć na 20-30  minut, a następnie nadziewać farszem

Tradycyjna Kuchnia
ZAPIEKANE NALEŚNIKI SZPINAKOWE Z PIECZARKAMI I BESZAMELEM 136

jestem pewna że wszystkim one zasmakują. 1O DAG.SZPINAKU-ROZDROBNIĆ BLENDEREM 12,5 DAG.MĄKI 450G.MLEKA 1 JAJKO 1 pełna łyżeczka GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ 1 ŁYŻKA OLEJU SÓL,PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ZROBIĆ CIASTO NALEŚNIKOWE ZE SZPINAKIEM I USMAŻYĆ NALEŚNIKI. NADZIENIE:  ~~~~~~~~~~~~ 6 DAG.MASŁA 10 DAG.MĄKI 25 DAG.POKROJONYCH W PLASTERKI PIECZARKI. 20DAG.STARTEGO ŻÓŁTEGO SERA 2 pełne łyżeczki GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ROZTOPIĆ MASŁO,WRZUCIĆ

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Placki z jogurtem gruszkowym i olejem z pestek dyni (bezglutenowe, z mąki ryżowej i jaglanej) 165

https://www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Już niejednokrotnie wspominałam Wam, że uwielbiam smak pestek dyni.  Olej też! Ostatnio dodaję go do serka

Di gotuje
Placuszki kokosowo-ryżowe z melonem i dodatkiem budyniu (bezglutenowe) 146

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Smak i struktura tych placuszków przerosła moje największe oczekiwania. Są zwarte i jednocześnie miękkie oraz

Di gotuje
Naleśniki z kalarepą i kurczakiem 193

pierś i smażymy ja razem z warzywami. Dodajemy sos czosnkowy i sos do hot-dog chwile jeszcze mieszamy i farsz gotowy. Nakładamy farsz na naleśniki , składamy je w kwadrat i smażymy na patelnie bez oleju już .Podajemy polane sosem czosnkowym

Różowa kuchnia
Żytnie naleśniki czekoladowe z truskawkami i nektarynką 181

Każdy z nas lubi naleśniki, jednak te domowe często są słodzone i smażone na oleju. Co zrobić, aby nieco je odchudzić? Wystarczy kilka zabiegów :) Po pierwsze zmieńmy mąkę na razową. Ja użyłam żytniej, ponieważ ma ona pozytywny wpływ na nasz organizm. Po drugie nie dodajemy cukru - lepiej dosłodzić miodem serek niż pchać cukier do środka. Po trzecie i ostatnie

Chocolate Muffin Blog
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 174

Inulina jest dobrym zagęstnikiem do zup czy sosów (w miejsce tradycyjnej białej mąki). Po roztarciu z olejem i dowolnymi dodatkami otrzymujemy słodką pastę, którą możemy posmarować naleśniki, wafle lub pieczywo. Sprawdza się ona także jako składnik ciasta, dodając smakuróżnym domowym wypiekom - dzięki niej zyskują na teksturze i trwałości, a kruche ciastka na chrupkości. Inulinę możemy również dodać do wszelkiego

w mojej kuchni
NALEŚNIKI Z JAGODAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 122

szklanka wody mineralnej gazowanej 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2-3 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie: 400 g sera białego półtłustego 150 g białej czekolady 5 łyżek mleka 6 łyżek jagód Dodatkowo: 50 g białej czekolady 1 łyżka mleka jagody  Wykonanie: Naleśniki: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem i wodą mineralną. Następnie dodajemy(...)olej. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 min. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Nadzienie: Jagody myjemy na sitku pod bieżącą wodą i osuszamy. Ser biały przenosimy do miski i rozgniatamy widelcem. Białą czekoladę z dodatkiem mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Następnie dodajemy do sera i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy jagody i delikatnie mieszamy łyżką. Naleśniki

Kuchnia MagdaLeny
NALEŚNIKI Z JAGODAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 122

szklanka wody mineralnej gazowanej 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2-3 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie: 400 g sera białego półtłustego 150 g białej czekolady 5 łyżek mleka 6 łyżek jagód Dodatkowo: 50 g białej czekolady 1 łyżka mleka jagody  Wykonanie: Naleśniki: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem i wodą mineralną. Następnie dodajemy(...)olej. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 min. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Nadzienie: Jagody myjemy na sitku pod bieżącą wodą i osuszamy. Ser biały przenosimy do miski i rozgniatamy widelcem. Białą czekoladę z dodatkiem mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Następnie dodajemy do sera i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy jagody i delikatnie mieszamy łyżką. Naleśniki

Kuchnia MagdaLeny
Krokiety z Kapustą i Suszonymi Grzybami Leśnymi 101

mięsem... kocham wszystkie a ty? SKŁADNIKI na Naleśniki : 1l. mleka 3-4 szkl. mąki szczypta soli 1 jajko SKŁADNIKI na Farsz: 1 duża główka kapusty 4 cebule sól pieprz garść suszonych grzybów leśnych mix masło DODATKOWO: jajka bułka tarta albo panierka odrobina śmietany 30% odrobina mleka olej WYKONANIE: 1. Mleko wlewamy do miski, dodajemy sól, jajko i stopniowo mąkę(...)często mieszając. W razie potrzeby dodajemy po trochu masła. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. 4. Na każdego naleśnika przez środek wzdłuż nakładamy farsz, zwijamy krokiety. Jajko rozbijamy wraz z mlekiem i śmietaną. Panierujemy: bułka tarta - jajko - bułka tarta. Smażymy na oleju z obydwóch stron na złoty kolor

