naleśniki z olejem - 4909 przepisów (strona:67/328)

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM (NAJLEPSZY FARSZ) 318

NALEŚNIKI mąka 200 g. jaja 4 szt. mleko 600 ml. olej 4 łyżki szczypta soli proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki Jaja wymieszać z mlekiem i olejem. Dodać przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Zmiksować na gładką masę. Nalewać chochelką na rozgrzaną i wysmarowaną olejem patelnie. Smażymy na złoty kolor z obu stron.  FARSZ szpinak mrożony(...)smaku Szpinak odmrozić. Odsączyć z wody. Na patelni z odrobiną oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać szpinak. Smażyć na średnim oleju, aż woda ze szpinaku całkowicie odparuje. Odstawić do ostygnięcia. W misie malaksera umieścić twaróg i szpinak, dodać sól i pieprz. Zmiksować. Tak przygotowany farsz nakładać po łyżce na naleśniki, które należy zwinąć lub złożyć w trójkąty. Podawać na ciepło

Kuchnia Paulettes
Naleśniki z bananami w karmelu 108

był rewelacyjny i teraz zawsze będziemy je tak przyrządzać. Składniki na naleśniki z bananami w karmelu Naleśniki: 150 g mąki pszennej 300 ml mleka 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki cukru odrobina proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 4 duże, dojrzałe banany Dodatkowo: kilka łyżek cukru do skarmelizowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Żółtko(...)pianę z białka, wymieszać łyżką do połączenia się z masą. Na patelnię nalać odrobinę oleju, bardzo mocno rozgrzać, nalać porcję ciasta. Po kilkudziesięciu sekundach odwrócić naleśnik na drugą stronę, chwilę podpiec, przełożyć na talerz. Banany obrać i pociąć na cienkie półplasterki, kłaść je na naleśnikach, które następnie składać w trójkąty lub zawijać w rulon. Na patelnię wsypać cukier, podgrzewać

niecodziennikpary
Naleśniki orkiszowe 131

szklanka wody - 1 szklanka napoju ryżowego/mleka krowiego - szczypta soli - łyżeczka cukru - 2 jaja Sposób przygotowania: - wszystkie składniki zmiksuj, aby się połączyły - smaż na oleju kokosowym dowolny rozmiar naleśniczków, aż się zarumienią. SMACZNEGO! Naleśniki orkiszowe polubią nie tylko dorośli, ale i dzieci, a zawsze to większa ilość błonnika niż z popularnych naleśników z mąki pszennej

MintTaste
Naleśniki Niki 160

Naleśniki Niki Uwielbiam robić naleśniki, bo można użyć do farszu prawie wszystkiego i zawsze wychodzą pyszne. Składniki na naleśniki: ·        2 szk. mąki pszennej ·        ½ szklanki wody ·        1 szklanki   mleka ·        Szczypta soli(...)sera żółtego Sposób przygotowania: 1.    Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki. 2.    Smażymy na rozgrzanej patelni lub naleśnikarce. 3.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Doprawiamy przyprawą oraz solą

Kulinarna Chwila
Naleśniki czekoladowe z gruszkami 73

użyć np. syropu klonowego lub sosu toffi. Składniki na naleśniki czekoladowe z gruszkami Naleśniki: 150 g mąki pszennej 400 ml mleka 1 jajko 1-2 płaskie łyżki cukru 1 czubata łyżka kakao opakowanie cukru wanilinowego czubek noża proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 5 gruszek 2 łyżki cukru sok z 1 / 3 cytryny woda(...)puszystości. Dodać pianę z białka, wymieszać łyżką do połączenia się z masą. Wykonanie Na patelnię nalać odrobinę oleju (mniej niż pół łyżeczki), bardzo mocno rozgrzać, nalać porcję ciasta. Po kilkudziesięciu sekundach odwrócić naleśnik na drugą stronę, chwilę podpiec, przełożyć na talerz. Naleśniki posmarować warstwą sera, następnie rozłożyć na niej gruszki, zawinąć w rulon lub złożyć w trójkąty. Naleśniki

