Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników na ciasto naleśnikowe i miksujemy do uzyskania średnio gęstej, jednolitej masy. Naleśniki smażymy na patelni wysmarowanej tłuszczem. Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach i podsmażamy na 2 łyżkach oleju do momentu aż woda z pieczarek całkowicie wyparuje. Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Po ich wystygnięciu dodajemy
Emcia PichciNaleśniki biszkoptowe najlepsze na śniadanie lub na deser. 2 jabłka obrane i pokrojone w plasterki 3 jajka 2 łyżki miękkiego masła ( nie roztapiać ) 1 samo.mleka 0.5 szklanki.wody 1.5 szkl.maki 1.5 łyżki cukru szczypta soli **************************** 1 .Żółtka utrzeć mikserem w misce wraz z cukrem na puszystą masę. 2 . Dodać masło i znów utrzeć. 3 .Dolać wodę , potem mleko(...)Osobno ubić na sztywno pianę z białek że szczyptą soli i dodać je do zmiksowanej masy.Trezpaczka wszystko dobrze wymieszać. 4 . Na patelni rozgrzać olej ,wlać ciasto ,ułożyć na nim plasterki jablek ,smażyć ,przewrocic naleśnik na drugą stronę i chwilę jeszcze podsmażyć .Zdjąć z patelni ,obrócić ,położyć na talerz i posypać cukrem pudrem lub polać sosem waniliowym.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimleka kokosowego lub sojowego 357 ml wody ( zwykłej lub gazowanej jeśli lubicie bardziej puszyste naleśniki) 270 g mąki ryżowej 2 jajka ok. 80 g mąki kokosowej ( można pominąć) szczypta soli 1 łyżka ekstraktu waniliowego ok. 100 g drobnego cukru olej do smażenia Smarowidło bananowo - kokosowe: 2 dojrzałe banany ok.100 g śmietanki kokosowej* Sok z jednej limonki (ewentualnie(...)połączenia dodać jajka i wyrobić na gładką masę. Jak wcześniej wspominałam ciasto powinno być gęstsze niż te na klasyczne naleśniki. Opcjonalnie na koniec dodajemy cukier, mieszamy lub miksujemy do jego całkowitego rozpuszczenia. 2. Smażymy na małej ilości oleju do wysmażenia się ciasta. 3. Przygotowujemy smarowidło. Banany blendujemy dodajemy śmietankę kokosową oraz sok z limonki. Wszystko mieszamy
vaniliowoczekoladowapietruszki - sól, pieprz,czosnek mielony, papryka czerwona mielona DODATKOWO do panierki - bułka tarta - jajko - olej do smażenia Wykonanie Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksuję, odstawiam na 15-20 minut, aż mąka napęcznieje. Po tym czasie smażę na lekko natłuszczonej patelni, na wysokim ogniu cienkie naleśniki z obu stron na lekko złoty kolor. Pieczarki i ugotowane jajka ścieram na tarce(...)dodaje starte jajka, sól, pieprz, czosnek, paprykę, posiekaną natkę pietruszki, wbijam surowe jajko. Mieszam aż do połączenia składników. Nakładam po łyżce farszu na naleśnika i składam w prostokąt. Panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na oleju na średnim ogniu do zrumienienia. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródgazowanej wody szczypta soli tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Mąkę przesiewam, dodaję jajka, mleko, wodę gazowaną, szczyptę soli, miksuję na gładkie ciasto. Naleśniki smażę na bardzo rozgrzanej patelni, którą wcześniej skrapiam olejem rzepakowym
Kukuleczkisoda - woda - ocet - kapusta - marchewka - cebula - ziemniaki - kminek - kurkuma Wykonanie: Mąkę mieszamy z wodą tworząc ciasto naleśnikowe, dodajemy trochę sody oraz octu i smażymy naleśniki na patelni. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do rondla z olejem i dusimy razem z pokrojoną cebulą marchewką i ziemniakami. Radzę zacząć od samej kapusty, bo najdłużej się robi. Na koniec dodajemy kminek i kurkumę