Dziś Ja gotuje
Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem 240

dania było przekonanie M., że te naleśniki (pomimo stosunkowo niewielkiej ilości boczku) wcale nie są jarskie ;) Składniki dla 4 osób: 8 naleśników 500g jarmużu 1 średnia cebula 150g boczku wędzonego 125g bryndzy 2 łyżki oleju szczypta pieprzu kilka gałązek natki pietrzuszki Jarmuż opłukać i osączyć. Pokroić na mniejsze części, ewentualnie wykroić zbyt twarde zgrubienia. Boczek i obraną cebulę(...)pokroić w kosteczkę. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć cebulę, dodać boczek. Gdy się lekko zrumieni dodać jarmuż. Będzie znacznie wystawał ponad patelnię, ale zmniejszy swoją objętość. Mieszając od spodu poddusić aż jarmuż zmięknie. Bryndzę podzielić widelcem (lub po prostu palcami) na mniejsze kawałki i wymieszać z farszem. Doprawić pieprzem* Na każdego naleśnika nałożyć porcję farszu i zwinąć w rulonik

Pełny talerz
Krokiety z mięsem 151

Zapraszam na pyszne krokieciki  z mięsem. Składniki: ciasto na naleśniki  tu 600 g mięsa z rosołu 2 marchewki  1 pietruszka 1/2 selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz dodatkowo 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Mięso razem(...)warzywami z rosołu zmielić w maszynce.  Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i chwilę razem podsmażyć. Do mięsa dodać cebulę, majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Na każdy naleśnik na całość nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety. W misce roztrzepać jajka, dodać mleko i odrobinę

magiczna kuchnia Kasi
Proste i pyszne sajgonki z warzywami i mięsem 191

wody, wykładać na deskę. Na naleśnik układać około 1-2 łyżek farszu. Naleśnik zawinąć na nadzienie dociskając farsz, następnie boki naleśnika zawijać do środka, a na końcu całość zwinąć w rulonik. Smażyć na około 3-4 mm warstwie oleju w woku lub na patelni z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru

cooklife
Gulasz w naleśnikach kukurydzianych 127

dlatego zawsze muszę kombinować czym je zastąpić, więc tym razem zwykły gulasz zrobiłam z naleśnikami kukurydzianymi. Składniki: Na naleśniki 2 jaja 2 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka olej sól na gulasz 1kg mięsa np. karkówki 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 3-4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego sól pieprz

Pysznie & Pięknie
Naleśnikowa lazania ze szpinakiem i riccotą 217

mąki (u mnie pół na pół tortowa z pełnoziarnistą) - szklanka mleka - 1,5 szklanki wody - 2 jajka klasy M - szczypta soli - łyżka oleju Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować, przykryć ściereczką i odłożyć na 20-30 minut. Naleśniki smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej (na jeden naleśnik przypada jedna chochla ciasta).  farsz szpinakowo-serowy

Kuchnia Ellie
Amerykańskie pancake's z sosem truskawkowym 98

ekstrakt waniliowy Z mąki,proszku,cukru,jajek,mleka i soli robimy  gładkie ciasto.Konsystencja powinna być gęstsza niż przy klasycznych naleśnikach,podobna do gęstej śmietany. Dodajemy odrobinę ekstraktu waniliowego.Smażymy naleśniczki na rozgrzanej patelni z dodatkiem "kropelki" oleju z dwóch stron,aż się zrumienią( na wolnym ogniu). Podajemy z sosem truskawkowym. Sos: Miksujemy umyte truskawki,dodajemy cukier puder

Wielki apetyt
Puszyste placuszki z miodem FIT 194

Moja córka by mogła jeść codziennie naleśniki , placki itp , na śniadanie , obiad i kolację , Julcia w prost uwielbia tego typu jedzenie , więc dziś zapodałam jej placuszki z miodem , nie nadążyłam smażyć tak jej smakowały , zapraszam do wypróbowania przepisu może i tobie zasmakują . Składniki  1 szklanka mąki otrębowej  3 łyżki mąki ryżowej  3 jajka  1 szklanka(...)żółtka , mąkę otrębową , mąkę ryżową , miód , kiedy mamy dodane składniki delikatnie zaczynamy mieszać , ciasto ma być bardziej gęste niż na naleśniki , kiedy wymieszamy ciasto a będzie za bardzo gęste dodajemy mleko sojowe i mieszamy . Patelnie rozgrzewamy z olejem kokosowym i zaczynamy smażyć nasze placuszki na złoty kolor . Jak mamy placuszki usmażone , podajemy polane miodem , bądź posypane cukrem pudrem

Mój Smak