niecodziennikpary
Najprostsze naleśniki gryczane – bezglutenowe 221

wegańskie naleśniki orkiszowe , – orkiszowe naleśniki dyniowe , – kakaowe naleśniki jaglane , – ryżowe naleśniki szpinakowe , – naleśniki z otrębów . Składniki: – 300ml mleka – 100g mąki gryczanej – 2 jajka – 25g oleju Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy tak, by nie było grudek. Smażymy na suchej patelni na małym ogniu. Przewracamy naleśniki

Be Fit Be Strong
Nadziewane koperty z fetą 166

warzyw mrożonych - brokuł, marchewka, fasolka szparagowa* łyżka oleju kokosowego* domowy ser feta * ulubione przyprawy* bułka tarta* jajko* olej rzepakowy Przygotowanie :Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę podlać wodą. Dodajemy ulubione zioła oraz fetę, wszystko razem mieszamy. Nadziewamy naleśniki, składamy je w kopertę. Panierujemy

Magiczne Życie Marty
Naleśniki z farszem "pizzowym" 189

pizzowe" naleśniki na pewno wejdą na stałe do naszego obiadowego menu :) Składniki na ok. 8 naleśników: Naleśniki: 1 jajko 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli szczypta cukru 4 łyżki oleju  Sos: 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego kilka łyżek pikantnego keczupu 2 duże ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz(...)parówki posiekać w drobną kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, gdy zacznie się szklić dorzucić paprykę, chwilę podsmażyć. Na koniec jednocześnie wrzucić pieczarki oraz parówki, doprawić i smażyć, aż nadmiar wody odparuje.    Na całym naleśniku rozsmarować trochę sosu, następnie na jego połowę wyłożyć ok. 3-4 łyżek farszu

Simply Food
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI- IDEALNE DO BARSZCZU 228

olej do smażenia farsz: 40 dag kiszonej kapusty 10 dag suszonych grzybów u mnie prawdziwki olej do smażenia sól,pieprz, liść laurowy, ziele ang, pieprz w ziarnach do panierowania: jajka bułka tarta Wykonanie: *Suszone grzyby moczymy całą noc, następnie gotujemy do miękkości. Tak samo postępujemy z kapustą( jej nie moczymy) dodając do gotowania liść laurowy, ziele , pieprz. *Na oleju obsmażamy(...)posiekaną cebulę, dodajemy posiekane grzyby i kapustę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy ok 20 minut pod przykryciem. * Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką, aksamitną masę. Smażymy cienkie naleśniki. * Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, ciasno zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy na ciepło do filiżanki czerwonego czystego barszczu. Dla leniwych

Z Majeczką w kuchni
Naleśniki z serem 252

Naleśniki z serem...Pyszne i słodkie ruloniki.Z nadzieniem z białego sera.Smacznego!Składniki:Naleśniki:1,5 szklanki mąki pszennej;1 szklanka mleka;1 szklanka zimnej, przegotowanej wody;2 jaja;Szczypta soli;Olej do smażenia.Nadzienie:750 g chudego białego sera;7,5 łyżki białego cukru;2 opakowania cukru wanilinowego (po 16g);3 żółtka jaj;Kilka łyżek mleka - opcjonalnie.Spos(...)wodę i szczyptę soli i stale miksując powoli wsypywać mąkę. Miksować, aż do połączenia się składników (aby nie było grudek).Rozgrzaną patelnię posmarować olejem, nalać porcję ciasta, rozprowadzić po patelni i smażyć z obu stron. Usmażone naleśniki układać jeden na drugim na płaskim talerzu.Przygotować nadzienie. Jaja szybko polać wrzątkiem. Następnie oddzielić białka od żółtek. Ser utrzeć mikserem