Kryzysowa Książka Kucharskaowsianą i sodę oczyszczoną. Ciasto należy rozrzedzić niewielką ilością wody. KROK 4 : Mocno rozgrzewamy teflonową patelnię i smarujemy niewielką ilością tłuszczu - u mnie jest to olej kokosowy. KROK 5 : Nakładamy porcjami placuszki. Na jeden naleśnik przypada ok. 1,5 łyżki ciasta. KROK 6 : Gdy na powierzchni zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, układamy plasterki jabłka. KROK 7 : Przewracamy na drugą
Kuchnia Ellieskórkę z cytryny. Mąki ma być tyle, żeby powstało bardzo gęste ciasto w którym „łyżka stoi”. Placki z cukinii smażyłam na patelni do naleśników. Patelnie posmarowałam tylko raz papierem lekko zanurzonym w oleju. Jeśli nie ufacie swoim patelniom, możecie smażyć tak jak placki ziemniaczane. Placki dobrze formować za pomocą dwóch łyżek – jedną nabieramy ciasto, drugą ściągamy je na patelnie
ladykitchenprzywiera do patelni, a gotowy naleśnik jest cieniutki i delikatny. Zdecydowanie najlepsze naleśniki jakie do tej pory zrobiłam ;) Polecam! Składniki: (na 8 naleśników) 100 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka oleju słonecznikowego szczypta soli 300 ml mleka Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Powinna mieć konsystencję gęstej śmietany
Nastoletnie WypiekanieWykonanie:Jajka wymieszać z miodem, a następnie dodać płatki. Wymieszać, (trzeba uzyskać konsystencję ciasta, jeżeli będzie za mało płatków, po prostu dosypać).Na patelni wysmarowanej olejem rozlać naszą masę i utworzyć z niej okrągły naleśnik. Zarumienić go delikatnie od spodu, następnie rozgnieść łyżką, aby uzyskać crunchy. Crunchy podzielić na trzy część.Następnie do szklanki nasypać trochę naszych gotowych crunchy
Moje pyszne gotowaniemąki ryżowej 1 łyżka oleju ryżowego olej ryżowy do smażenia WYKONANIE Do miski wbić jajka, dodać pozostałe składniki i krótko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie przemieszać łyżką ciasto naleśnikowe i wlewać je chochlą na patelnię z rozgrzanym olejem ryżowym. Smażyć z obu stron na słoty kolor. U mnie naleśniki były podane
Passions hobbies lifepieczarek 3 łyżki keczupu Przyprawa meksykańska Sól Pieprz Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut. Następnie dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i dalej dusimy. Pod koniec dodajemy keczup oraz przyprawiamy solą
VioletoweKucharzenieSkładniki na naleśniki:* 1 jajko* 1 szkl. mąki pszennej* 0,5 l mleka* szczypta soli* 2 łyżki oleju* 3-4 łyżki wody mineralnejolej do smażenia Wykonanie:Zmiksować wszystkie składniki na jednolite ciasto. Jeśli wydaje się za rzadkie - dosypać mąki.Smażyć naleśniki.Nadzienie serowe:250 g twarogu4 łyżki cukruodrobina mlekaSkładniki zmiksować na jednolitą masę.Krem czekoladowy
kolorowotorcikowoJako, że sezon na rabarbar trwa - dziś u mnie naleśniki z rabarbarem. Naleśniki - ciastoSkładniki:* 1 jajko* 1 szkl. mąki pszennej* 0,5 l mleka* szczypta soli* 2 łyżki oleju* 3-4 łyżki wody mineralnejolej do smażeniaZmiksować wszystkie składniki na jednolite ciasto. Jeśli wydaje się za rzadkie - dosypać mąki.Smażyć naleśniki.Mus rabarbarowy:0,5 kg rabarbaru1 szkl
kolorowotorcikowoNaleśniki - ciastoSkładniki:* 1 jajko* 1 szkl. mąki pszennej* 0,5 l mleka* szczypta soli* 2 łyżki oleju* 3-4 łyżki wody mineralnejolej do smażeniaZmiksować wszystkie składniki na jednolite ciasto. Jeśli wydaje się za rzadkie - dosypać mąki.Smażyć naleśniki.Nadzienie :1,5 kg jabłek letnich, np papierówekcukier - ilość wg uznania - ja lubię bardziej słodkie :)szczypta cynamonuodrobina wodyJabłka obrać, pokroić
kolorowotorcikowo