Gospodyni Miejska
Krokiety z warzywami 109

smaku pieprz 1 czubata łyżeczka tymianku 1 czubata łyżeczka suszonej pietruszki 1 czubata łyżeczka suszonego lubczyku 2 łyżeczki sosu sojowego Składniki ciasta (na 6 dużych naleśników): 1 jajko 200 g mąki 2 łyżki oleju odrobina soli pieprz 1 łyżeczka suszonej pietruszki 150 ml mleka 90 ml wody Wykonanie farszu: Cebulę, czosnek i pora drobno kroimy, wrzucamy na patelnię, lekko(...)całość dokładnie mieszamy. Wykonanie krokietów: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i całość miksujemy. Ciasto powinno być na tyle rzadkie, aby łatwo rozprowadzało się cienką warstwą na patelni. Naleśniki smażymy z obu stron, na patelni teflonowej lub ceramicznej, dzięki czemu nie musimy używać tłuszczu. Po usmażeniu naleśników, zawijamy krokiety. Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zawijamy najpierw brzegi

Smak mojego domu
KROKIETY Z KAPUSTĄ KISZONĄ I PIECZARKAMI 228

jajka szczypta soli 2 łyżki oleju (zamiast oleju można użyć 2 łyżki sklarowanego masła) olej do smażenia na farsz: ok 1/2 kg kiszonej kapusty ok 300-500 g pieczarek (im bardziej rowne proporcje pieczarek i kapusty - tym nasz farsz będzie smaczniejszy) cebula sol pieprz olej do smażenia na panierkę: jajko bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: 1. Kapustę(...)kroku, zrobić, objaśniałam  TUTAJ >>>  ciasto na naleśniki 3. Pieczarki drobno kroimy. Ja użyłam do tego malaksera  4. Cebule obieramy z łupiny i kroimy w drobna kostkę lub tak jak ja, używamy do tego malaksera. 5. Na patelnie wlewamy troszkę oleju i wrzucamy pieczarki. Gdy troszkę się podsmaża, dodajemy cebulkę. Całość jest gotowa

Kulinarnie z Polką na Kresach
naleśniki budyniowe z musem jogurtowo-truskawkowym... 185

schowac do lodówki przed smażeniem ciasto wymieszać, jeśli zbyt zgęstniało to dolać wody gazowanej i wymieszać na dobrze rozgrzanej naleśnikarce 22 cm posmarowanej cienko olejem, później już nie trzeba oliwić smazyć cienkie, złociste naleśniki, odkładać usmażone na talerz na przestudzone naleśniki nakładać porcję dżemu (użyłam swój domowy czekośliwkę z białą czekoladą , jest u mnie w przepisach "zobacz TUTAJ

W Mojej Kuchni Lubię
Naleśniki kasztanowe z twarożkiem i owocami 163

mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego  Twarożek: 75 g twarogu chudego  1 łyżka jogurtu greckiego  kilka kropel ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka erytrytolu  Dodatkowo: garść owoców jagodowych  Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą wymieszaj.  Na patelni rozgrzej dosłownie kilka kropel oleju. Nalej porcję masy (podziel tak, aby wyszły minimum 4 naleśniki, chociaż

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe naleśniki z truskawkami 149

polane dodatkowo musem truskawkowym - na śniadanie, deser lub podwieczorek. Przepyszna klasyka!  SKŁADNIKI na ok. 10 naleśników  ok. 2 szklanek wody gazowanej  2 jajka  200 g mieszanki bezglutenowej (u mnie Mieszanka Nutri Free per dolci )  1 łyżka oleju  szczypta(...)soli  olej kokosowy do smażenia truskawki Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Ciasto odstaw na kwadrans (zgęstnieje). Patelnie bardzo dobrze rozgrzej i lekko natłuść olejem kokosowym - ja używam pędzelka. Wlewaj na patelnie porcje ciasta i smaż naleśniki na złoty kolor. Gotowe naleśniki przełóż pokrojonymi na kawałki truskawkami i polej musem truskawkowym przygotowanym ze świeżo zmiksowanych truskawek. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa